Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že tohle natočil režisér Roar Uthaug, který má za sebou úžasnou Vlnu a ve státech nabral zkušenosti s úžasným Tomb Raiderem. Člověk by myslel, že se naučí hlavně vychytat technické dovednosti, ale on se vrátil z USA dokonale vymletý a bez jediné tvůrčí osobitosti. Je pravda, že už Vlna měla spíš hodně k Hollywoodským klišé, než k severské komorní tvorbě a v Trolovi je všechno špatně, ale úplně. Uthaug vrší jedno příšerné Hollywoodské klišé za druhým, v každé scéně vidíte King Konga, Godzillu nebo Jurský park, ale v těch nejhorších možných fázích. Karikaturní postavy, příšerné a přeafektované herectví, debilní vtipy a stupidní chování všech postav které chrlí primitivní dialogy. Ocenit lze opravdu jen námět a mytologii Trolů, scénu ze zábavního parku a povedené efekty. Jinak je Trol k uzoufání nudný a vykradený žvást, bez jediné špetky osobitosti. Uthaug mě teda nehorázně zklamal, ale nejen on, mám teď za sebou několik Norských filmů a jako měli chvilku Španělé fazónu a chrlili jeden dobrý horor či thriller za druhým aby nakonec zmizeli v propadliští neoriginálních dějin, to samé se teď děje s většími projekty Norům a je to zatracená škoda. 40%. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu místní hate na tento film. Na norskou tvorbu mi to přijde docela slušné. Plus mi to přišlo po všech těch Godzillách a King Konzích celkem originální, když to vychází ze severské mytologie. Produkční hodnoty tam jsou celkem vidět. Akorát od toho člověk nemůže čekat nic převratného. Samotné finále je dost zajímavé. Herci taky dobří, za mě spokojenost na poměry Netflixu. "Neříkej, že to je trol!" ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Trol by zároveň chtěl být unikátním blockbusterem ze severských kulis, do velké míry se ovšem snaží kopírovat hollywoodské propriety a výsledek je na pováženou. Roar Uthaug rozhodně naservíroval dostatečně zábavný blockbuster, který na to jde sice chvílemi krapet jinak, dost času ovšem příliš sází na hollywoodský recept a příliš nejde svou cestou. I díky tomu tak ve výsledku zbude pouze úctyhodná blockbusterová porce,  která své konzumenti neurazí, zároveň ovšem nevyvolá motivaci k tomu upřednostnit jí před více úctyhodnými předchůdci.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama