Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (138)

plakát

Bez lítosti (2023) (seriál) 

81 % LOL, co je na tomhle "dokumentu" tak strašně zajímavé? Filmařské postupy, neobyčejný námět, nebo snad strhující dynamika vyprávění? Že vy mi tady, milé děti, zase hodnotíte senzaci reálných mordů a nikoliv dokument? Na tomhle seriálu totiž není krom lehké bizarnosti prvního dílu zajímavého vůbec nic. O nic lepší než článek v nedělním Blesku. Absolutně zbytečné a nudné, vypnuto po dvou dílech. Jestli někoho baví poslouchat nářky a sebelítost zhovadilců, prosím.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Na tenhle seriál mě nebavilo koukat ani když jsem se nudil, nechytlo, narozdíl od mých některých vrstevníků. Kult se z toho stal podle mě tou svojí nekonečností a podlézavostí, ne svojí kvalitou. Neodsuzuju, odpad to v žádném případě není, ale preferuju trochu inteligentnější humor.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) odpad!

Poslední japonská Godzilla -1 % (obsaženo už v názvu), tohle krásných 0. V podstatě CGI puštěné na automatiku. Nekoukatelné ani po amputaci hlavy. Nedokážu si představit na to jít jako rodič s prckem. Peklo.

plakát

Kaskadér (2024) 

Jestli je to nějaké přiblížení práce kaskadérů (dost pochybuju), je mi celkem šumák. Vůbec mi navadí romantika, ale až na pár dobrých fórů zoufale nezábavné. To už ten Jean-Claude VD byl větší komik. Kaskadérské kousky taky nuda, ale o nich to samozřejmě nebylo. Herci fajn, a dál?

plakát

Hurikán v ringu (1999) 

Vzhledem k námětu, který je tak moc silný a zároveň neuvěřitelný mi nedělá problémy odpustit filmu některé vady na kráse. Bylo celkem jasné, které postavy a události byly fiktivní, co bylo upravené pro účely dramatu, přes to všechno to přebíjí fakt, že tohle se nemělo v žádném případě nikomu stát. Vznik filmu byla povinnost, pozdě ale přece.

plakát

Brian Banks (2018) 

Vězeňské drama o nespravedlnosti systému light. Ne svým příběhem, ale svým ztvárněním. Přišlo mi to jak kdybych se koukal na nějaký seriál z emerikn hajskůl. Ten zívací, vyumělkovaně dramatický způsob vyprávění, jedno klišé za druhým, spíše úsměvné postavy než nějaké prožívání. Nechybí modelka umělkyně ani starý moudrý mentor. Jediný zajímavý herec Greg Kinnear. Hodně slabé.

plakát

Schodiště (2022) (seriál) 

Seriál mi připomněl svojí příšernou rozvleklostí mého dávného kamaráda, který nedokázal cokoliv vyprávět aniž by se ve všech těch odbočkách a detailech neztratil a nedošel vůbec k pointě. U téhle 8h anabáze jsem měl už v půlce taky chuť zakřičet: "Tak už se vymáčkni!". Herci i vizuál skvělý, ale zbytek pokus o hluboké psychologické vykreslení postav, který však vyšel naprázdno. Chybí absolutně jakákoliv dynamika vyprávění, spád. Dokoukal jsem jen s vypětím sil.

plakát

Red Rooms (2023) 

Kdo si tu stěžuje, že "z videí mučených dívek nic neviděl", není ani tak fascinován zvráceností, jako hlavní postava, ale především film vůbec nepochopil. Záměrně použité filmové postupy, které pracují s divákovou představivostí a tušením místo provoplánovou explotací tady zafungovaly stoprocentně. Už dlouho mi nebylo u některého filmu až fyzicky blbě, jako tady. Perfektní načasování, kamera, herci, vypointování. Použití kontrastů (idealismus vs realita, ošklivé káčátko vs kráná modelka, bulvární fascinace zlem vs jeho odpudivost a odsouzení atd.) jen podtrhuje hlavní myšlenku filmu. Seděl jsem jak přikovaný. Dokonalé.

plakát

Strážci Galaxie (2014) odpad!

Nemůžu si pomoct, ale jako film pro děti, proč ne. Mám ale mám ten pocit, že většina uctívačů děti nejsou. Omlouvám se jestli to není marvelovka, ale je to určitě můj poslední film tohoto stylu. Nemám nic proti komiksu, naopak ho mám hodně rád, jen proti tomu "hrdinskému" a všem těm filmovým brakům s kterými se v novém tisíciletí roztrhl pytel a dodneška sype. Můj poslední podobný film a poslední sabotáž na všeobecný jásot, jdu o toho.

plakát

Zkouška ohněm (2018) 

"Málo akce" v dramatu, tenhle názor si někam napíšu :) Edward Zwick si vybral jedno z nějsilnějších témat, které mohl a vypořádal se s ním výborně. Mohlo to být klidně delší, víc do hloubky, víc rozebrat protidůkazy, druhou stranu, celých 12 let čekání, ale proč, když to dopadlo, jak to dopadlo? Film se soustředil na samotnou událost, vyústění a vykreslení emočně vypjatého, přesto beznadějného boje s větrnými mlýny. Konec jen vykreslil, že tak to v Texasu ještě dlouho zůstane. Je v 21. století obhajitelný trest smrti? Mistrně zrežírované, emocí habaděj, skvělý casting.