Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hromadu klišé v konečnom dôsledku zachraňuje celistvosť filmu a slušná atmosféra. Rozumej skôr krása nórskej prírody, tam niet čo pokaziť, stačí len správne nastaviť kameru. Nóri asi nečítali Pána prsteňov, inak by vedeli, že ľudskou činnosťou prebudia monštrum z hlbín/spod zeme. Ale Aukan s Uthaugom mapozerali ešte raz Emmericha, všetkých King Kongov a Baya. Môžete to brať ako vykrádačku, alebo ako poctu, asi aj od toho bude závisieť vaše konečné hodnotenie. Na víkendové dopoludnie/popoludnie pred telkou fajn. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že tohle natočil režisér Roar Uthaug, který má za sebou úžasnou Vlnu a ve státech nabral zkušenosti s úžasným Tomb Raiderem. Člověk by myslel, že se naučí hlavně vychytat technické dovednosti, ale on se vrátil z USA dokonale vymletý a bez jediné tvůrčí osobitosti. Je pravda, že už Vlna měla spíš hodně k Hollywoodským klišé, než k severské komorní tvorbě a v Trolovi je všechno špatně, ale úplně. Uthaug vrší jedno příšerné Hollywoodské klišé za druhým, v každé scéně vidíte King Konga, Godzillu nebo Jurský park, ale v těch nejhorších možných fázích. Karikaturní postavy, příšerné a přeafektované herectví, debilní vtipy a stupidní chování všech postav které chrlí primitivní dialogy. Ocenit lze opravdu jen námět a mytologii Trolů, scénu ze zábavního parku a povedené efekty. Jinak je Trol k uzoufání nudný a vykradený žvást, bez jediné špetky osobitosti. Uthaug mě teda nehorázně zklamal, ale nejen on, mám teď za sebou několik Norských filmů a jako měli chvilku Španělé fazónu a chrlili jeden dobrý horor či thriller za druhým aby nakonec zmizeli v propadliští neoriginálních dějin, to samé se teď děje s většími projekty Norům a je to zatracená škoda. 40%. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Opět nemohu Roar Uthaugovi upřít řemeslnou zručnost, ale i potřetí nafasoval strašný scénář, takže to přišlo vniveč. Troll je totiž Emerichovsky debilní.; tvůrci šli cestou norského King Konga se vším klišé, které k tomu patří. Patos, pitomé postavy....speciálně politik, který chtěl za každou cenu použít bombu...často to vůbec nedávalo smysl, jako ve starých amerických blockbusterech. Přitom zrovna v Norsku bych čekal, že by trolla zařadili na seznam ohrožených druhů. Hold za americké prachy, americké krvelačné sračky. Ale abych jen nenadával. Bylo tam i pár zajímavých námětů, které by se daly po kompletním přepsání scénáře použít. A občas jsem podezřívavě uvažoval, jestli nejsou některé okamžiky na hraně parodie (proslov k vojákům etc.), spíš chtěné dloubance do současné norské vlády a do amíků. Jako kdyby jste dostali od mizerného zákazníka lukrativní nabídku reprodukovat Warhola a pod konzervu Campbell's Tomato soup, by jste zakomponovali Troll for dogs. Pokud ano, palec nahoru, ale pořád je to jen další Netflix. Nicméně hodinu po filmu, už si většinu těch blbých žgryndů nepamatuju, ale obraz smutného trolla ano. Takže díky počínajícímu Alzheimeru, odrbané 3*. PS: vysloveně se nabízí crossover s Monster universe, ke kterému ovšem z důvodů licencí nedojde. Ledaže by Asylum :-) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno