Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Unholy mne velmi příjemně překvapilo. Začíná to Maskou démona (1960) a pak se příběh přehoupne do současnosti. Dobro a zlo, Bůh a Ďábel, pohanství a křesťanství. Alice je přesvědčená, že skrze ni mluví a koná zázraky Panna Marie, jenže opak je pravdou. Temná bytost, co bývala Mary Elnorovou, touží žít, k čemuž potřebuje lidské duše. Spoustu duší. Žádné lekačky, žádná vědra krve. Více mysteriózní snímek než horor. Film o základních filozofických otázkách zřejmě běžného tuzemského diváka nezaujme. Děs a strašení jsou zde upozaděny, důležitější jsou osudy postav. Já byl spokojen, doporučil bych ale spíše menšinovému divákovi. Velmi dobrá kamera a solidní hudba od zavedeného žánrového mistra Josepha Bishara. Tajemná panenka, keltský kříž a temné stíny... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démon-čarodějnice jménem Marie se maskuje za Bohorodičku a páchá zázraky, ale její cíle jsou pochopitelně černější než noc. Tématicky úplně v pohodě. S herci jsem neměl problém a upřímně řečeno nevadily mi ani nedokonalé triky. Jenže celé to bylo takové jalové. Bylo tu několik solidních temných momentů, ale ty se nepodařilo přetavit v husí kůži, strašidlo se také zrovna nepředvedlo, protože převážně stálo hlavnímu hrdinovi za zády a tiše čumělo a lekačky byly avizované dlouho dopředu, takže pokaždé, když Morgan valil oči do monitoru nebo do vody, bylo jasné, že na něj něco bafne. Závěr byl částečně trapný a to tak že hodně a částečně zábavný, ale asi ne tak, jak Spiliotopoulos zamýšlel. Celkově to ale odsýpalo a neměl jsem problém u toho vydržet, takže průměr tomu klidně plácnu. 50% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální námět, který však místy pokulhává a působí tak neuvěřitelně béčkově. Naprosto chápu rozporuplná hodnocení, neboť jsem byl také celou dobu na vážkách, zda dát 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec jsem se rozhodl pro tři, ale nemyslím si, že by dílo bylo něčím výjimečné. Prostě průměrný horor s několika lekacími scénami a nedokonalými efekty. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, mám rád filmy kde sa mihnú čarodejnice. Dejová linka nebola najhoršia, ale zase ani žiadne terno. Hororových prvkov bolo strašne málo, človek to môže pozerať so zívaním, pred spaním a nepreberie ho k životu ani jedna scéna. Jediné pozitívum je slušná maska čarodejnice. Nič viac. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První horor za loňský rok a zklamaný nejsem. Na jedné straně je tu sice tisíckrát omletý námět zázračné léčitelky, absence krve, lekaček a efekty jsou slabší. Na druhou stranu je to tradičně natočené - cynický novinář přijíždí do malého městečka odhalit záhadu neslyšící dívky, která s pomocí panny Marie zázračně léčí. A přitom se ukazuje, že je to úplně jiná Marie, tak trošku vychcaná démonka/duch :) Ten příběh se mi líbil, finále je dobře vymyšlené, žádné zlo proti kterému nejde bojovat. Díky stylu vyprávění a hlavně díky perfektnímu Jeffrey Dean Morganovi v hlavní roli, alias taťkovi Winchesterovi mě to připomenulo seriál Supernatural. Velice slušné 3*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama