Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (371)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výbovné pokračování Zucker/Abrahams/Nielsen. Tenhle parodie mi dneska tak chybí! - "Blowing away a fleeing suspect with my 44 Magnum was everything to me. I enjoyed it. Well, who wouldn't? But now I want to be the environmental policeman. I want a world where Frank Jr, and all Frank Jrs can sit under a shady tree, breathe the air, swim in the ocean, and go into a 7-11 without an interpreter. I want a world where I can eat a sea otter without getting sick. Where the Democrats put somebody forward worth voting for. But I want a world where I can wake up with this woman, whom I love." ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Laťka zůstala na svém místě a Franku Drebinovy se IQ neposunulo ani o bod. Dky bohu za to! Leslie Nielsen se pro tuto roli narodil a není divu že si jí tolik užívá. Díky výbornému scénáři je vidět, že vedle nás, spokojených diváků si snímek užívali i samotní tvůrci, což se na výsledku viditelně podepsalo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sex, Frank?“ - „Uh, no, not right now, Ed..“ Šedovlasý mistr hrnčířského kruhu, co nemluví francouzsky a jen tím jazykem líbá? Správně, poručík Frank Drebin! Škoda, že je jeho postava pouze smyšlená, protože kdyby tomu tak nebylo, hned bych večer usínal s mnohem větším pocitem bezpečí. David Zucker evidentně nebude zarytý republikán.. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Neméně zdařilé pokračování eskapád superdetektiva Franka Drebina, který zabil už 1000 drogových dealerů, i když poslední dva srazil při parkování, naštěstí se z nich vyklubali drogový dealeři :-). Jedna z co do kvality nejvyrovnanějších sérií, ve svém druhém dílu nezvtrácí humor, překvapivé zvraty a zdařile se drží vysoko nad pochybnou hladinou trapnosti, navíc co je nejdůležitější-neopakuje se. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Pane Drebine, mám zato že jsem vaše jméno na listu pozvaných neviděl. - Tím se netrapte, občas používám své dívčí jméno." , "Ještě že je mlha, do skladiště se dostanu nepozorovaně. - Bohůžel Franku, to není mlha. Hoří nám motor, právě se ho snaží uhasit.", "Řekl jsem Jane aby na nás počkala u zadního vchodu. - Kde to je, Franku? - Asi vzadu." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama