Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přes dvě hodiny trvající megalomansky pojatá střílečka, do které se Johnovi Woo nepodařilo dostat emoce ani silné postavy, kterým by se dala věřit jejich motivace. Propracovanější "undercover cop" než Alan byl i Max Payne. Asi jsem po skvělé a dobře mířené kulce do hlavy čekal od Hard Boiled příliš. A nejspíš na tom má podíl i podání paní Novy. Místopřísežně však prohlašuji, že si Johna Woo i nadále velice vážím a řadím ho mezi své oblíbené režiséry; a stejně tak i nadále trvám na tom, že tak jako Humphrey Bogart dokázal vytvořit z kabátu se zvednutým límcem a klobouku s širokou krempou kult, nikdo nedokáže co do charizmatu překonat Chow Yuna s párátkem;) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velkolepý etalon akčních filmů, jehož jediným důvodem existence je, aby divákovi trhal koule úžasně inscenovanými a ještě lépe zrežírovanými akčními scénami (na komplexní zápletku, propracované vztahy mezi postavami či jakékoliv žánrové nebo myšlenkové přesahy se tu opravdu moc nehraje...). Bravurních přestřelek je zde k vidění opravdu hodně (pro dvojitou přepadovku ve skladišti mám enormní slabost), o závěrečné půlhodinové apokalypse v nemocnici se nemá cenu moc rozepisovat, ta by se měla objevovat ve filmových "učebnicích" jakožto názorný příklad kolosálního filmového vyvrcholení... V rámci svého žánru je Hard-Boiled učiněným mistrovským dílem a zaslouženou legendou. To je bez debat. Na takovýchto filmech jsem vyrostl a nikdy na ně nedám dopustit. John Woo sice v Hollywoodu předvedl několik pěkných kousků (Tváří v tvář je moje velká dlouhodobá srdcovka), ale filmař s takovým potenciálem si nezaslouží nic menšího než absolutní tvůrčí svobodu. A tam ji bohužel zřejmě nikdy mít nebude... 90 % ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jednou souhlasím s Pomem, ten obří akční masakr v nemocnici není z téhle planety. A Woo definitivně neměl odcházet do přeslazeného Hollywoodu, kde požadují do akčních filmů všelijaké pitomé upgrady. Ono to jde i bez nich, jen se musí přitlačit a sehnat charismatického týpka s brokovnicí. A hodně, hooodně červené malinovky. I přes počáteční zaváhání (scéna v restauraci mi nepřišla zas tak výborná, možná trochu nepřehledná a předzápletková) a obyčejný děj prostě nejde nedat minimálně 9,5/10. Asi nejlepší akční film v historii. A Yun-Fat Chow je těžký frajer. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kterému odpustím úplně všechnu pitomost a hloupost, protože děj je tu až druhořadý. Hlavní je akční řežba, která snad nemá v historii filmu obdoby. Bodycount = nepočítaně, nulová korektnost. V poslední půlhodinové přestřelce je nemilosrdně likvidováno všechno co se hýbe. Bezbranní civilisti, policisté i gangsteři jsou koseni po stovkách. John Woo je megaloman. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo sa s hongkongskou produkciou, pred posratím si reputácie u fanúšikov, rozlúčil fenomenálne! Toto je maximalizovaný akčný doják, ku ktorému sa ťažko hľadá to správne vyjadrenie. Všetky predošlé snímky oplývajú určitou hranicou medzi akciou a drámou, ktorá je tu vybičovaná k totálnemu vrcholu a dojem z filmu tak ostáva v absolútnom blahu môjho filmového pojatia. Bravúrne skvost! John, mal si nás naďalej tešiť týmito peckami. Aj Chowovi by to seklo viac. 95%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)
  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)
  • Protože byl dříve John Woo kritizován za idealizování gangsterů ve svých filmech, pro změnu zidealizoval policii. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama