Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (1 505)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Asi bych se měl stydět, ale tohle fakt není film pro mě, neměl jsem na něj chodit do kina a už nikdy nechci vidět nic z tohoto kolovrátkového universa. Režie příšerná, herecké výkony - huh?, spousta strašínkymockyftinoučkých narážek pro náctileté publikum k popukání, prostě jsem se vypravil do bijáku a zůstal sedět s otevřenou hubou, co se to odehrává přede mnou. Ale tak 1* za to, že to bylo barevný a hejbalo se to. Jinak naprostý nezájem... příště půjde sledovat ryby - přes metr tlustej led.

plakát

Machři (2010) odpad!

U tohoto filmu se cítím být člověkem. Proč? Protože oproti zvířecí říši mají lidé jedno specifikum- ptají se po smyslu života. Já dumal nad smyslem filmu. Nevydumal. Kdysi na základce jsme viděli nějaký dokument o páření pavích oček, o fotosynteze, a dokonce audio rozbor literarniho díla Jana Nerudy. Tehdy jsem to vnímal jako nebetyčnou nudu, po shlédnutí Machru je to vlastně akční nářez. A sledovat dostihy hlemýždích spřežení, to má teprve spád! Je mi líto Buscemiho, chudák, vypadá hrozně a hraje v Sandlerovce. Že on si chce na stará kolena pořídit matraci? Jinak platí všeobecný princip, že pokud nejste vtipný a neumíte vyplodit ani průměrný vtip, sáhnete k tomu nejuniverzálnějšímu, co pochopí každý lidský tvor bez ohledu na intelekt a kulturu- prdění, chlast, kojení a celkově cokoli nechutnyho vcetne čúrání do bazénu. To zabere. Navíc dobrá zpráva pro fanoušky tohoto druhu "tumoru" je, že podobných filmů může vzniknout nekonečné množství. Zvlášť, když se tyhle supervtipy pořád dokolečka opakují, asi jako v Machrech. A protože Sandál asi tušil, že točí totální kravinu, pro jistotu se svým ftípkům smějí rovnou sami herci (pouštět studiový smích publika by bylo asi lepší). Protože pro určitou část diváků je flatulující černošská señorita prostě úpeé k popukání

plakát

Seveřan (2022) 

Radši si dejte Hamleta než Amletha. Umělecky to bude hodnotnější zážitek. Tohle je film, kde se nikdo nechová racionálně a pronáší naprostý nesmysly řízlý radobymytologii. Štve mě, že aby film působil mucho drsně, všichni se tváří přinasraně a zvukař ozdobil hlasy umělým chraplákem. Jakkoli film působí vcelku syrově a místy až "autenticky", vjezd do Valhaly působil jako z levné PC hry a osobně nejvíc jsem se zhrozil u "rodokmenů " - jestli po mně bude chtít klient podobnou vitualizaci jako bonus, pošlu ho do pr**, teda do Hollywoodu. To vymyslel někdo, kdo frčel na nějaké slušné brokolici.

Poslední hodnocení (2 489)

Deadpool & Wolverine (2024)

25.07.2024

Machři (2010)

odpad! 12.07.2024

Seveřan (2022)

16.06.2024

Thelma a Louise (1991)

22.03.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Série 1 (2024) (série) (S01)

14.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

01.03.2024

Princ a pruďas (2011)

11.02.2024

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

odpad! 01.02.2024

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022)

25.01.2024

Reklama

Poslední deníček (36)

Ti nejlepší záporáci

Milý deníčku, 

při sledování westernu Tombstone mě osvítil měsíc, zlý bráška slunce, a vnukl mi myšlenku, která ale dojde i jinak castingovému příštipkáři - a sice, že nejlepšími záporáky jsou herci, co hrají v drtivé většině klaďase. A za tím si stojím a jo a jo a jo! A just jo! Bohužel nesepíšu TOP 5, ale jen TOP 3, protože víc mě jich zatím nenapadlo. Ale pokud by mi nějaký zbloudilý čtenář do vzkazů ráčil hodit další tipy, budu skonale vděčný. Do mé filmové duše promluvili zvláště tito tři chlapíci:

 

1. Michael Biehn - tenhle mega sympaťák z Terminátora a Vetřelců atakpodobně že by zahrál hajzla? Jo! A jakýho! Johny Ringo z filmu Tombstone je dokonalá bezcitná mašina, zabíjí na počkání a na zakázku a je mu fuk, do koho to olovo nasype. A k tomu je vzdělanej a sečtělej. Ďábelská kombinace. 

 

2. Tom Berenger - taky jste zažili, že i při vědomí "je to jenom film" jste cítili fyzicky propracovanou zášť vůči herci, který si dovolil zahrát svůj part neobyčejně odporným způsobem? Tom ve filmu Četa je taková svině, kterou nenávidíte, ale zároveň obdivujete. Je to přesně ten typ magora, pro kterého se zlo stalo posláním. 

 

3. Henry Fonda - tenhle modrooký a charismatický chlapík si zahrál snad jedinou zápornou roli. Musím opravdu zmiňovat název toho filmu? Jeho andělsky modré oči žhnou cynickou zlobou a zrůdností, když si prohlíží cca 10 kluka na farmě jednoho zrzavého Ira. Takové filmové okamžiky zpod kůže a nehtů už nevyškrábete, do konce života se vám budou zjevovati ve snech. Člověk by si nejradši odplivl do prachu a písku, ale přistihne se, že stojí a nadšeně tleská.