Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Lundgrenův single akčňák! Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá status "smrtící mašina". V druhé půlce Rudý škorpion ale bohužel trochu zvolní, akce ubude a Dolph místo lidí radši loví prasata a kření se na křováky. V posledních dvanácti minutách se sice akční sekvence vrátí, i tak se ale prostě nemůžete zbavit dojmu, že by si ty ruští parchanti za to, co za svinstva celý film chudákům černochům prováděli, zasloužili daleko větší kapky. Škoda, mohlo to být klidně o * navíc. Lundgren by si to za svého Nikolaje rozhodně zasloužil . ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sved Lungren rusaka Nikolaia zahral urcite najlepsie (teda no..hm...netreba sa zamyslat nad tym slovom "zahral":)) z jeho akcnych kolegov,ktori sa tiez ponorili do ruskych vod (Arnie, Jean Claude). Film je drsny, hrdinsky, proste uzasny ako vsetky tie akcne fantasmagorie, na ktorych sme vyrastali :) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Rudý Škorion. Tohle jsou přesně ty role pro které se Dolph narodil a děkujme za ně, když vidíme kam situace dospěla a v čem hraje od poloviny devadesátých let. Děj naprosto nekomentovalný, pitomý, protě klasická hrdinská antirusagitka, ale to vůbec nevadí. Akce nestojí, závěr je tak neuvěřitelně béčkový, že mi připomněl Komando, avšak na to mu ještě dosti chybělo. Scéna s granátem je nezapomenutelná a ještě nejednou se nad ní pousměju. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama