Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Marsik 

všechny recenze uživatele

SMÍCHOV - Ano, nebyla to bůhvíjak kvalitní romantická komedie, ale bylo při nejmenším zajímavé vidět Bena a Sandru v době, kdy byli ještě takoví mladí vyjukaní herci. Scéna v baru (striptýz) mě pobavila asi nejvíc, ale i celkově na mě film působil příjemně. Nejsem nějak extrémně náročný divák, takže mi občas stačí ke spokojenosti a k nabuzení dobré nálady i takováto průměrná komedie. Navíc samotný závěr byl příjemně emotivní a hudební stránku bych také vyzdvihl. Za lehce nadprůměrné hodnocení se stydět nebudu. 60% (od 3/3 with J.) ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem už tolikrát napsat komentář k tomuhle filmu, protože už ho i s tím povedenym starym dabingem znám skoro celej nazpaměť. Ale pak jsem si přečetla komentář od selfesteem a říkám si: "Tyjo, tak už jsem ten komentář na to psala." Neskutečný, je to navlas přesně to, co ve svym komentáři chci říct: proč má kruci tenhle film tak málo procent, proč nikdo neocení to neopakovatelný režijní pojetí, ten nádhernej vizuál s tyrkysovou, zelenomodrou modří a počasovýma zpomalovačkama, neuvěřitelně sugestivní, kterej dokáže dát i plamenům z požáru bez jakýkoli snahy další rozměr? Ben mě poslední dobou svým herectvím štve (hlavně jako pan Bruce Wayne je to pro mě jen prázdnej panák), ale tady ještě hrál, a moc dobře! Líbí se mi, že si ve filmu nechal i svoje jméno. Sandra Bullock nepatří k herečkám, který bych vyhledávala, ale tady jí miluju a vše jí věřim. Je to celý vtipný, zábavný, nenucený, a závěrečná scéna s hurikánem mi vždycky - pokaždý - vžene slzy do očí. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby Marc Lawrence věděl, co chce svým scénářem říct, mohla být Živelná pohroma povedenou živelnou romancí. Takhle se ale klasická romantická komedie mění do průměrné konverzačky a v závěru pak nepochopitelné drama koketuje div ne s duševní obrodou. Ve výsledku je z toho čtvero ročních dob na téma vztahů a setkání, ale protože je celé navěšeno na dvě hlavní postavy, nemá paradoxně šanci uspokojit nikoho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se do tohodle filmu u přítelkyně zakoukal, až mi řekla, že jsem jak nějaká stará babka, co je u televize uplně přilepená. To je ten film fakt tak hroznej? Já, co si pamatuju naposled, tak jak čumím na závěrečnou scénu s otevřenou držkou. No jo...tak mě to zaujalo. Je to kravina a vztahy můžou bejt všelijaký, třeba i tak přehnaný jako v tomhle filmu, ale já jsem se na to prostě dokoukat musel. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zcela rutinní hollywoodský výplod, který je pro absenci chemie mezi hlavními postavami romanticky nefunkční a komedií není už vůbec. Bronwen Hughes se snažila své dílo ojediněle, za pomocí soundtracku, obohatit obrazovými prvky, které jsou přesně na pomezí osobitosti a kýče. To hlavní, co diváka čeká je však finále mistrovství světa v neherectví mezi Sandrou Bullock a Benem Affleckem, který Affleck naprosto suverénně vyhrál. Nedobře hrající, ale alespoň uvolněné Sandře to extra sluší, málokde byla hezčí, i když tradičně sympaticky krásná Maura Tierney je jí minimálně vyrovnanou soupeřkou. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama