Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi svižne nakrútené pokračovanie, ktoré sa mi páčilo ešte o jeden hrdzavý vlas viac ako prvá časť. Máme tu typicky komplikovane napísaný sherlockovský prípad, kde všetko so všetkým súvisí, stopy odhaľujú obaja súrodenci vďaka svojej inteligencii a je to samozrejme prehnané presne tak, ako si látka vyžaduje. Máme tu zopár šikovne nakrútených paralelných montáží, veľa nepatrných detailov sa ukáže byť o pár desiatok minút veľmi zásadných a atmosféra Londýna druhej polovice 19. storočia je uveriteľná a nechcelo sa mi z neho odchádzať. No a kto je Moriarty, to vás možno napadne skôr, ako bolo zamýšľané a možno vás jeho identita naštve, ale myslím si, že nemá význam si preto nechať kaziť zážitok. Takže tu sa pripájam, rovnako ako v prvom prípade, na stranu nadšenej zámorskej kritiky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než jednička - zejména z dějového hlediska, případ je parádní a zajímavý a svižně odsýpá, pořád se tam něco děje, což minule rozhodně nebylo pravidlem. Ale toho Moriartyho jim teda fakt neodpustím, Tohle opravdu nemuselo být... Cavillův Sherlock má víc prostoru a s báječnou Millie má skvělou chemii, oba si role maximálně užívají a je radost to sledovat, jeho častější přítomnost celku dost prospěla. Akce i humor fungují, romantiky je tak akorát, dobová atmosféra je skvělá a David Thewlis naprosto úžasný. Fakt jsem se bavil, poctivá podívaná, která jako celek naštěstí jen dokázala pozitivně překvapit. Trojku bych si dal. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mělo to momenty, u kterých jsem si říkal, že je to asi lepší, jak první díl. Nakonec jsem ale stejně zhodnotil, že u Enoly mi asi nejvíc vadí právě ten námět. Přitom je to škoda. Filmové příběhy z aristokratické Anglie té doby mám rád. Tady je ta atmosféra třeba přímo fantastická. Dokonce i sper ďas ten feminismus, co tady je. Zde má i v rámci pravdivého příběhu svůj smysl a v tomto ohledu mi vůbec nevadil. Největší problém mám ale s postavou Enoly, která dělala všecko pro to, aby mi ten film neskutečně otrávila. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi tu menší část, která si myslí, že jednička byla lepší. Viděl jsem to těsně za sebou a i tady mě bavila hravost, hlavní hrdnika, napády, výprava, ale bohužel míra feminismu překračuje mez kterou jsme ochoten snášet, chtěl bych vidět kdyby to bylo opačně, kolik feministických spolků by požadovalo zákaz tohoto filmu. Tohle je strašná škoda, jinak to vůbec není špatný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Millie je o dva roky staršia, ale stále vyzerá ako malé dievčatko. Feministický pohľad, „girl power“ a údery mladej dievčine rovno do ksichtu, to musí byť, veď ona je silná. Netflix v tomto nepoľavil, dokonca pritvrdil a repliky o útlaku a diskriminácii žien sú tu počuť každých pár minút. Vlastne aj tá záporáčka mala svoje dôvody a aj kecy vo fabrike sú len feministickou úderkou. Oproti jednotke sa trochu znížila frekvencia patetického pozerania sa hlavnej predstaviteľky do kamery, ale ostala ukrutná stopáž. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama