Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Osvícení (1980) 

Z psychologického hlediska je tento film výtečný. Je velmi temný, působí úzkostlivým pocitem a dokáže člověka vyděsit. Kdybyste u tohoto filmu vypli hudbu, uděláte z něho pohádku. Hudba je pro tento film zásadní, protože dělá celkovou atmosféru. Jack Nicholson opět vytěžil ze svého talentu vše a zahrál naprostého šíleného maniaka. Ať si říká, kdo chce, co chce, Nicholson umí zahrát magory na výtečnou. Posledních patnáct minut je naprosto neskutečných, děje se zde tolik věcí a vše dává naprostý smysl, stačí se jen zamyslet. I přesto, že horory nemusím a nejraději bych se jim vyhnul úplně, tak jsem tento film opravdu chtěl vidět. I kvůli tomu, jaké jsou v tomhle filmu populární scény, ale hlavně i kvůli tomu, že zde hraje můj oblíbenec Nicholson. A samozřejmě mi zvědavost nedala, abych se nepodíval na tento film. Opravdu výborný film na který se zase rád v budoucnu podívám.

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Stockholmský syndrom, který zde prožívá čerstvý uprchlík z vězení Kevin Costner a malý kluk co by rukojmí. Chlapec, který zatím neví nic o moc o světě, se rychle spřátelí se svým únoscem. Společně tak prožívají mnohá dobrodružství útěku. Jejich cestu jim však samozřejmě znepříjemňují policisté, jak jinak. Postupně vám začne duo uprchlíků připadat čím dál tím více sympatičtější. Jak se film blíží ke konci tak jen doufáte, aby film skončil „happyendem“. Velmi dobrý film, u kterého se určitě nudit nebudete.

plakát

Truman Show (1998) 

Velmi originální a zábavný scénář. U tohoto filmu nesmíte vědět nic o ději, pokud nechcete přijít o pocit překvapení. Truman jako Jimm Carrey hraje opět velmi sympatickou roli a proto se film nese ve velmi klidném duchu a působí velmi uvolněně. Postupem času zjišťujete hlavní myšlenku filmu, která je za mě jedna z nejvíce originálních myšlenek, kterou jsem kdy ve filmech viděl.

plakát

Smrt krásných srnců (1986) 

Film se nesl v poklidném tempu, avšak ke konci film začal nabírat na silných emocích. Z prvního pohledu obyčejný prodavač Leo, který se však vypracuju až na nejvyšší pozici a může si konečně splnit svůj sen, koupit si rybník. Film opravdu působí velmi mile až do doby, kdy začne druhá světová. Leovi, jakožto židovi, se celý život převrací vzhůru nohama. Náhle se musí řídit podle nácků a dokonce i nemá svůj milovaný rybník. Film je opravdu krásný, ale je zde i perfektně vystižen čas po dobu války a to opravdu stojí za zhlédnutí.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Nebudu lhát, tento koncept filmů mám opravdu rád. Mystika a originální nápad zde opravdu nechybí. Ano, příběh se celou dobu odehrává v jedné budce, kde si povídají (trošku ulhaný) novinář s pošukem a kolem nich běhají policisté, pasák a tři šlapky. To však tomuhle filmu nikterak neškodí a i tak zde je naprosto skvělá atmosféra. Samozřejmě během filmu můžeme tušit, že film tak nějak skončí „happyendem“, ale i tak to vůbec celý požitek z filmu nekazí.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Přátelství mezi člověkem a psem je stavěno na velké důvěře, věrnosti a lásce. Přesně tyto aspekty jsou ukázány v tomto snímku a je naprosto perfektní. Nejsem divák, kterého dojme jakýkoliv film, a když už mě má něco dojmout, musí to mít opravdu hloubku a tenhle film ji opravdu má. Jsem opravdu rád, že jsem tenhle film viděl a myslím si, že takové city by měli probíhat i mezi lidmi.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Tento film má tři poselství. Důvěřovat v sebe sama. Vždy si jít za svým cílem. A vždy věřit a důvěřovat svým nejbližším. Tyhle tři věci dělají tento film naprosto skvělým.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Ve filmu je absolutně skvělá atmosféra a opět a zase skvělý Robert De Niro. Je to opravdu velmi napínavé sledovat, jak se Max Cady (De Niro) snaží pomstít na svém bývalém advokátovy (Nick Nolte), který ho kvůli vlastnímu svědomí nechal poslat do vězení. Napětí se po celý čas zvyšuje a zvyšuje až do úplně špičkového konce. Je to též jediný film, ve kterém jsem fandil spíš „záporákovi“ než klaďasům. Soucítil jsem prostě s Cadym, i když nebyl úplný svatoušek, ale i tak jsem byl na jeho straně. Opravdu moc fajn film, který vás svým napětím nezvedne ze židle.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Neměl jsem před tímhle filmem žádná očekávání. Nebyl jsem si jist, zda se mi film bude líbit a neunudím se k smrti. Byl jsem však velmi mile překvapen. Film mě po celou délku dokázal dobře zabavit. Samozřejmě, že z logické stránky film nedává žádný smysl. Když ale vypnete mozek a nebudete si říkat, že události ve filmu nemůžou vůbec fungovat a existovat, jde o film, který vás dokáže na večer dobře zabavit.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Nádherný, krásný a úžasný film. Unikátní hudba a famózní Robert De Niro. Příběh odehrávající se v psychiatrické léčebně kolem několika pacientů, kteří byli v důsledku encefalitidy v příšerném stavu. Všude přítomný dr. Sayer, samozřejmě i ostatní lékaři a sestry, který chce ze všeho nejvíce pomoct těmto postiženým lidem. Nejvíce ho avšak zaujme pacient, hraný De Nirem, na kterém vyzkouší „drogu“, která by těmto všem lidem měla pomoci. Sledovat, jak se vyléčení pacienti chovají zase normálně a pokračují v tom, kde před nemocí začali, bylo opravdu okouzlující a velmi dojemné. Tento film má v sobě opravdové kouzlo a podle mě i poselství, že by se mělo každému člověku pomáhat a nezáleží na tom, jak je nebo není nemocný.