Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

Nin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si nějak moc často u filmu říkám "Doháje, ten konec je úplně skvělej, proč jen nemůže být takovej i celej film?". Bohužel je to i případ tohohle filmu. Stejně jako Hard Boiled má svoji "nemocnici", Killer má svůj "kostel". Obě vyvrcholení filmu stojí za to, ale Hard Boiled má více nezapomenutelných scén a celkově spíš drží při sobě. Na Johna Woo je tu nějak až moc příběhu, imho by stačilo jedno "velký přátelství" a zato víc nějakých těch poctivých přestřelek, které pan Woo tolik umí ;) (8/10) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som sa trochu zorientoval, vnímal som to ako variáciu Kill Bill, ak by Ume Thurman namiesto meča vyrobili pištoľ s nekonečným zásobníkom. Iba že Kill Bill bol o pomste, zatiaľ čo tento bol o odškodnení pracovného úrazu. V krasokorčuľovaní sa kedysi hodnotila "technická hodnota" a "umelecký dojem". V prvom kritériu by tento film dostal odo mňa 4* a v druhom 0* (aj to iba preto, že záporné čísla nie sú k dispozícii). Výsledkom sú 2* a hanbím sa aj za tie, pretože sa mi vlastne páčila iba tá európsky znejúca pesnička. Na druhej strane mi zábery z videoherní umožňujú pochopiť tunajšie hodnotenia. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci Tsui Harka natočil John Woo podle svého scénáře v typicky hongkongském duchu příběh, ve kterém lze vypozorovat několik jeho stálých filmařských postupů. Ryze asijským způsobem je ukazováno přátelství, sebeobětování a odpuštění, zrada, hrdinství a vztah k rodině, partnerovi. A pokud tyhle morality přijmeme, tak se potom už jen můžeme těšit na hodně silný krvavý nářez. Protože synonymem jména John Woo je akce, velmi násilná a neobyčejně povedená. Celou akci natočí několika kamerami, a pak jen sestříhá do podoby, kterou potřebuje. Četně vkládá zpomalené záběry, křesťanskou symboliku, holuby. Objevil Chow Yun-Fata, jeho filmy se staly pojmem a začátkem devadesátých let si ho všiml Hollywood. Což ovšem není až taková výhra. Ztratil kontrolu nad svými filmy, neměl vliv na střih, jeho první americký počin tak byl osekán, náznaky myšlenek zmizely, navíc hlavní role Jeana-Claudea Van Damma. Poučil se z chyb předešlých, vypořádal se s hollywoodským politikařením a natočil nadprůměrný thriller Face/Off. Akční řežba The Killer přesto zůstává jedním z klenotů jeho neamerické tvorby. Thriller o profesionálním zabijákovi s lidskou tváří (který se pokouší odčinit jím způsobené oslepnutí mladé zpěvačky) a posedlém policajtovi je vším, co bylo napsáno a rozhodně patří mezi vrcholy akčního thrilleru. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se u hongkongské části filmografie Johna Woo dočkal solidního příběhu, kde jsem pochopil i jednání jednotlivých postav, i když pouze v rámci sub-sub žánru o čestných zabijácích. Vyznavači heroic bloodshed nechť si bez váhání přičtou 1*, Tosim a podobní zatracovači čestných zabijáků se svědomím nechť si odečtou alespoň 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný divák pro Johna Woo. Opravdu pamětihodnou přestřelkou byla ta závěrečná, ale jinak nemohu říci, že by mně nějaká jiná scéna "dostala do kolen". Ani samotný příběh mně nijak citově nezasáhl, spíš mně zaujala naivita se kterou ho Woo napsal. V tomhle ohledu hraje prim to těžko uvěřitelné hluboké přátelství policisty a profesionálního zabijáka. Pro mně byly charaktery postav nevěrohodné, stejně jako repliky, které občas pronášely a motivy jejich jednání. To je potom těžké se do takového filmu zamilovat, i kdyby měl sebevíc vražednější tempo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Úvodní scéna měla původně začínat jazzovou hudbou. Kvůli hongkonským obyvatelům však John Woo nakonec jazz nahradil čínskou lidovou hudbou. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama