Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

Lima 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný divák pro Johna Woo. Opravdu pamětihodnou přestřelkou byla ta závěrečná, ale jinak nemohu říci, že by mně nějaká jiná scéna "dostala do kolen". Ani samotný příběh mně nijak citově nezasáhl, spíš mně zaujala naivita se kterou ho Woo napsal. V tomhle ohledu hraje prim to těžko uvěřitelné hluboké přátelství policisty a profesionálního zabijáka. Pro mně byly charaktery postav nevěrohodné, stejně jako repliky, které občas pronášely a motivy jejich jednání. To je potom těžké se do takového filmu zamilovat, i kdyby měl sebevíc vražednější tempo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akčnímu zánru se na přelomu 80. a 90. let skutečně dařilo, k hardcore Smrtonosné pasti, svěží Smrtonosné zbrani a neporazitelným Terminátorům se přidal také John Woo se svým Killerem a Hard Boiled. Jeho akční scény jsou velice specifické, hlavní hrdinové efektně skáčou ve zpomalených záběrech, kropí vše co se hýbe tunami olova, krev cáká všemi směry a na závěr přes tu spoušť ještě proletí bílá holubice. Killer je dostatečně promyšlený a na poměry akčního filmu i nadprůměrně emocionální, aby dokázal diváka zaujmout při prvním zhlédnutí, jenže po druhé už by Killerovští hlavní hrdinové na opačných stranách zákona vedle takového Heatu působili jako... No, radši mě to ani nenechte dokončit :) 7/10 ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Z Johnovy hongkongské "svaté trojice“ Killer - Kulka v hlavě - Hard Boiled je pro mě první jmenovaný bohužel asi nejslabším článkem - příběh mě zasáhl o něco silněji u Kulky, akcí si mě více získal HB (je jí tam více a je ještě opulentnější), navíc mi tady dost nesedl příliš pitvořivý a laciný hlavní záporák, dialogy jsou občas na hraně parodie ("Chtěl bych být tvým přítelem...") a úplný závěr je na můj vkus trochu křečovitě přehrocený... Ale to stále skoro nic nemění na tom, že jako celek je Killer parádní (a dnes už v podstatě legendární) podívaná, ze které spousta fanoušků akčního žánru (a hlavně samotného Wooa) dodnes zcela pochopitelně skáče nadšením... 85 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Až teraz som pochopil, prečo všetci nadávali a odsudzovali Wooa, keď sa nechal skaziť hollywoodskymi sračkami. Perfektná non-stop nabitá akcia doplnená aj hlbším zmyslom, a tak nepochopiteľne realisticky natočená, že to až vyráža dych. Toto bola čerešnička na torte medzi sviatkami, keď som bol prepchatý vianočnými klasikami. 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Úvodní scéna měla původně začínat jazzovou hudbou. Kvůli hongkonským obyvatelům však John Woo nakonec jazz nahradil čínskou lidovou hudbou. (Terva)
  • Střílečka v plážovém domě se točila 28 dní, závěrečná střílečka v kostele 36 dní. (Kulmon)
  • Pro Sally Yeh byl Killer posledním filmem, který natočila - po něm se rozhodla hereckou kariéru ukončit. (cubajz)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama