Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaná špiónska fraška v ktorej nejaká agentúra chce zabrániť niekomu v získaní niečoho s čím chce urobiť niečo asi veľmi zlé. Pritom všetci sa tvária, že ich to vôbec nebaví. Guy Ritchie to režíruje znudene bez akýchkoľvek svojich trademarkov. Statham si len párkrát buchne. Proste v každom ohľade nuda. 4/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně podvratná špionážní záležitost, na níž je až bolestně vidět, že Guy Ritchie do projektu nedával tak moc jako v jeho předchozích snímcích. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat Operation Fortune - Ruse de guerre, na který se sice dobře divá, nicméně i tak budete mít pocit, že to šlo udělat mnohem lépe a především kreativněji. Tento aspekt je nejvíce znatelný zejména co se scénáře týče, jelikož je neočekávaně naivní a zmatený, takže po většinu času jen bezcílně přešlapuje na místě. To jde samozřejmě ruku v ruce s extrémně nezajímavým a nudným příběhem, jenž zkrátka divákovi nemá moc co nabídnout. Jedinými pozitivy tedy zůstávají herci (Hugh Grant!), některé skvěle vypointované hlášky a finální akční scéna, avšak ani to nezabrání tomuto počinu jistému pádu do hlubin filmového průměru, kde se k němu bude vracet vážně jen málokdo a postupem času se na něj raději zapomene. A já stále doufám, že se Guy Ritchie konečně vzpamatuje a už nám naservíruje kýženě očekávanou "The Real RocknRolla"! „You can't catch this fish with conventional lures.“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějově vlastně nic převratného. Tým supertajnách agentů má za úkol zabránit padouchům v uskutečnění obchodu, který může zcela převrátit světový řád. A probíhá to tak nějak podle předpokladů. Ani co do akce se nejedná o nic převratného. Pár slušných momentů tu sice je, ale po závěrečných titulcích o nich nebudete vědět. Nicméně Ritchiemu se povedlo trefit casting a to od A až do Z, přičemž všemožné kombinace všech možných postav dokonale fungují. A druhou velkou devízou jsou vtipné dialogy, což asi není úplně něco, co by člověk od podobné akčňárny čekal, ale mě to sedělo. Zlatým písmem se film do historie určitě nezapíše, ale na jedno či dvě pobavení funguje dokonale. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. Hurá, má první návštěva velkého plátna v novém roce 2023 je tady! A musím říci, že jsem spokojený. Rozhodně jsem nečekal, že mě to tak chytne, neboť trailer mě moc nezaujal. Obával jsem se trapného humoru a divných postav. Naštěstí, nic z toho se nestalo a já se bavil od začátku do konce. Od tohoto režiséra toho asi nemám nakoukáno nejvíc, třeba GENTLEMANI mě moc nezaujaly, dokonce ani Holmes s Dewneyem. Zato takový Rozhněvaný muž se Stathamem, to už byla pecka. Není divu, že Statham skočil po další spolupráci s tímto režisérem. Ani nevím jak bych tento film žánrově a celkově popsal. Je to dost nadlehčené, na nic vážného si to nehraje, ale není to jen nějaká pitomá komedie s jednoduchou zápletkou. Celé je to naprosto inteligentní s vyváženým humorem a výbornými postavami jejich dialogy jsem přímo hltal. Statham je samozřejmě pořád borec a potěší, že se tu často objevoval v akci. Nejen přestřelky, ale i klasické zneškodnovací scénky + jeho výborné chvaty. Možná, že mu to šlo až moc perfektně, takže bych tu jisté napínavé scény uvítal, ale to je fuk. Lépe film snad ani dopadnout nemohl, s ohledem na to, co se dnes točí za píčoviny. Vedle Stathama mě zaujali Aubrey Plaza, Josh Hartnett, který mě asi nejvíc co se týče komediální stránky bavil, poté Cary Elwes, kterého snad znám jen z prvního a sedmého SAW. Hudba v pohodě. Akční scény byly dobré, bylo jich zde akorát. Ve finále to možná mohlo mít nějaké lepší rozuzlení, ale i tak vše dávalo smysl, takže není si na nic výraznějšího stěžovat. Já nevím, někomu to samozřejmě může sednout méně, ale já se bavil dobře a těším se na další vidění. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. To co v prvních minutách vypadalo jako klasická práce Guye Ritchieho se hned vzápětí změní v dějový zmatek, ve kterém se občas sice zjeví nějaké Stathamovy suché hlášky, ale sledovat tak mdlý výsledek je zvláštní už z toho důvodu, že to shlédnutí nějaký producent celé nezarazil a film raději nezničil. Takhle si Guy zbytečně připisuje propadák, který rozhodně vzhledem k jeho formě při posledních 2 filmech je pro mě osobně obří překvapení. 40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Orsonovi (Jason Statham) nabídne jeho šéf Nathan, kterého hraje Cary Elwes a který hrál v Princezně nevěstě (1987), jeden ze dvou hotelových klíčů. Orson si chytře vybere klíč, který mu není nabídnut, a říká, že je to pravděpodobně lepší pokoj. Nathan pak žertuje, že už předtím mohl vyměnit hotelové klíče, a tak se ho pokusit obelstít. Toto je narážka na scénu Caryho Elwese v Princezně nevěstě s postavou Wallace Shawna, kdy došlo k záměně otráveného vína. (mikki089)
  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama