Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett čelí na Tatooinu novým protivníkům. (Disney+)

Recenze (55)

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající low cost variace na Lawrence z Arábie,  a jestli to byl Favreaův záměr, tak klobouk dolů. Vizuálem to skoro vypadá jako tříáčkový film, pouštní scény pohladí estétovo oko, scéna přepadení vlaku je pak ukázkou špičkového střihu a na televizní poměry velmi slušných triků. K tomu ještěrka v hlavě, zvyky Tuskenů, výroba palice a závěrečný bojový tanec kolem ohně, výborné. Jak je vidět, Favreau je muž na správném místě a lze jen litovat, že nedělal i Obi-Wan Kenobiho. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Po variaci na Sedm statečných v Mandalorianovi (který obsahuje samozřejmě více narážek na staré filmové klasiky, zejména na westerny) tu máme inspiraci velkolepým výpravným filmem Lawrence z Arábie. Musím říct, že se mi velice líbí, jakým stylem tvůrci pracují se starými klasikami, které vpravují do světa Star wars a vzdávají jim takto i poctu. ()

Reklama

rodier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je videt, ze Dave Filoni je proste genius co by tvurce a reziser (ostatne delal i Bad Batch a predtim skoro 10 let Clone Wars). Hlavni genius je tady ale Jon Favreau. Na to nezapominejte. On napsal scenar a vytvoril serialu Mandalorian a ted i Book of Boba Fett. A jestli si rikate, proc mu nedelali udelat Ep7-Ep9, tak on predtim delal u Marvelu - je podepsanej pod prakticky vsim dobrym. Iron Man, Avengers.. je to proste novodobej filmovej king :). Tim ze Disney koupilo Marvel si tak pojistilo jednoho z nejlepsich tvurcu poslednich let.  Btw Jon Favreau je ten tloustik bodyguard co chrani Dawnyho v Iron Manovi :DD ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diplomatická jednání, stejně tak akční části - vše tu má své místo, smysl a je to uvěřitelné. A to je něco, co se cenní nejen ve světě Star Wars, ale v dnešní době celkově. Bobův výcvik u písečných lidí... slast. Nápad s pouštním vlakem? AAA++++ ... Užíval jsem si to jako dlouho nic. Perfektní náhled do kultury pouštního lidu a Boba Fett dostal osobnost, jakou si zasloužil a na kterou jsme tak dlouho čekali. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní! Vměstnat do 51 minut tolik děje a akce, navíc ve dvou časových liniích... Respekt! Obě linky jsou navíc zajímavé a poutavé. Nejsem přitom nějaký zarytý nadšenec série Star Wars, ale nedělalo mi problém se rychle zorientovat, případně "něco nevědět". Celý útok na vlak byl super, stěžejní prvek tohoto dílu. 90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)
  • Wookijský lovec odměn je Black Krrsantan (Carey Jones), klíčová postava v sérii Marvel „Doctor Aphra“ a dalších komiksech. Pracoval pro Jabba Hutta v éře Impéria stejně jako pro Darth Vadera. Během této části své kariéry také bojoval s Hanem Solem a Chewbaccou. Black Krrsantan byl brutální bojovník, ať už v boji beze zbraní nebo s typickou zbraní svého druhu, laserovou kuší. (Veskoslav)
  • Epizoda ukáže také malý telepatický druh podobný hlodavcům známý jako Hoojib. Můžeme ho vidět, když se s ním jedno z huttských dvojčat doslova mazlí. Poprvé se tak představí naživo ve světě Star Wars. Hoojibové pocházejí z planety Arbra a poprvé se objevili v komiksu v roce 1981, kdy rebelská Aliance dorazila na jejich domovský svět hledat novou základnu poté, co sotva unikla z planety Hoth. Zatímco dnes jsou spíše okrajovou záležitostí, v 80. letech byli nedílnou součástí komiksů Marvelu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama