Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 1

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Trochu spoiler alert ahead, pokud jste do teď viděli tak tři thrillery a ani jeden z vesmíru, takže neuhádnete co se stane s předstihem půl hodiny. Je to docela slušný film, problém je, že u těchto sci-fi dramat, zejména z vesmíru, ty zvraty musí dávat hlavu a patu. A zmínka o snižování hmotnosti kvůli dalšímu členu posádky, což má mimo řádky nepřímo vysvětlit, proč je na palubě letu na Mars (a zpět) pouze jeden systém filtrace vzduchu, žádná záloha, žádné naddimenzovaní, žádné náhradní součástky. Stejně tak pak další zvrat při pokusu o to získat kyslík ze zásoby. Tak prvně - tohle by byl asi první pokus, než nejdřív obětovat klíčový experiment. Kdo si to spočítá, tak logicky jejich rezervní řešení by správně bylo to první. Problém je při postupu, kde za prvé by asi byla lepší technická příprava "napojení", za druhé solární bouře přijde přesně v ten správný okamžik, za celé ty dny cesty a za třetí opět školácká chyba aneb pospíchej pomalu. Přitom s trochou snahy (a konzultace) se dá vymyslet smysluplnější zvrat, než tohle, co mě rázem odtrhlo od prožívání děje. Škoda, protože jinak to na mě působilo fakt dobře, ale tyhle sci-fi velmi blízké "sci" než "fi" jsou choulostivý recept, který chce opatrné precizní zacházení. A to neříkám, že tady to byl malý krok vedle. Penna do toho prostě v průběhu jinak profesionálního vaření naflusal a pak se rovnou pro jistotu vychcal rovnou do hrnce. Ale to tak dopadá, když to dáte do rukou neotesanému kulihrachovi. Škoda, tak málo chybělo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak to se zase povedlo. Jsem rád, že jsme se dostali do doby, kdy si sci-fi dokáže krásně poradit s exteriéry, ale i interiéry. Tak, že to třeba tady vypadá fakt pěkně. Jenže ještě by se trošku mohlo zamakat na těch scénáristech. Překvapilo mě, že nikdo moc neřeší, kde se ten utajený pasažér vlastně vůbec vzal. Průběh taky nebyl úplně ze seznamu těch nápaditých, inteligentních a logických. Přitom Anna Kendrick pro mě byla jasný lákadlo. Ve výsledku ale zklamání a promarněný materiál. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Joe Pěna má u svého profilu několik filmečků, ale tohle je druhej filmek, co se mu podařilo skutečně natočit. Asi týden mě neustále Netflix upozorňoval na novej přírustek v seznamu, a že se to Robertovi bude líbit. O filmu jsem mnoho nezjiš´toval, a den po promiéře šel do toho. Celej film je podkreslenej ambientní hudbou, která se snaží působit naléhavě, dramaticky, až smutně. Jenže film je jen slabá variace na stokrát viděný. Chybí tomu dramatično, silnější zápletka. A po promítačce tohodle filmu mě docela zajímá, kam ten Netflix sere ty prachy, když má takový útraty. Tohle je ubrečená slabota. 40%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré procedurální sci-fi drama chvílemi působící jako kosmický simulátor cesty na Mars stavící na silných etických dilematech a tematizující ženu coby hrdinku... Formálně je tenhle film hodně podobný Pennově prvotině Arctic - Ledové peklo...komorní, pomalé, minimalistické, úsporné...plus vjem nehostinosti je tu rovněž dost silný - Vesmír (i arktická krajina) jsou pro člověka v podstatě čistě nepřátelská území... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(62/2021) / Ďalšia Netflix produkcia. Hodnotenie odradzuje ale rozhodne tu máme celkom slušný kúsok konečne. Pomaličké, postupne vystavané s veľmi podareným castingom. Stále mám ale pocit, že sa z toho dalo vytrieskať trochu viac. Bohužiaľ hlavne záver mi prišiel trošku nedotiahnutý a úplne nevyšla ani žiadaná gradácia, vyvrcholenie ktoré malo byť tým klincom. Slušné komorné scifičko. (7/10) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)
  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno