Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 16

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 16

Recenze (413)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

George Miller je bůh a servíruje další vynikající Postapo nářez. Jestli Fury Road byla Desítka, tak tohle je velmi solidní Devítka!Další velký vizuálně opulentní cinematic zážitek, kterých už letos moc nebude, tak neváhejte s ničím a vyražte!Vypráví se tu Revenge příběh mladé Furiosy v atraktivním postapo světě- všechny ty frakce a jejich fungování je velmi zábavné a zajímavé ( líbily se mi všechny kostýmy a vizuál všech postav, který byl správně šílený), má to intenzivní a adrenalinové tempo, ikdyž první velká akční scéna příjde někde před půlkou, tak i do té doby je to slušně napínavé a poutavé, nuda zkrátka nehrozí. Anya Taylor Joy jako vždy výborná a tady nemusela pořádně ani mluvit, stačil její pohled, kterým vyjadřovala veškeré emoce dokonale. Thor aka Dementus předvádí nejlepší herecký výkon své kariéry, opravdu si šílence užívá dokonale. Vizuálně je to opět velmi dravé, hudba krásně trhá uši, akční scény překvapují čím dál šílenějšími nápady a divák si užívá každý záběr i okamžik. Potěší i jedno malé cameo a závěr se živoucím stromem byl masakr! Furiosa s Dunou 2 a Opicemi je jasnéj král letošních blockbusterů. Je tu spousta epických momentů, kvůli kterým si Furiosu zopakuji velmi rád znova. 9/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný flashback ke Zběsilé cestě. Chybí Max Rockatansky (na to mrknutí oka byl Tom Hardy zastoupen kaskadérem Jacobem Tomurim), chybí šílené tempo, ale zato příběh je výživnější. Furiosa vysvětluje zákonitosti minule představeného světa, ukazuje rozdíly mezi vládci pustiny a dělá tak z Nadsmrťase toho hodnějšího. George Miller jako by si uvědomoval, že spoustu věcí přeskočil a prezentoval jako fakt aniž by je ukázal. Popisuje zde křehkou symbiózu moci. Tu naruší Dementus Chrise Hemswortha, který patří k nejlepším kreacím jeho kariéry. Pokud platí, že zatím poslední Šílený Max byl hlavně o Furiose tak Furiosa je především o lišáckém Dementovi. To na něm se ukazuje proměna světa v ropou nasaklou poušť. Anya Taylor-Joy je dobrá, ale holčička co ji hraje za mlada je ještě drobek lepší. Slabší hudba a malinko horší triky. Přesto velmi fajn. Už se nudim. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To co jsem doufal, že dostanu od druhé Duny, jsem dostal od Furiosy. Prakticky ve všech ohledech pravý opak oproti frenetickému a zběsilému Mad Maxovi. Táhlá a rozvážná postapokalyptická kronika wastelandu , která si bere to nejlepší nejenom z Mad Maxe, ale také z 300, Rychle a zběsile a ano .. i z Duny. Je to fenomenální, dech beroucí a několikrát jsem se při sledování zajíknul blahem. Jednozáběrovka ve vzduchu je absolutní top. No a Hemsworth ... ()

classic 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti by som už asi úplne inakšie pristupoval k práve tejto postapokalyptickej verzii v podobe Šialeného Maxa, ktorému tento chaotickejší a neprehľadnejší prequel predchádzal, čo ale vskutku vôbec nemenilo nič na tom, že sa svojmu predchodcovi, či tentoraz povedzme, ako akémusi nasledovníkovi z aktuálnej pozície ságy - príliš kvalitatívne nevyrovnáva, aj keď obsahoval nadbytok vizuálnych porcií naprosto bombastických sekvencií; skôr to pôsobilo samoúčelne, a miestami dokonca i únavne, ako by to malo danú látku kamsi progresívne posunúť; autor sa podľa mňa stihol vyčerpať už pred deviatimi rokmi, pretože som akosi nespozoroval žiadny výraznejší progres, ktorý by ma následne presvedčil o opaku. Snažil sa [z]mapovať predchádzajúce udalosti z pohľadu ústrednej ženskej postavy - Furiosy, ktorú predtým stelesnila juhoafrická predstaviteľka - Charlize Theronová, zatiaľ, čo teraz Anya Taylorová-Joyová v mladšom vydaní, ktorá sa po prvýkrát na scéne objavila až zhruba po hodine od úvodných titulkov, keďže sa ešte striedala i s predstaviteľkou [Alylou Browneovou], vo veku tínedžerky, čo bolo podobne nadštandardne zvládnuté; po hereckej stránke sa určite obidve čo najviac snažili, ako im vlastne sily stačili, rovnako ako i austrálsky predstaviteľ v podaní Chrisa Hemswortha, ktorý si s veľkou gráciou strihol ústredného zlosyna - Dementusa, ktorý sa koľkokrát správal, ako nejaký diktátorský dement; skrátka, obsadenie nebolo celkom od veci.  Výsledné dojmy pomerne dosť [po]kazila i príslušná, scenáristická stránka, v ktorej som sa normálne občasne poriadne ani nevyznal, nerozumel som jej, ako by som si asi želal, z čoho sa napokon vykľul nesúrodý tvar, aký mi nadobro zažehnal nádeje na zlepšenie celkovej situácie, vedľa ktorej som sa v podstate trápil až do úplného konca! Niekedy menej, znamená viac; pričom JURAJ MLYNÁR si z toho, bohužiaľ, takmer nezobral žiadne ponaučenie, čo je iba jeho problém! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina legend filmu na stará kolena točí unudlaný autobiografie, pocty kinematografii nebo sračky o tom, jak nedokáží jít ruku v ruce se současnou dobou, George Miller se s ničím nesere a jede prostě bomby, který trhají na kusy všechny generace současných filmařů (že si natáčení usnadnil využitím CGI je zrovna tady naprosto v pořádku)! A tak zatímco posledně naservíroval kulervoucí dvě hodiny akce, tentokrát dodal příjemně brutální, fantasticky nasnímaný a ozvučený, téměř komorní drama s nosným příběhem a živým světem, plný detailů a příběhových nuancí jdoucích za hranice mýtů a legend! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (28)

  • Na otázku, co pro ni bylo na natáčení nejtěžší a nejneočekávanější, Anya Taylor Joy (Furiosa) odpověděla překvapivě: „Další otázka, promiňte. Promluvte si se mnou za dvacet let.“ (Johnny.ARN)
  • Anya Taylor-Joy (Furiosa) nemá řidičský průkaz, přestože se první den v kaskadérské škole naučila zatáčet. (Johnny.ARN)
  • Chris Hemsworth (Dr. Dementus) řekl: „Když děláte akční film, hodně často zkoušíte různé věci, experimentujete a snažíte se udělat sekvenci co nejpůsobivější a největší, máte zálohy a další možnosti, a to může být vyčerpávající. Práce s Georgem byla osvěžující v tom, že každý záběr byl promyšlený. Každý jednotlivý záběr byl nezbytný. Obsluhoval celek. Byl součástí velkolepějšího plánu a sdělení, takže nedocházelo k plýtvání. Všechno, co vidíte, je podstatné, něco znamená a podporuje cestu postav, příběh, celkový vývoj filmu. Bylo to vyčerpávající tím nejlepším způsobem. Všichni jsme se ukázali a byli jsme ochotni se angažovat a vrhnout se do služby této cestě, tomuto filmu a této sérii, která existuje už 40 a něco let.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Reklama

Reklama