Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (142)

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Do pekla se chodí za filmy, které zničily celou sérii. Takže pozdravuj Schumachera, Trapko, Wait i ty.

plakát

Pyžamasky (2015) (seriál) odpad!

Superhrdinové z Wishe.

plakát

Tetris (2023) 

Film ok, přestože jsem čekal žánrově něco trochu jiného. Ale nesnáším zbytečné přikrášlování skutečných příběhů.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Lehce to tematicky připomíná Dead poets society, ale myšlenky i děj jdou nakonec trochu jiným směrem. Jedná se o příjemnou oddychovku, která by si jednou zasloužila nahradit v předvánočním programu přeceňovaný píčoviny typu Láska nebeská.

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Nevím, jestli je nejlepší nápad stavět krimi podle skutečné události na tom jediném, co v případu tak úplně jisté nebylo. Taky nevím, jestli to duo Hájek - Žáčková hrají tak mizerně nebo tak dobře. Každopádně tahle nechutnost působí dost lacině v porovnání s brilantní Metodou Markovič, kterou jsem shlédl ve stejném týdnu. Nejzajímavější na celém díle je vlastně celá ta absurdita, jak to takovým trumpetám mohlo tak dlouho procházet. Vyloženě mi vadí majoritní absence vysvětlení série pochybení vyšetřovatelů.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Tak tohle byla jízda. Ačkoliv jsem o případu i pověstném Markovičově lidském přístupu slyšel mnohé, stavba seriálu je postavená tak, že diváka po zdánlivě rozpačitém úvodu vtáhne do děje a nepustí. Málo známí herci excelují, matadoři jsou k nepoznání. Vojta Kotek poprvé udržel charisma až do konce. Seriál je plný paradoxních scén a paradoxních emocí, dobových detailů, zápachu cigaret a turka.

plakát

Kuciak: Vražda novináře (2022) 

Nejděsivější na celé kauze je to, že si Slováci dobrovolně celou tu sebranku znovu zvolili.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Crossover romantiky pro chlapy a katastrofické sci-fi pro ženské. Chvíli jsem si myslel, že celkem přesně předpověděli průběh covidove nákazy, ale pak se to zvrhlo v celkem předvídatelnou nesmyslnou ne-smyslovou zkázu lidstva. Jako originální nápad k zamyšlení určitě, ale průběh nepravděpodobný. Chemie hlavních postav ale funguje a vůbec poprvé mi přišla Eva Greene sympatická.

plakát

Anihilace (2018) 

Hodinu a půl jsem si liboval, jak je tenhle film nedoceněný. Závěrečný výrazový tanec a Garlandova neschopnost zakončit každý jeho film mě ale vrátila zpátky na zem.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Nejsem zrovna fanda herní série, ale zjevně to vůbec nevadí. Seriál jsem si užil a nehodlám si dojem kazit druhou nebo jakoukoliv další řadou.