Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Ti Lung ve spojení s Chow Yun Fatem pod vedením Johna Woo, to je nádherná stylizovaná klasika. Nevzdychám u Chw Yun Fata, ale v Killerovi mě přesvědčil, že dokáže hrát výtečně a Ti Lung ( u kterého naopak vzdychám ažaž) je samozřejmě naprosto skvělý. Všechny patetické věty tu zní komixově a ne trapně, krev stříká v baletních bitvách, plameny nechybí, triáda je zlá, policie je zlá a dobro v sobě má temnou krutost... Jen jedna připomínka se mi dere na jazyk. Nikdy si nepouštím čínské filmy v českém dabingu a tady jsem to zkusila...pro všechny, kdo ještě Johna Woo neznají a jsou na cestě k němu dobrá rada. Ne česky! Pokud vás nebaví číst titulky zkuste třeba angličtinu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo to mám jako na houpačce. Krvavé pobřeží je skvělé a naopak jeho Killer se mi moc nelíbil. Lepší zítřek má sice blíže právě ke Killerovi, přesto se mi líbil mnohem více. Klišé je stále mnoho a tradiční postupy Johna Woo jdou vidět na první pohled. Nicméně k nadprůměrnému hodnocení nahrálo dobré obsazení. Tentokrát mi sedl mnohem lépe i Yun-Fat Chow a jeho postava mi nebyla tak protivná jako v City on Fire. Dobře na mě zafungoval příběh. Co je více, celoživotní přátelství, nebo rodina? Rozpolcenost hlavního hrdiny bylo zajímavé sledovat. Ani jsem se nemusel moc snažit překousnout různé nedostatky, příběh si užil a nakonec přihodil i tu menší čtvrtou hvězdu. Navíc jsem se lehce nechal nalomit a možná si někdy ještě zopakuji toho vychvalovaného Killera, se kterým jsem na první dobrou společnou řeč nenašel. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Mistrovský kousek Johna Woo z prostředí hongkongské mafie, kde na opačných stranách zákona stojí dva bratři, jejichž sourozenecké pouto dostává pořádně zabrat. Mezi bratry stojí nejen tiskárna falešných peněz a obchod s drogami, ale i krutá životní rána a nelítostný šéf podsvětí. Režisér v tomto snímku teprve rozjíždí své pověstné kousky, ale i tak valí do diváka dramatické scény podbarvené trefnou hudbou, monstrózní přestřelky s efektními výbuchy i jistou dávku decentního humoru typického pro hongkongskou akční produkci. Vše toto snímá nádhernou kamerou a opravdu se nebojí vymalovat interiéry na rudo v nezapomenutelné vendetě Yun-Fat Chowa v místním pajzlíku za pomocí nezapomenutelné finty s květináči. Právě gangster Yun-Fat Chow doplňuje ústřední trojici snímku a jeho postava je stejně nezapomenutelná, jako výše zmíněné květináče. Lung Ti zde představuje bratra na „špatné“ straně zákona, a když kráčí ve sněhově bílém obleku s očima zakrytýma slunečními brýlemi, divák nemá žádných pochyb proč si John Woo do role vybral. Trojici uzavírá postava výbušného mladšího bratra, kterou ztvárnil Leslie Cheung. Woo dává svým postavám dostatek prostoru, aby se divákovi představily. Nechává si je sáhnout doslova na dno svých možností, aby vzápětí heroicky povstaly a předvedly mistrův pověstný krvavý balet. Na tomto snímku neshledávám prakticky nic, co by se dalo zkritizovat. Za pochvalu by ovšem stála ještě pěkná řádka věcí…nezbývá než si tento pětihvězdičkový epos pustit znovu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Postava Marka Gora měla být původně pouze malá vedlejší role, když si ale John Woo všiml hereckého talentu Chow Yun-Fata, přepracoval scénář tak, aby mu dal větší roli ve filmu. (tequilla)

Reklama

Reklama