Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je to hutné, podstatně syrové a pokud je na scéně vynikající Sandra Bulldock, tak o něco více vyznívá na povrch poznání/myšlenka, že stačí jeden zločin a veze se to s váma po zbytek života, což bez ostychu dává okolí jasně najevo. V konstrastu s tím vším na mě o to víc zapůsobil (SPOILER!!!) happyend, který veškeré utrpení hlavní postavy završil nanejvýš pozitivním a emočně působivým okamžikem. Určitě se dalo vytřískat více zejména ve scénáři a vedlejších postavách, nicméně osudovost a emoce tu jsou a mně to stačilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Má to potenciál, hutnou atmosféru, minimálně v první polovině chytrý scénář a dobrou práci s narací děje. Do průměru to bohužel strhává ne úplně zdatně uchopená část druhá a hlavně fatálně nedostatečná práce s vedlejšími postavami, které hrají jinak znamenití herci (Bernthal, DOnofrio, Davis), ale nemají moc do hrát, protože tvůrci pro ně nenapsali příliš dobré/zajímavé/důležité role. The Unforgivable je snímek o jedné jediné osobě - Sandře Bullock, která ovšem hraje fantasticky. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný film, který svou syrovou realističností krapet připomíná Lonerganovo drama Místo u moře. Alespoň tedy v prvních dvou třetinách, v té poslední to sklouzne do trochu nelogického bince. V nemilosti je ale po většinu času slušným a poutavým nahlédnutím do života člověka, jenž se právě dostal z basy za zločin, kteří by mnozí považovali za skutečně neodpustitelný. Velká škoda je ale ta, že film v jeden moment sklouzne z onoho pomalého a tísnivého dramatu do jakéhosi krimi thrilleru, čímž si film trochu pohnojil samotný závěr, který byl jak uspěchaný, tak i nepravděpodobný. Hrozně mě bavilo Sandru Bullock sledovat během jejího prodírání se běžným po-vězeňským životem, ve kterém nenachází téměř žádné pochopení A přesně toho se měl film držet po celou dobu. Ona dějová linka se dvěma bratry, kteří se hlavní hrdince budou chtít určitým způsobem pomstít, mohla být zpracována lépe a realističtěji. Takhle ale zkrátka hrozně ubrala na kvalitách, které má jinak snímek rozhodně slušné. Má to dobrou atmosféru, není to sentimentální, plus Sandra tam je fakt skvělá. Ve výsledku vlastně hodně dobrý film. Kombinace žánrů tomu ale rozhodně uškodila. Slabší 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi chce věřit, že režisérka to chtěla zakončit jinak, ale příkaz zhora zněl jasně. Nicméně pokud pominu kapánek zpackaný závěr, jedná se o skvěle vystavěné drama, ve kterém se hlavní hrdinka pere se vším, co status bývalého trestance obnáší. Sandra Bullock tady hraje v životní formě a jestli jsem si po výkonu Jodie Comer v Posledním soboji říkal, že je favoritkou na kdejakou sošku, tak teď už si tím tak jistý nejsem. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne priehľadné. Kto pri sledovaní tohto snímku hneď od úvodu nedokáže odhadnúť, kam toto celé smeruje, prečo sa veci udiali ako sa udiali, tak to musí mať s filmom buď minimálne skúsenosti, alebo vnímanie na úrovni do 15 rokov. Na jeden krát to ušlo, no že by sa jednalo o prevratnú drámu o utrpení či krivde, tak to ani omylom. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama