Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

lamps 

všechny recenze uživatele

Emmerichovsky uchopené, kaiju inspirované katastrofické koncepty miluji, ale Trol mě vyjma nadějné první poloviny hodně zklamal. Zatímco v úvodu mě klišé napojené na norskou pohádkovou mytologii dost bavily, postupně se příběh rozbředl do tak okatě vykrádaných a bohužel i nudných linek a sekvencí, že mi skoro zkameněl mozek. Výprava je sice slušná a Trol má charisma, jenže Uthaug své tvůrčí charisma poztrácel někde mezi triviální blockbusterovou poctou a neškodnou alegorií o zlých lidech a dvou hodných lidech. Raději prosím něco dalšího od Rolanda. 50 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Roar Uthaug sa nebál ukázať svoje postavy ako serióznych ľudí so skutočnými emóciami a sentimentom. Čo oceňujem je, že nezľahčoval film hlúpymi vtipmi, čo v dnešnej dobe vidíme vo filmoch od Marvelu. ,,Troll" sa tiež nespolieha na toxickú vojenskú prevahu ako zbraň na zničenie monštra, ale spolieha sa na fantastické nápady, ktoré sú pre film tohto žánru zriedkavé. A áno, niektoré scény boli hlúpe a obsahujú veľa klišé, ale nebolo to tak rušivé. Je to príjemná zábavná jednohubka. 6,5/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo kdysi grády a tak  jsem se na další norské trololo vážně těšil. Ale místo ulítlé či alespoň originální severské vyprávěnky jsem dostal sterilní blockbuster, proti němuž i Emmerich točí oduševnělé spektákly.   Být to ale podobná akční a triková smršť jako nedávný Kong proti Godzille, náramně bych si Trolla užil. Ale to nebýt. Zatímco tam jsem se dočkal monster v hlavní roli a opájel se jejich souboji a monstrozitou, tady jsem dostal kráčející posmutnělou skalku, která sice sem tam hrábla po nějakém tom vrtulníku, ale jejíž hlavní roli Uthaug uvařil v laciných kulisách politiky made in hollywoodská Amerika. Trol na prodej. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Triky super. Téma OK, severský folklór je atraktivní a nevytěžený. Do toho občas fajn vtípek (karta). No. Bohužel to dopadlo zhruba stejně, jako když z kostiček postavíte epický hrad, načež přiběhne tříleté dítě, skočí do něj šipku, kostičky vám s rozjíveným chechotem nahází do ksichtu a na závěr se pochčije. Trol je totiž tak enormně stupidní přepíračka klišé a debilních dialogů všeho druhu, až si přejete, aby ten chodící kamenolom přeci jen rozšlapal Oslo na hadry. Nejvíc komickým trapasem je fakt, že ve filmu, kde z hory vyleze padesátimetrový kamenný obr s plnovousem, mají všechny postavy největší problémy s tím, že by ho snad měl někdo nazývat trolem. HA! To jsou mi móresy... Nechybí samozřejmě patetický proslov k vojákům, směšné vojenské manévry, striktně logické jednání vlády (obří monstrum kráčí k zalidněnému zábavnímu parku, ale my jim to neřekneme, LOL), dojemné umíráníčko nejbližších a velkolepé odhalování tajemství, které nedává žádný smysl. Pokud je vám pět let, přičtěte si dvě hvězdičky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama