Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Norský fantasy biják pro osmileté kluky. Více vojáků, tanků a helikoptér než trola. V hollywoodském šabloně se všemi typickými klišé. Až je ta předvídatelnost a snaha o cool momenty trapná. Trol ale vypadá fajně a norská příroda je krásná a atmosférická. V ní to ještě i baví. Do kytek to jde až v druhé polovině, kdy jedni ho chtějí rozbombardovat a druzí vlastně ani neví co chtějí, ale mají k němu jakože blíž. Bezhodnotný derivát King Kongova námětu. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama