Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

S Kate Winslet už jsem pár filmů viděl a nikdy mi nevadila. Zároveň to ale není ani herečka jejíž filmy bych vyloženě vyhledával. Tady ale zahrála asi nejlíp z toho co jsem s ní vyděl. Řekl bych, že herecky zraje jako víno. Ale musím přiznat, že hned v prvním díle si Kate Winslet potažmo její postava Mare moje sympatie nezískala. Taková mužatka na přesdržku. Ani né tak vzhledem jako chováním. Celkově jsem měl po prvním díle pochybnosti a obavy co bude dál. Ale s přibývajícími minutami a díly se mi začínal seriál líbit víc a víc. S čímž je spojený, že se divák dostane víc pod kůži Mare a začne s ní pomalu soucítit, protože se postupně dozvídáme, že se s ní život zrovna moc nemazlil. Proto ani není divu, že se chová tak jak se chová. Ke konci jsem byl na Mare a její sarkastický hlášky tak naladěnej, že mi až bylo líto, že to všechno končí. Když to shrnu tak ikdyž to tak po prvním díle nevypadalo tak se z toho nakonec vyklubal velice povedenej seriál(minisérie), kterýmu nechybí dobrý herecký výkony, poutavej děj(příběh), překvapivej a nečekanej konec, atmosféra, napětí a třeba ve čtvrtým díle jsem se od plic zasmál takže i černej humor a sarkastický hlášky Mare. Tleskám a doporučuju. Silný 4 hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ospalé městečko, kde se všichni znají a neděje se zde nic mimořádného až na únosy mladých dívek a vraždu. Mare neni klasickou detektivkou a více se zaměřuje na osudy jednotlivých obyvatel a to převážně na buldočí vyšetřovatelku Kate Winslet, kterou stále dohání tragická minulost. Pro HBO další trefa do černého, kde funguje jak scénář, tak hlavně perfektní herecké výkony i těch nejvedlejsich postav. K dokonalosti chybělo velmi málo a do Kate jsem se tady regulérně zamiloval, protože byla fantastická... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Evan Peters (Colin Zabel), známý především jako představitel výstředních a maniakálních postav, s radostí využil příležitosti zahrát si „normální“ postavu, která se drží při zemi. V tomto případě se navíc dokázal snadno ztotožnit s prostředím pevně sevřené komunity, protože sám vyrůstal na maloměstě a měl náboženskou výchovu. Peters se navíc snažil do své postavy vnést trochu humoru jako kontrast k celkově depresivnímu obsahu a temnému vyznění minisérie. (oli009)
  • Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji. (filmovyfan)
  • Hercům byly nejdříve zaslány scénáře jen k prvním šesti epizodám. Producenti totiž chtěli, aby se herci snažili uhádnout, kdo je vrah, ještě předtím, než obdrží scénář k závěrečnému dílu, čímž si chtěli ověřit, zda je konec skutečně nepředvídatelný. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama