Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci Tsui Harka natočil John Woo podle svého scénáře v typicky hongkongském duchu příběh, ve kterém lze vypozorovat několik jeho stálých filmařských postupů. Ryze asijským způsobem je ukazováno přátelství, sebeobětování a odpuštění, zrada, hrdinství a vztah k rodině, partnerovi. A pokud tyhle morality přijmeme, tak se potom už jen můžeme těšit na hodně silný krvavý nářez. Protože synonymem jména John Woo je akce, velmi násilná a neobyčejně povedená. Celou akci natočí několika kamerami, a pak jen sestříhá do podoby, kterou potřebuje. Četně vkládá zpomalené záběry, křesťanskou symboliku, holuby. Objevil Chow Yun-Fata, jeho filmy se staly pojmem a začátkem devadesátých let si ho všiml Hollywood. Což ovšem není až taková výhra. Ztratil kontrolu nad svými filmy, neměl vliv na střih, jeho první americký počin tak byl osekán, náznaky myšlenek zmizely, navíc hlavní role Jeana-Claudea Van Damma. Poučil se z chyb předešlých, vypořádal se s hollywoodským politikařením a natočil nadprůměrný thriller Face/Off. Akční řežba The Killer přesto zůstává jedním z klenotů jeho neamerické tvorby. Thriller o profesionálním zabijákovi s lidskou tváří (který se pokouší odčinit jím způsobené oslepnutí mladé zpěvačky) a posedlém policajtovi je vším, co bylo napsáno a rozhodně patří mezi vrcholy akčního thrilleru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Killer je akčný film, v ktorom je po celý čas zbesilá akcia a non stop strielačky. Je to dobre natočené a fanúšikovia žánru ho budú považovať za jeden z vrcholov akčných filmov. Mňa film nijako zvlášť nezaujal, aj keď objektívne chápem, čo môže pre niektorých filmových fanatikov znamenať. Nič na mojom hodnotení nemení ani pre európana a američana exotické prostredie Hong Kongu. No a navyše ten expresívny ázijský patos. Možno tomuto Wooovmu štýlu prídem časom na chuť. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo pro mě dvěma filmy pro mě potvrzuje svoje úžasné vlastnosti. Krvavý akční nářez jménem Hard Boiled a romantická opera plná střílení Killer. Oba tyto filmy jsou Woo-ovi vrcholi. Pro mě v zábavnosti vede Hard Boiled, protože v celém filmu není hluché místo a krev tu stříká neustále. Kulky létají a zabíjejí stejně jako Yun- Fat Chow předvádí své střelecké dovednosti. Killer oproti tomu je neuvěřitelně kvalitním filmem, který k akčnímu obsahu přimontoval romantickou linii, která ve výsledku je tou hlavní. Příběh lásky nájemného vraha a jeho náhodné oběti je dotvářen kulkami a krví. Dva rozdílné filmy plné podobných herců a se stejným režisérem. Tak jako tak je Killer jednoznačně prvotřídní film, který má větší podtext než by se mohlo zdát. PS: Jestli někdy john vynechá své slavné holubice míru asi ten film nebudu milovat :) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ono je to naivní již od samého počátku, ale ten prostoduchý závěr, v němž k sobě lezou dva slepci, ten už přece musí vyvolávat salvy smíchu u každého, kdo již odrostl omalovánkám. Asi si tu sekvenci vystřihnu, a když mi bude ouvej, zasměju se u ní. Mám totiž parodie ráda. A Killer ničím jiným než parodií být nemůže. Jen by mě zajímalo, zda všichni hongkongští policisté pláčou pro Mickey Mouse. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

John Woo de facto vytvořil subžánr heroic blooodshed, ve kterém jsou desítky mrtvých lidí (zastřelených v precizně komponovaném krvavém baletu s efektně zdůrazněnými detaily a okamžiky v podobě zpomalených záběrů) jen "vedlejším produktem" emotivních dramat o cti, mužském přátelství a touze po vykoupení. Woooův nejkrásnější film inscenuje jednu úchvatně natočenou scénu za druhou, jeho hrdinové jsou vlastně samurajové s váženým kodexem cti, a film (podobně jako v pozdějším Hard Boiled) dělá rozdíly mezi padouchy, kteří jsou samurajové, a padouchy, kteří kodex bezuzdně porušují. Extrémně antihollywoodský konec filmu ještě zesiluje jeho emocionální dopad... Hlavní roli filmu ztvárnil Chow Yun-Fat, který zde svou roli ušlechtilého zabijáka s dvěma zbraněmi v rukou a párátkem v koutku úst dovedl k dokonalosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Představitelka Jenny (Sally Yeh) se v rámci přípravy na roli slepé zpěvačky zavírala ve svém bytě, stahovala žaluzie a žila několik týdnů jen po tmě. (cubajz)
  • Film začal natáčet kameraman Wong Wing-Hang, pak však musel z nevyřčených důvodů odstoupit. Jeho práci převzal a snímek dokončil Peter Pau. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno