Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě nejlepší kamarádky z dětství jsou zase spolu. Jedna z nich totiž objevila látku, co dělá z lidí superhrdiny, takže se trochu nečekaně můžou postavit zločincům. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který nefunguje prakticky v žádném ohledu. Je téměř fascinující vidět jindy v žánru schopnou Melissu McCarthy, jak pod režijním vedením svého manžela dokáže přijít o téměř veškeré osobní kouzlo. S Octavií Spencer ji pak možná ve skutečném životě pojí silné přátelství, to filmové je ale nevěrohodné a tlačené (jediný moment, kdy to dámám sepne, je, když si zabroukají Seala). Film selhává už ve svém výchozím nastavení. Nápad, že se dvě fyzicky naprosto obyčejné ženy středního věku stanou jedinými superhrdinkami na celém světě, film nijak nerozvíjí. Svět duo, které si začne říkat Thunder Force, přijme bez jakéhokoli zaváhání. Že oba dámy vypadají jak vypadají nehraje pro příběh ani jeho vývoj žádnou roli. A tak je to prakticky se vším. Nejpozoruhodnější jsou scény, které jsou natočeny jako kdyby v nich vtip byl, ale žádný se neodehraje (pasáž se vstáváním). Skoro to vypadá, že šlo původně o eRko a pak film někdo prostříhal a zmizela pointa mnohých scén. Jediným opravdu světlým bodem je skupinka padouchů okolo Bobbyho Cannavala, mezi nimiž si nejvíce scén krade Jason Bateman coby laskavý grázlík s krabími klepety místo rukou. I on ale trpí tím, že si scénář vystačí s nejlacinějším a nejpředvídatelnějším humorem. Jeho postava tak obtížně zvedá na schůzce skleničkou k přípitku a ve vypjaté situaci utíká do strany, protože... je krab. A to je všechno. Thunder Force nefunguje jako superhrdinský film, parodie na komiksovky ani bláznivá komedie. A jakkoli se nejspíš tvůrci při natáčení dobře bavili, podobně jako u posledních netflixovských komedií Adama Sandlera se vloženou energii do výsledného díla nepodařilo promítnout. 30% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Thunder Force je definice hned několika, zpravidla nelichotivých, věcí. A to typického tzn Netflix-filmu, dost často záměrně nevalných kvalit. Dále například nevtipné komedie (zasmál jsem se přesně jednou a to nad úplnou absurditou daného gagu ve výtahu), hodně to bolelo. Z hereckého i tvůrčího týmu dohromady mám rád jenom Jasona Batemana, takže já vím, že si to dělám sám. Ale kromě občasných facepalmů jsem vlastně tolik netrpěl a celkem to uteklo. Sice si stále říkám, že ty Netflix-filmy budu ignorovat (ty přímo produkované, ne pouze nakoupené), ale teď je zkrátka taková bída, že si večer pustím libovolný nový film co mě něčím zaujal, jež sice nebude dobrý, ale mohl by být alespoň guilty pleasure. Ale tohle je průměr, který si snad ani člověk, co si to užil, nikdy znovu nepustí...50% ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To, že se super hrdinkami staly plnoštíhlé čtyřicítky, je mi velmi sympatické (čím to asi bude), nicméně na nějaké lepší hodnocení to nestačí. Bohuže,l film je dost špatný jako celek. Humor moc nefunguje, Melissa ani Octavia nejsou v roli příliš uvěřitelné, dějová linka je vzorem všech klišé a největší potenciál Laser, nedostala ve scénáři jedinou chytrou větu. (Ne, že by jich film obsahoval nadbytek). Celý děj je předvídatelný až běda. Jako světlou výjimku vnímám dceru Octavie a Kraba, bohužel ani ti, nedostali větší prostor. Co říci závěrem. Superhrdinský film to není ani omylem, na komedii málo vtipu a jako parodie se to zase bere moc vážně. Myslím, že podruhé v životě se na to už nepodívám. Škoda, neb s takovým obsazením to mohla být pecka. Za mne dvě slabší hvězdy a to jen proto, že jsem fanoušek Melissy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy a její humor měl svoje chvilky třeba ve Špionovi, ale to především proto, že jí oponentem byl Jason Statham a vysloužil si tím filmem jednu z nejlepších rolí v jeho kariéře. Ale když se režie chopí dvorní režisér Melissy, která nemá moc co by víc nabídla, tak je to hlavně o ztřeštěnosti, občasné trapnosti a celkově extrémnímu šílenství, bez kterého by se její filmy jednoznačně neobešly. Zasmál jsem se, kecal bych, když bych řekl že ne, ale znova bych to teda vidět nemusel. Jason Bateman v jeho roli je asi jeho nejtrapnější role, kterou kdy natočil. Na natáčení musela být asi fakt sranda, jinak moc nechápu proč nás těmito filmy někdo trestá? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmová žumpa zas byla obohacena o jeden „výjimečný“ filmový zážitek, ze kterého se potenciálním divákům může udělat tak akorát nevolno a jestliže u spousty podobných zoufalých výplodů se snažím doporučovat obrnit se tolerantností, zde je to naprosto zbytečné, a místo tolerantnosti raději rovnou doporučuji totální ignoraci. Zároveň si pokládám otázku, proč vlastně tuto podívanou doslova obdarovávám jednou *, když ji nemám vlastně udělit ani za co. Vážně, Thunder Force nedisponuje jedinou věcí, která by se dala označit za pozitivum. Zato těch negativ, těch je víc, než by si jakýkoliv divák zasloužil, a to i ten nejzlobivější :-). V jejich výčtu každopádně nemohu začít ničím jiným, než nevídaně mizernými, otravnými a triviálními postavami a zároveň i jejich vesměs katastrofálně a nesoudně přehrávajícími hereckými představiteli, kdy za vše hovoří fakt, že nejsnesitelnější z nich tu je Melissa McCarthy, takže si každý už asi dokáže představit, jak moc trapní a zoufalí musí být ti všichni ostatní šašci okolo ní, ovšem to absolutně nejhorší dno tu představuje Octavia Spencer, kterou sice nemusím i jinak, ale její obsazení zde bylo vyloženě ryzí tvůrčí šlápnutí do megahovna. Zápletku pak hodnotit jako hloupou, naivní, tupou, či dalšími podobnými výrazy nemá smysl, i ona prostě představuje to nejprimitivnější, co lze vůbec nabídnout, kýčovitost, nesoudnost, trapnost, a to vše podtrhnuto nudností. O akci a efektech bych snad jen mohl zmínit, že i v tomto ohledu nabízí tato podívaná jen naivitu a tvůrčí neschopnost, nicméně alespoň se zde vyskytovali, na rozdíl od humoru, který tu měl podle mě sehrát poměrně dominantní roli, jenže se jaksi zapomněl ukázat. Tvůrci se tu navíc snažili ale i o vyvolání dalších kousků, jako emocí, dramatických okamžiků, a dokonce i romantiky, nicméně výsledek toho všeho je i tak stejně nepřesvědčivý a mizerný, jako ostatně všeho ostatního. Já to zkrátka vidím tak, že snímek Thunder Force se snažil vytěžit ze současné úspěšné vlny komiksových filmů něco málo také pro sebe, ale i když na to šel tedy mazaně od lesa, tak to dopadlo hrůzostrašně, jelikož hned o první strom si destrukčním způsobem rozmašíroval kompletně celý ksicht. Ámen. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Pro herečku Pom Klementieff (postava Laser) jde o druhou superhrdinskou postavu, kterou ztvárnila. Tou první je postava Mantis z Marvel Cinematic Universe. (Marcos22)
  • Natáčanie začalo 25. septembra 2019 v Atlante v štáte Georgia a skončilo 10. decembra 2019. (Arsenal83)
  • "Surové kura boli v skutočnosti na tenké plátky nakrájané hrušky ošetrené kyselinou citrónovou a potravinárskym farbivom," potvrdil režisér Falcone. Melissa McCarthy dodala: "Vedela som, že je to hruška, ale bolo veľmi ťažké nepredstaviť si, že je to surové kura." (Arsenal83)

Reklama

Reklama