Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak to máme další vyvedenou exhibici Johna Woo. Poutavý příběh se klene na základech velmi silného motivu rozpadu přátelství a s tím spojené metafory o kulce v hlavě, ale trochu mě mrzí, že je během dvou hodin paralelně rozmělňován Vietnamem a trochu plakátovou posedlost zlatem a bohatstvím. Přesto má Kulka bezpočet působivých momentů a pár, u nichž zamrazí způsobem, za který by se nemusely stydět ani Združené mrazírny severočeského kraje. A ta akce... mňamy mňam. K maximálnímu hodnocení mnoho nechybělo. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje spoustu skvěle natočených akčních scén, ale ještě více než právě tyto bojové scény mě zaujal ten vztah mezi trojicí přátel (Ben, Tommy, Frank), ke kterému navíc neustále hraje ta mega dojemná a přátelská hudba a když tato hudba nastupuje ve chvíli, kdy se ve Vietnamu (když se to odehrává v tom šikmovokém táboře, je to fakt pořádný nátlak na psychiku) Tommy kvůli zlatu vykašle na Bena a Franka, je to fakt až nechutně dojemný. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jak mi Asiaté nebývají ve filmech většinou protivní, tak tady mi bohužel protivní byli. Celé to na mě bylo hrozně uřvané, afektované, přepjaté. Mělo to být hlavně akční, a musím uznat, že tam, kde už se nějaká akce objevila, to pak pojali echt poctivě. V těch klidnějších místech, kde dostával prostor příběh, jsem se ale nudil s přáním dohlédnout tomu na konec. Přičemž ten příběh, kdy se jeden ze tří kamarádů (darebáků z ranku rosteš pro kriminál) vykřiví kvůli penězům, mě nechával absolutně netečným. Nemluvě o tom, jak měla tahle alegorie rozumu zaslepeného bohatstvím obří a nepřirozené rozměry. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že hongkongské filmy Johna Woo by mohly být můj šálek čaje, ale nevypadá to tak. Námět dobrý, možná dokonce vynikajicí. všechno ostatní je průměrné až podprůměrné. Herecké výkony za moc nestojí, hudba je snad vytáhlá z počítačů 80. let a především ta Woova režie "krvavého baletu" mě nechala absolutně chladným, připadalo mi to jako Rambo 2, jen ty záběry byly trochu zpomalené a a z lidí stříkala krev. Zvuk úderů je typicky béčkovitě zvýrazněný, střih mi připadal poměrně amatérský a všude jenom ratatata....ratatatata, mrtvoly jsou všude ( a že jich jsou snad stovky ), policie nikde, některé dialogy jsou vskutku mizerné ( ..."jsme kamarádi a jsme si rovni"... ). Chápu principy nadsázky, nečekal jsem realismus, ale režijní zručnost ano. 50%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

John Woo režíruje absolútne nemilosrdnú vojnu vo Vietname na pokraji chamtivosti, bohatstve, znovuzrodenie priateľstva a následná pomsta. Guľka v hlave je príbeh o priateľstve, o prekonaní ťažkých časoch vo vojne, a minulosti. Dosť možno je tento film jeden z najväčších filmou v kariére Johna Woo. PS: Film mi prekvapivo dal dávivý pohľad na vojnu 100 PERCENT. BEST MOVIES!!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama