Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 16

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 16

Recenze (587)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJ V PUSTINĚ. DEJ TOMU ČAS A UDĚLÁM Z TEBE BOJOVNICI SILNIC…“  Jo, jo, svět „Mad Maxe“ je Millerovo dítě. A obdivuju, že ještě furt dokáže přicházet v akčních scénách s novejma nápadama. Navíc Taylorka je skvělá! Takže ve finále jsem vlastně překvapenej, jaká je to parádní akčňárna!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Natáčení akční sekvence „přepadení War Rig“, trvalo 78 dní, přičemž na ní denně pracovalo téměř 200 kaskadérů. 2.) Aby bylo stárnutí Furiosy dokonalé, byla použita umělá inteligence, která spojovala tváře Taylor-Joy a A. Browne. 3.) Jde o nejdražší australskej film. 4.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *****  NAPĚTÍ  * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co udělá liška, když se chytí packou do želez? Ukousne si ji. Tolik k postavě Furiosy. Jinak první polovina mě hrubě nebavila a musel jsem ji přetrpět. Já chápu, že mělo jít o vývoj hlavní postavy a její přípravu na pomstu, ale byl jsem prostě naladěn z předchozích dílů jinak. Nakonec dám slabé 4*, protože bitky byly fajn, měly napětí i tah, byť nic šokujícího už jsem, tak jako v předchozí části, nedostal. Taky mi vadilo, že počítačové efekty, hlavně pozadí, za moc nestály a bylo poznat, že nejde o reál. Ani se mi dál nechce psát, páč ty nejlepší scény tu popsali jiní. Každopádně k tomuhle dílu se už vracet, na rozdíl od předchozích, nebudu. 3,5* ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Zběsilá cesta byla mistrovským dílem akčního žánru a byla tak našlapaná, že nabídnout více téhož už ani nebylo možné. Furiosa je tak sice návratem do známého vyprahlého pouštního světa, v němž mají voda, benzin a střelivo větší hodnotu než lidské životy, avšak zároveň si jde vlastní cestou, vypravěčsky je to dost odlišný film. Pod kůži se ale noří skoro stejně intenzivně a na perfektní dechberoucí akci také dojde, jen tentokrát není středobodem všeho a pozornost se pro změnu soustředí na postavy. Herci jsou skvělí, kreativních scenáristických i režijních nápadů je stále habaděj. George Miller opět servíruje velkolepý, energický, nekompromisní a zábavný akční spektákl způsobem, který by se dal očekávat spíš od režisérů o víc jak polovinu mladších. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jen George Miller točí filmy jako George Miller a Furiosa je příjemným návratem do pustiny, který předchází Zběsilé cestě. Na své výtvarnosti, adrenalinovosti a skvěle zpracované akci to skoro nic neztrací. Dementus a další nové aspekty světa jsou příjemným přídavkem pustiny. Ikdyž větší umělost a sázení na efekty jde znát i nesedí do zasazení post-apo pustiny, tak je to režijně i nápaditě využito na maximum. Líbí se mi, že si jde Furiosa svou cestou s rozmáchlejším dějem a hlubším budováním. Ovšem i přes větší dějovost a ukecanost nabízí Furiosa slabší příběh, s menší úderností a se světem, který dává menší smysl než jak tomu bylo u Zběsilé cesty. Jako přímočarý akční post-apo nářez to funguje dobře, ale postrádá to poetiku i hloubku předchozího díla. Bohužel než aby to přidávalo symbioticky silnější kontext Zběsilé cestě, tak jí to naopak paraziticky zhoršuje a okrádá. PS.: Dost souzním s komentářem JFL. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Miller napodruhé už ďábelské tempo neudržel. Jeho Furiosa je sice dějově košatější a má snahu být emocionálnější, ale údernost a tah na branku ztrácí. Je to jako kdyby Fury Road byl unikátní strojek té nejlepší hodinářské manufaktury, kde je každý komponent dokonale promyšlený a do detailu zpracovaný versus špičková áčková masovka, která bude fungovat taky dobře a jen tak se nezadře, ale top craftsmanship už tam není. Nejlepší akční momenty kopíruje Furiosa z jedničky a jinak nemá moc co nabídnout. Anya Taylor super, škoda faktu, že na ní musíme čekat tak dlouho. Velmi zamrzí ohromné množství okatě digitálních efektů, které jsou mnohdy odfláklé, což je v kontextu s jedničkou solidní bummer. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Postava Scabrous Scrotus, kterou hraje Josh Helman, se poprvé objevila ve videohře „Mad Max“ (2015). (Johnny.ARN)
  • Jednou z najvýraznejších zbraní vo filme je "Flame-guitar", hudobný nástroj, ktorý produkuje oheň a je používaný Dementusovým osobným bardom počas bojových scén. Tento nástroj je ikonickou súčasťou filmu a je vytvorený kombináciou reálnych hudobných nástrojov a pyrotechniky, čo z neho robí jedinečný prvok v akčných sekvenciách. (KingMayk)
  • Patnáctiminutová akční sekvence se točila 78 dní a podílelo se na ní zhruba 200 kaskadérů. Členové štábu této scéně přezdívali „Stairway to Nowhere“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama