Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na tento film prislúcha neskutočne veľa prvenstiev. Je to prvý film Johna Woo, ktorý dal vzniknúť legendárnemu a dnes kultovému štýlu Heroic Bloodsheed, je to prvý film v ktorom spojil svoje sily z legendárnym Chow Yun-Fatom, je to prvý film v ktorom je zápletka postavená na vzťahu dvoch bratov a vo väčšej miere na priateľstve, ktoré je pre hlavných hrdinov dôležitejšie ako kódex a je to prvý film, ktorý nám prináša zbrusu nový typ akčného hrdinu, ktorý je zabiják so všetkým čo k tomu patrí a je úplne jedno či je na strane zákona,alebo nie, ale pri tomto hrdinovi je vám jasné, že všade okolo budú lietať guľky, a striekať krv, ale aj napriek tomuto všetkému, sa do popredia dostáva jeho citovosť a jeho snaha byť vo svojej podstate dobrý. Vzájomná konfrontácia, medzi políciou a gangom pašovateľov peňazí je dohnaná k dokonalosti a Woo- ovi na to stačili len tri postavy. neskutočne silná postava Marka, ktorý v tom momente ako sa z neho stane mrzák, sa stáva najlepšou vedľajšou postavou. Vzťah dvoch bratov, je zase na druhú stranu poznačený tragédiou - smrť otca, ktorú má na svedomí starší brať - a nenávisti mladšieho brata. Až na konci si uvedomia, že na to aby vyšli s tejto hry živý musia spojiť svoje sily. To všetko na pozadí jemnej jazzovej hudby, krásny obrazov a vybuchujúcich barelov, robia s tohoto filmu film, ktorý je silný či už po akčnej alebo tej emočnej stránke. Po skončení vám zostáva len dúfať v ten lepší zajtrajšok aj keď ako hlavný hrdinovia viete, že asi nikdy nepríde. Plus Woo si strihol úlohu policajného inšpektora a ďalší velikán Tsui Hark porotcu pri kastingu. Tieto dve úlohy ma naozaj pobavili ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze timhle filmem se John Woo teprve rozjizdel a teprv si osahaval ruzny vychytavky, takze choreografie souboju je precejen trochu chudsi, nez v jeho dalsich filmech, ale i tak zvladnul vykouzlit skvelej akcni film. Pribeh sice neni nejak zvlast originalni, ale zase neni nejak jednoduchej, v akcnim zanru urcite nadprumer. A i kdyz tu neni az zas tolik prestrelek, tak film nenudi, protoze Woo zvlad i dramaticky pasaze a tam, kde je slabsi scenar, ho podrzeli skvely herci, v cele s uzasnym Chow Yun-Fatem, ten kdyz de do akce, tak to nema chybu. Taky se mi libilo, jak Woo zacal film spis v komedialnejsim duchu, kdy se hlavni hrdinove postuchujou atd. a skoncil to krvavym masakrem v pristavu. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Woo je zručný režisér a jeho akcí překypující snímky mám rád. Tohle je samozřejmě pecka s parádní akcí a nepřiměřeně bohatými přestřelkami. Obsazení hlavní trojky je skvělé a hlavně Yun-Fat Chow zazářil. Jakmile dostane do rukou pistole, začíná masakr. Scénu s jeho obouruč střelbou bych zařadil mezi ty pamětnější scény akčního žánru, alespoň já na ně v žádném případě nezapomenu. Jsem zvědav na pokračování. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Problém s Wooovými hongkongskými filmy mám jen takový, že mě nikdy nezajímají v emocionální rovině a v rovině příběhu - které jsou ale zjevně důležitou součástí těch filmů, obzvlášť v tomhle konkrétním, kde je tak málo akce. Pro mě jde ale hlavně o čekání na akční scény s pouze malým prožitkem z jejich pojiva, jinak se na to napojit nedokážu. Je to samozřejmě víc můj problém než problém Wooa a i tak jde o dostatečný zážitek. 3 a 1/2 ()

hans500 

všechny recenze uživatele

První významný film Johna Woo a hned naprostá pecka. Film má poměrně jednoduchý, ale velice silný příběh a Johnu Woo se podařilo vše natočit nesmírně emocionálně, což ještě podporuje fantastická hudba. Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat podali výborné procítěné výkony. Akce je přiměřené množství a již zde je natočena perfektně. Závěr filmu je naprosto skvělý. Scénář je velice kvalitní, ale některé dialogy (tedy ty z úvodní části tohoto filmu) jsou krapet slabší, postupně naštěstí kvalita vzrůsta a brzy jsou již bezchybné. Tempo filmu ideální, stopáž také. Být tedy scénář již od začátku tak dobrý jako v druhé polovině, bylo by to jasně za 5*. Takhle jen za silné 4*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)
  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)

Reklama

Reklama