Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nórsko doháňa svet. Mešká len desaťročia. Lepšie neskoro, než vôbec, že? No...ani moc nie. Vizuálne samozrejme nikto nečakal Marvel a v tomto smere si ani nie je na čo sťažovať. Inak ide o blbinu, ktorá v ničom nezaostáva za podobnými hollywoodskými blbinami. Nemastné neslané postavy, hlavne že to občas urobí bum, jednoduchá mytológia tváriaca sa ako zápletka z Lovci pokladů a bez emočný zážitok, vedľa ktorého Godzilla (1998) vyzerá zasa o kus lepšie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Typické béčko se vším všudy, které se na jednu stranu snaží tvářit jako epický monster flick, ale na druhou stranu je dost hloupé na to, abych ho bral seriózně. Podívat se a zapomenout. Tuhle tematiku Norové prozkoumali podstatně lépe v Lovci trolů. Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale při sledování jsem se v myšlenkách hodně vracel ke Dnu nezávislosti. Kde Emmerichovo dílko fungovalo na výbornou, tak tady stejná snaha o osudovost a epičnost ale selhává na plné čáře. Na konci nesmí chybět dnes již tradiční teaser na další díl, který tutově vznikne, protože na Netflixu je každý nový film hitovkou. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo kdysi grády a tak  jsem se na další norské trololo vážně těšil. Ale místo ulítlé či alespoň originální severské vyprávěnky jsem dostal sterilní blockbuster, proti němuž i Emmerich točí oduševnělé spektákly.   Být to ale podobná akční a triková smršť jako nedávný Kong proti Godzille, náramně bych si Trolla užil. Ale to nebýt. Zatímco tam jsem se dočkal monster v hlavní roli a opájel se jejich souboji a monstrozitou, tady jsem dostal kráčející posmutnělou skalku, která sice sem tam hrábla po nějakém tom vrtulníku, ale jejíž hlavní roli Uthaug uvařil v laciných kulisách politiky made in hollywoodská Amerika. Trol na prodej. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl Lovce trolů, který mě zaujal svým vizuálem i samotným nápadem, takže jsem se na další norské trolí dobrodružství celkem těšil. U Trola je cítit všudypřítomná inspirace kaiju filmy s Godzillou a King Kongem, zároveň si ale film, alespoň tedy v první polovině, zachovává onen mytologický, folklórní nádech. Je škoda, že (jak zmínili už jiní uživatelé) nenechali Trola spíše v horském prostředí, a že ho museli táhnout do Osla, čímž se film přiblížil hollywoodským blockbusterům a zanevřel tak na přírodní krásy Norska. Vykreslení postav bylo v rámci žánru nepřekvapivě ploché a klišovité, přičemž v závěru už to trochu bilo do očí - ale budiž. Slabší tři hvězdičky! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo velký hovado, ale na druhou stranu....co nám vlastně Norští filmaři dali krom chodícího digitálního kamení s očima.  No finále hovno. Jako parkát se vystřelilo, demolice domu té jsme pro jistotu byli ušetřeni uplně o demolici města nemůže být řeč, nervák to taky zrovna nebyl, i když tady uznávám, že člověk má nervy v hajzlu s Fialy a jeho bandičky, takže na kameňáka už toho moc nezbylo. Doják ani náhodou. Dialogy a chování postav to prostě bylo tak studený, že to všechno tak nějak sice v soundech hezky zaduní i kafe udělá v šálku kruhy z otřesů, to jsem se kouknul hned na poličku  jestli je blu ray Jurskýho parku na svým místě, ale byla to bída teda, to amíci se alespoň umí mazlit s efekty a patosem, tady to trošku bylo "tak rychle ať to máme už za sebou a proplací se nám fakturky" . Úplně to nesudnám, ale king kong by se na tohle dodíval tak do půlky a pak se šel radši vyvenčit na vzduch. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama