Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu ešte váham. Tí istí ľudia, ktorí vyčítali poslednej sérii True Detective, či novému Farhadimu údajnú telenovelovosť, sú teraz z Mare vo vytržení, pritom tie rodinné veci sú tu spracované ešte konvenčnejšie a neoriginálne. Iste, je to dobre napísané a skvele zahrané, ale tiež je tam (konkrétne v epizódach 4 a 6) nepreberné množstvo násilných cliffhangerov. Nie som úplne nadšený. Spokojný a namotaný na pokračovanie to hej. Je to napínavé, záver piatej epizódy je dychberúci, Winsletka perfektná. Ale všetko to sme už predtým vedeli a videli. A rovnaké vyústenie, má aspoň raz každá séria CSI. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád prekvapenia. Ale tie, ktoré môžem uhádnuť. Aké je krásne, keď nám v seriáli na konci prinesú zvrat alebo prekvapenie, ale také, že si poviete, wow, to je niečo, to som mohol aj predpokladať, aký skvelý výkrut. V tomto seriáli to neprišlo, a preto nechápem, v čom je taký úžasný. Rozuzlenie nikto uhádnuť nemohol, nebolo v tom žiadne extra ohromenie, proste ok, nečakali sme to, ale ani trocha sme to nemohli predpokladať. A preto ten moment úžasu je preč. Samozrejmosťou bolo razenie lgbt propagandy, uchylárna ako normálnosť už od detstva. Myslel som, že to aspoň bude mať nejakú súvislosť s dejom, ale ono nič, bolo to tam len na propagandu. Preto namiesto priemeru dávam len podpriemer. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bravurní post-moderní detektivka kterou tvůrci inovativně kloubí s psychologickým melodramatem, a v níž Kate Winslet podává svůj nejpůsobivější životní výkon? Bezpochyby. Špička svýho žánru? Ani náhodou.... Určitě je 'Mare z Easttownu' jeden z těch víceméně sofistikovanějších seriálových projektů, který televizní trh momentálně nabízí, ale díru do světa svou melancholickou těžkopádností a uměle natáhnutou stopáží prostě neudělá. Ale samozřejmě vidět Kate Winslet do sebe lít škopky je unikát. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná minisérie, která stojí a padá na hereckých výkonech a atmosféře městečka a místních obyvatel. Jelikož příběh a zápletka by se dal odvyprávět v jedné delší epizodě, musí zde hrát hlavní roli sám život Mare, což funguje na jedničku. Je obyčejná, přesto pečlivá, místy nepříjemná a vlastně ji fandíte. Na konci už bylo trochu zřetelné, jak to vlastně bylo, takže obří překvapení se nekoná, ale to vůbec nevadí. Kate zahrála bravurně. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Postava Colina Zabela (Evan Peters) nebyla pojmenovaná po režisérovi Craigovi Zobelovi. Postava byla napsaná dávno předtím, než se Zobel ujal režie, podobnost příjmení je tedy čistě náhodná. (oli009)
  • Evan Peters (Colin Zabel), známý především jako představitel výstředních a maniakálních postav, s radostí využil příležitosti zahrát si „normální“ postavu, která se drží při zemi. V tomto případě se navíc dokázal snadno ztotožnit s prostředím pevně sevřené komunity, protože sám vyrůstal na maloměstě a měl náboženskou výchovu. Peters se navíc snažil do své postavy vnést trochu humoru jako kontrast k celkově depresivnímu obsahu a temnému vyznění minisérie. (oli009)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Pensylvánii, predovšetkým v mestách Aston, Mont Clare a Phoenixville. Začalo sa v októbri 2019 a pokračovalo až do marca 2020. Pár dní pred dokončením bolo pozastavené kvôli covid-19 reštrikciám. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama