Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

tron 

všechny recenze uživatele

Po slabšej 3D trojke sa Jason vracia v sile porovnateľnej s jednotkou a dvojkou, t.j. bez humoru, zato s tvorbou Toma Saviniho. O vraždy a prsia nie je núdza, občas uvidíte aj tvár bez masky a zaujímavou súčasťou je prekvapivo vážne vyznenie postavy hranej vtedy ešte malým (ale už vtedy čudným) Coreym Feldmanom (okuliarnatý pošuk Teddy Duchamp z kingovky PRI MNE STOJ!). 80% predovšetkým "myslené pre fanúšika" (pre "normálneho" diváka, čo si občas chce pozrieť nejaký dobrý horor, by som zo série odporúčal len prvé dve časti a potom už nič) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito se hezky zaučil na Vrah z Rosemery a dokáže držet napětí,až do finále.Přesto ten hluk co dělá Jason okolo domu(holku yvhodí z okna,roztříská se o auto a nikdo nic neslyšel?). Jason se tu vyřádil do sytosti. Trošičku mě zklamalo,že Jasona dokáže dostat i malý kluk. Osobně si memyslím,ikdyž Jasona miluju,že se jedná o ten nejlepší díl z celé té série,přece za ty chybičky. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez mi s odstupem času připadá jako jeden z nejlepších, konečný soud si samozřejmě nechám na úplný závěr po zhlédnutí celé série, ale už teď můžu říct, že měl štěstí zejména na herce. Ve srovnání s dvěma předešlými díly, bylo tohle asi nejpohodovější setkání s oběťmi páně Voorheese. Nekoná se totiž žádná přehlídka afektovaných či jinak narušených dementů určených k likvidaci. Poprvé tu na scénu nastupuje malý Tommy Jarvis, s jehož postavou budeme mít co do činění i v dalších pokračováních, a je to právě on a jeho rodina, jenž dávají celému dění téměř punc uvěřitelnosti. Pochopitelně ale nemohou chybět ani obligátní teeni, ti mají opět dokonale šablonovité charaktery – panna a její zkušenější přítel, šašek, tydýt, děvka s děvkařem atd. Můžete hádat, kdo přijde na řadu jako první a kdo poslední. SPOILER: Díky postavě malého Tommyho, dítě nemůže zemřít, to ale nesympatická panna schytá s plnou parádou. Chňá, chňá, potěšilo. Na filmu se opět podepsal zásah MPAA, a tak byly některé scény zkráceny nebo úplně vystřiženy, znát je to zejména při zmizení Tommyho mámy, která odejde ze scény velmi nenápadně a vysvětlení, co se s ní stalo, se nám nedostane. Kdo má zájem, může se na něj podívat tady: https://www.youtube.com/watch?v=eniF9bJ1LN4&t=127s Docela škoda, že to chybí, viďte? Poslední kapitola, která zdaleka nebyla tou poslední, je nejen vynikajícím Pátkem, ale i bez růžových brýlí fanouška brutálního hokejisty si troufám říct, že i velmi dobře zvládnutou žánrovkou jako takovou. Čistých pět. Edit komentáře a hodnocení až po překvapivých 13 letech od posledního zhlédnutí (původní komentář vzal ďas, původní hodnocení - ****) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z celé první poloviny je nejzajímavější asi tak márniční úvod, a pak ještě extravagantní "svatovítský" taneček mladého Kryšpína na mejdanu. Jinak rozbředlá nezajímavá nuda s grupou kompletně nesympatických ocasů a flunder, s otravným malým spratkem... a pravda s jednou hezkou maminkou, vzdáleně připomínající Mme Pfeiffer. Když už jsem se vzdával naděje, že se děj aspoň trochu přiblíží kvalitě dvojky a trojky, konečně se začne něco dít a Jason se do toho trochu opře. Ale slabounce, nevýživně, nepřesvědčivě. Až teprve samotný závěr je aspoň trochu originální a nadprůměrný, takže úplná ztráta času to nakonec není. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)
  • Ze všech filmů série Pátek třináctého obsahuje tento díl nejvíce obnažených scén. (Stocki)
  • Stejně jako třetí díl měl i čtvrtý premiéru v pátek 13., a sice v dubnu roku 1984. (Stocki)

Reklama

Reklama