Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v létě roku 1957. V roce, kdy se bývalý automobilový závodník Ferrari (Adam Driver) ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (197)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Michael Mann a jeho pohled na kratičký úsek života legendárního Enza Ferrari. I přes nářky, že mistrovy došly síly a natočil nudný životopis, mi Mannův styl a pohled neskutečně sedl. Vizuálně a herecky mistrovské a přestože si burácení motorů užijeme pouze v závěrečné patnácti minutovce, je film jako celek strhující. Driver vynikající, vybraný životní úsek poutavý a vyjma pár pomalejších částí, mistrovské dílo, které divákovi nedá nic zadarmo a přes jeho chlad a odstup se málokdo dostane. Výborný film. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednu velkou chybu a to je, že tvůrci nevěděli, co chtějí natočit. Buď natočím snímek o závodění, konkrétně o závodě, který skončil tragicky nebo životopisný snímek o Ferrarim. Tady je to tak půl na půl a přijde mi, že právě kvůli tomu to nefunguje tak, jak má. Adam byť je to skvělý herec, tak to moc nezachránil, naopak je tu velmi odměřený a divák si nestačí s ním vytvořit nějaké pouto. Líbil by se mi plnohodnotný životopisný snímek o Ferrarim než jen část jeho života, která se věnovala milostnému trojúhelníku a byla prokládána tragickým závodem. Prostě jsem od toho čekala něco jiného než jsem nakonec dostala a jsem spíš zklamaná. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Mann už bohužel není, tím co býval, a Ferrari překvapivě funguje pouze v té dramatické rovině politikaření a vztahových problémů, jakmile dojde na závodění všechno jde do kopru a na vině jsou především až překvapivě odporné vizuální efekty s tím spojené. Tohle mi dá se říci zkazilo celý snímek. Jinak by šlo o povedený přírůstek do aktuálně stále početnější kategorie dobových filmů z automobilového prostředí. Herecky by nešlo nic vytknout. Škoda, že je to místy příliš zdlouhavé, trošku průhledné a v akčnějších částech opravdu hnusné. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ušatý potkan mi tu na prekvapenie vôbec nevadil a perfektne tam zapasoval. A to je úspech, jak pre neho, tak pre mňa. Tam sme asi ale s castingom skončili. Dúfam, že nominačka za zvuk je istá a snáď ja soška. Tie autíčka zneli nádherne, hlavne v poslednej polhodine. Tam sú preteky, drámy, autá, príroda, všetko. Je však Ferrari film, ktorý ma zasiahol? Nie. Je to ale film, ktorý mi ukázal veľa nového, nepoznaného. Mann si tu splnil sen a nezabudol ani svoj rukopis, detaily, dlhé expozície. Film má ale všetko, čo má mať čistokrvná dráma bojujúca o sošky. Rozbor postáv, konflikty, vnútorne boje, perfektnú hádku, niekoľko rovín príbehu atď. Pokiaľ sa prekušete začiatkom, bude to príjemná oddychovka. Kino by som doporučil autičkárom a fanúšičkám Šoféra. Lepšie 4 z 5 (Kino Mladosť) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž dlhšie než také preteky F1 a to je čo už povedať, lebo vo filme sa okrem suchého Drivera, ukričanej Penelope a jedného pekného záberu na bláznov, čo vyhľadávali smrť, veľa dokopy neudeje. Len malá promiskuita. Nevravím ale, že to bolo zahrané, obaja spomínaní to dali naozaj skvele a Driver asi aj lepšie ako v Guccim, hoci neviem, či Enzo bol naozaj taký bezemočný, ako ho stvárnil. Odteraz by však Driver len Talianov mal hrať a Cruz ten temperament asi ani nehrala, tam Bardemovi doma určite vázy okolo ucha lietajú. Film bol z polovice teda o rodinných záležitostiach a z polovice o legendárnych Mille Miglia, takéto preteky samovrahov sa dnes už nevidia. Ale spojením týchto tém je film neúplný, takže mu nakoniec ani vyše dve hodiny nestačili, to už bolo skoro na seriál. Pre tých, ktorí vo Ferrari videli naposledy Schumachera, to bude ale príjemné spestrenie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Společnost STX Entertainment získala film od Paramount Pictures. (Johnny.ARN)
  • Michael Mann diskutoval o tomto projekte už v roku 2000 so Sydney Pollackom. Potom vyvinul scenár so spisovateľom Troyom Kennedym Martinom, ktorý zomrel v roku 2009, no keď Mannovi ponúkli 40 miliónov dolárov na natočenie filmu, v tom čase to odmietol, pretože si myslel, že rozpočet je primalý. (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey přišel při odbarvování vlasů na bílo kvůli roli Piera o všechny vlasy. V jednom rozhovoru uvedl, že mu vlasy vypadaly a na hlavě mu zůstala svatozář. Přiznal, že si měl místo odbarvování zvolit paruku. (Johnny.ARN)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Reklama

Reklama