Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

príšerne nadhodnotená rodinná dráma z prostredia skazeného predmestia Filadelfie, kde je každý špinavý a prehnitý zvnútra aj zvonku, kde sa ideálne každému musíš otočiť chrbtom, inak budeš zranený. Real life shit. Ukričané hysterické matky, neverní otcovia, svine na každom rohu. Taška zvratov väčšia ako v Nezvestných, a to už je krista čo povedať, postavy autenticky napísané, vizuál nadpriemerne zvládnutý, réžia rozhodne pozoruhodná a Kate Winslet magnetizujúca, no aj napriek tomu veľmi slabé tri hviezdy. Teraz už len treba zistiť, čo na tom bolo na tých takmer 90%, ktoré tu svietia. Ale Jess <3 --- Taktiež sa mi po celý čas sledovania do hlavy neustále vtieral Oheň ohňom, hoci vôbec netuším prečo. Každopádne... asi je čas na replay x) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ospalé městečko, kde se všichni znají a neděje se zde nic mimořádného až na únosy mladých dívek a vraždu. Mare neni klasickou detektivkou a více se zaměřuje na osudy jednotlivých obyvatel a to převážně na buldočí vyšetřovatelku Kate Winslet, kterou stále dohání tragická minulost. Pro HBO další trefa do černého, kde funguje jak scénář, tak hlavně perfektní herecké výkony i těch nejvedlejsich postav. K dokonalosti chybělo velmi málo a do Kate jsem se tady regulérně zamiloval, protože byla fantastická... ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Půl na půl detektivka a sociální drama. Oproti podobným věcem jako Broen nebo Broadchurch je to zajímavé tím, že nesledujeme jen soukromý život hlavního detektiva, ale celé její rozvětvené rodiny a spousty lidí z městečka. Tyhle vedlejší linky většinou nemají příběhový vztah k pátrání a jen dokreslují charakter Kate Winslet nebo její minulost. Postav je tam jak na orloji a ani ke konci jsem si nebyl jistý nějakými příbuzenskými vztahy (pihovatá paní s ofinou je největší záhada - asi sestřenice?) Nicméně s touhle drobnou výhradou je to ale dobře postavená a napínavá detektivka, která má minimálně dva notně nečekané zvraty. Moc hezké mi taky přišlo, jak je tu silný leitmotiv rodinné ztráty a vyrovnávání se s ní, ale je škoda, že se tu s rozborem tohoto tématu nejde dál než k "dejte tomu čas a choďte na terapie". Celkově ale moc dobré pokoukání. 4-5*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NENÍ NA NÁS ROZHODOVAT, KDO A CO SI ZASLOUŽÍ. NAŠÍM ÚKOLEM JE POUZE MILOVAT…“ ///    Příběh rodiny Mare Sheehanové. Ta je detektivem na malém městě, kde je zavražděna mladá holka a další dvě uneseny. Lidé kolem jsou s těmi sračkami tak nějak spjati, do toho mají svoje problémy… stejně jako Mare. Problémům rozumíte, chápete v podstatě všechny postavy, a že je to fajn podívaná, není ani tak zásluha Winsletky (která od Titaniku uplavala kus cesty), ale všech. Prostě parádní dramatickej krimi seriál, kde se hlavní postava zbavuje kostlivců na půdě a stává se šťastnou. Snad.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Píchám mladou holku. 2.) Zajímaj mě problémy druhých.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhoda této detektivní minisérie není jenom v tom, že v rámci vyšetřování vše orientuje na americké maloměsto, čímž seriálu jako samotnému dost přidává na atmosféře. Ještě větší výhoda seriálu je ta, že Vás jednoduše překvapí kvalitním kriminálním příběhem. Asi tak, jako když si přečtete nějakou detektivku a zhodnotíte ji jako něco, co jste dosud ještě nečetli. Mare z Easttownu je totiž v podobném duchu a to, že Kate Winslet je Mare Sheehan tomu jen a jen přispívá. Neskutečná detektivka. Nenápadná, ale o to skvostnější. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)
  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)
  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama