Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (791)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je škoda, že pošel. Mohli jsme si ho ochočit." Já jsem v mládí rovněž neměl žádné námitky proti ochočení stegosuara, ale poznávat život v pravěku bych se kvůli tomu nevydával. Pro jednou však taky mohu učinit výjimku, proplout jeskyní a vyfotit se s mamutem, srstnatým nosorožcem, smilodonem, uintatheriem, phororhacosem, pteranodonem, edmontosaurem, brontosaurem, struthiomimem, styracosaurem, ceratosaurem, trilobitem a dalšími bývalými obyvateli naší Země. Ani jako malému mi sice žádná ze zobrazených potvor nepřipadala ani trochu živá, ale ten pravěk vytvořený s předpotopní filmařskou technikou musím ocenit i já. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Veliká úcta za trikovou část filmu, ve své době zajisté revoluční počin. Z dnešního hlediska: čtyři pinďouři s jazykovým projevem hodným valného shromáždění OSN se potloukají historií. Kdyby byli ještě větší pionýři, tak by si Timur závistí urval koule a spálil je i se stranickou legitkou. Protože díky pomoci UNRY donosila řada poválečných prvorodiček své plody, můžeme nyní sledovat jejich pravěké eskapády. Z respektu k předkům za 3. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem četl skvělou knihu V.A.Obručeva - Plutonia. Byl jsem jí naprosto nadšen a strašně jsem se těšil až uvidím českou filmovou verzi výpravy do pravěku. Bohužel tehdy se muselo čekat až to v ČT někdo zařadí do vysílání... Bohužel pouštěli dříve dokument o Karlu Zemanovi, jeho filmech a tricích... Lecos z Cesty do pravěku se objevilo i v dokumentu... Mrtvý stegosaurus se stupátky na zadní straně makety... Kolmé lezení po skále točené v horizontální poloze atd.... Přiznám se, že mi to zážitek lehce zkazilo. Když jsem pak snímek shlédl, bylo to už po prvním Jurském parku... Doba udělala své. Ale vezmeme-li v úvahu rok vzniku - 1955 - člověku padá čelist v úžasu nad genialitou pana Zemana (a ne jen u tohoto filmu). * * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dodnes výborné klukovské dobrodružství čtveřice kamarádů na cestě proti proudu času. I když paleontologické výzkumy za to více než půlstoletí pokročily, stále to může fungovat i jako zábavný doplněk k učebnici dějepisu pro základní školy. Triky byly na svou dobu na špičkové technické úrovni a kouzlo filmu dosud nevyprchalo. Stačí si v úvodní scéně nevšimnout pionýrského šátku na krku a máte to i bez nebezpečné ideologické omáčky. ;-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jako student archeologie jsem se bavil...zkoušku z paleolitu už mám sice za sebou, ale i tak se na film rád někdy podívám znovu. Hlavně díky naprosto dokonalým trikům, který i dnes vypadají parádně, kam se hrabou kluci z Jurskýho parku. Film je to sice lehce naivní a opakuje zažité klišé a omyly (jako např. díra na mamuty - pračlověk nikdy nelovil mamuty tím, že vykopal velkou díru!!!!!!!!!!!!), ale to se tomuto stařičkému filmu dá lehce odpustit. I ty hláškující mamlase, pardon pionýry, jsem překousnul. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Původně se snímek měl jmenovat „Cesta do minulosti naší Země“. (Terva)

Reklama

Reklama