Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (623)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že v druhej polovici som sa už dosť solídne bavil, nezbavil som sa dojmu, že toto malo skončiť ako komiks vydaný súbežne s Fury Road. Fury Road bola fantastická vo všetkých tých náznakoch post-apokalyptického sveta, ktoré nikdy nedopovedala. Furiosa naopak dáva zbytočné odpovede na zbytočné otázky miesto toho, aby šla objavovať "pustatinu" a šialenstvo skrývajúce sa v nej. Nakoniec je to dobré remeslo, ale veľa nových vecí tu divák neuvidí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Devět let stará písková divočina to u mě měla na čtyři hvězdy a kousek. Teď to jsou čtyři hvězdy bez kousku, ale radost mám obdobnou. Pokračování je ambicióznější, žánrově rozevřenější a asi i lépe pracuje s postavami, jinak jde ale znovu o nekompromisní audiovizuální nářez plný hřmotného hudebního doprovodu, ze řetězu utržené kreativity, propracovanosti zpustošeného světa, zdegenerovaných postav, vynikajících kaskadérských kousků a nespočtu nápadů. Kamera, wow! Před lety šlo zároveň o jednu velkou akční jízdu, teď se karty odkrývají postupně, přičemž po úvodní (skvělé) naháněné unesené dcerky tu máme skoro hodinku bez většího akčního svinčíku, i když pořád něco visí ve vzduchu. Mnohé nahradí (přeci jenom tempo v první polovině krapet drhne) vzápětí přehledně zkomponovaná akční scéna s naloženou cisternou o slušném počtu minut. A frčíme dál. Furiosa se odehrává na prostoru několika let, sledujeme střet dvou armád s bizarními a zvrácenými vůdci a celé se to skládá z pěti kapitol ze života okaté dračice, která vyrůstala obklopená násilím a šílenstvím. Přesto bych místy uvítal větší dravost a syrovost (minule to víc létalo, padalo, skákalo i bylo víc barevné, polonahé krasotinky se toho nebály nebo fanatické postavy se prostě jen šíleně řehtali), stejně tak bych lépe pracoval s naznačenou romancí. Prostě to celé tolik nedrtí smysly jako posledně... Z Chrise Hemswortha jsem úplně neucvrkával, Anya Taylor-Joy a její intenzivní upřené pohledy, to je jiná radost. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zběsilá cesta trochu jinak? Millerovi se i po devíti letech podařilo trumfnout své mistrovské dílo. Akce tam sice není tolik, ale o to silnější je příběh. Celkově nám to dost vysvětlí fungování tohoto šíleného světa. Dostáváme příběh Furiosy a zjišťujeme, jak se vlastně dostala do Citadela a vysloužila si svou reputaci neochvějné imperátorky. Celé je to vlastně příběh o pomstě, protože Dementus (Chris Hemsworth) ji jako malé zabije matku. Ta od té doby střádá plány, jak se mu za to pomstít. Díky své povaze, šikovnosti a vytrvalosti se vypracuje nahoru a má ty nejlepší předpoklady pro to, aby pomstu provedla. Objeví se tu mnoho postav, které známe z minulého dílu. Sám Hemsworth roli šíleného záporáka hraje opravdu skvěle a je vidět, že si to užívá. Charlize Theron nastavila laťku dost vysoko, ale i tak Anya Taylor-Joy role Furiosy zhostila skvěle. Nejvíc mě asi zaujala bitva o náklaďák na benzín. Vůbec bych se nebál dalšího dílu. "Vrať mi zpátky mé dětství!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola skvelá zábava zabalená do vizuálnych orgií. Dvojka prebrala spústu nápadov z počítačovej hry, no a je to taktiež veľmi solídna zábava v rovnomernom šate ako v prípade prvotiny. Sú pasáže, počas ktorých rovnako ako v jednotke človek len so zatajeným dychom sleduje, čo sa bude diať. Pokiaľ si pustiť “nezmyselnú” zábavu bez pointy či hlbšej myšlienky, tak jednoznačne niečo takéto. Muselo to byť bohovo drahé. Ale jebať nato, keď to baví a nešlo to z našeho vrecka, pričom stále lepšie investovať do niečoho takéhoto, ako dotovať takého Arpáda Soltésza s tými jeho demagogickými výtvormi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Miller napodruhé už ďábelské tempo neudržel. Jeho Furiosa je sice dějově košatější a má snahu být emocionálnější, ale údernost a tah na branku ztrácí. Je to jako kdyby Fury Road byl unikátní strojek té nejlepší hodinářské manufaktury, kde je každý komponent dokonale promyšlený a do detailu zpracovaný versus špičková áčková masovka, která bude fungovat taky dobře a jen tak se nezadře, ale top craftsmanship už tam není. Nejlepší akční momenty kopíruje Furiosa z jedničky a jinak nemá moc co nabídnout. Anya Taylor super, škoda faktu, že na ní musíme čekat tak dlouho. Velmi zamrzí ohromné množství okatě digitálních efektů, které jsou mnohdy odfláklé, což je v kontextu s jedničkou solidní bummer. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (35)

  • Anya Taylor-Joy (Furiosa) má ve filmu jen asi 30 řádků dialogu. V rozhovoru pro New York Times Taylor-Joy řekla, že na place často trávila měsíce, aniž by řekla jedinou větu, a vysvětlila: „Nikdy jsem nebyla tak sama jako při natáčení tohoto filmu. Nechci do toho moc zabředávat, ale všechno, o čem jsem si myslela, že bude snadné, bylo těžké. Chci ale stoprocentně předeslat, že mám George ráda, a pokud se chystáte dělat něco takového, chcete být v rukou někoho, jako je George Miller. Ale on měl velmi, velmi striktní představu o tom, jak má vypadat Furiosina válečná tvář, a to mi dovolilo jen mé oči po velkou část filmu. Bylo to hodně ve stylu ‚ústa zavřená, žádné emoce, mluv očima‘. To je vše, nic víc nemáte.“ Dodala: „V tom filmu je jeden výkřik, a nedělám si legraci, když vám řeknu, že jsem o ten výkřik bojovala tři měsíce. S Georgem je to dlouhá hra.“ Miller prozradil, že důvod, proč má Furiosa málo dialogů, je prostý – pro něj by filmy měly být rychlé. Dialogy je podle něj zpomalují. (Johnny.ARN)
  • S délkou 148 minut (2 hodiny 28 minut) se jedná o dosud nejdelší film o Šíleném Maxovi. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se v australském Novém Jižním Walesu. Produkce filmu v zemi podpořila více než 850 pracovních míst a posílila tamní ekonomiku o 350 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama