Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (336)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

A mě se ty Wirkolovo fantazie líbí. Přijde mi, jako by se s každym dalším filmem snažil bejt serióznější a dramatičtější a přitom to sou čím dál tím větší uchylárny. Naštěstí zatím nešlápl vedle.  Tady to podtrhuje fantastickej casting. Jako ten námět není nijak originální, ale jednoduše perfektně zahraný. Občas jakobych z těch dialogů slyšel smějícího se Quentina. Ale když se to vezme kolem a kolem, tak je to romantika jak hovado. Není lepší a originálnější způsob jak slepit nefunkční vztah. A hlavně žádný zasraný rasový ani genderový blbosti. Ženská dostane naloženo úplně stejně, jako chlap. A chlap si zase užije stejný pocity, jako mnohdy prožívá ženská. A tak to má být. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Larsi, jak to jde?" „Dobře, tati. Právě jsem odpálil chlápkovi koule brokovnicí." „Jsem na tebe pyšný. Jsi pašák." Lisa a Lars jedou na víkend na chatu, aby si odpočinuli. Ve skutečnosti má každý z nich plán, jak druhého odstranit a užívat si z jeho životní pojistky. Jenže netuší, že cestu jim zkříží tři trestanci a budou se bát o život oba. Nože, pálky, kulečníkové koule v ponožce, sekačka na trávu (Braindead), motor motorového člunu, hrábě v hrudníku, broky v zadku. A další překvapení na sebe nedají dlouho čekat. Tedy nedají....klidně bych film o půl hodiny zkrátil, zejména první čtvrtina je civilně nudná k uzoufání, byť ji jako entrée chápu. Ale je fakt, že černohumorné potyčky jsou zábavné, krev stříká, kamera skvělá, hudba výborná a herecké výkony báječné. Ani se mi nechce věřit, že to všichni absolvovali bez ztráty kytičky. „Zastav ho!" ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wirkola mě zatím ani jednou nezklamal a ani Cesta za smířením není výjimka.Čekal jsem sice něco víc černohumorného a lehce mě překvapilo,že zhruba od poloviny se tu jede docela na vážnou notu,ale i tak je to celé tak akorát šílené aby to nebylo moc a bylo to zábavné.Ústřední dvojice je výborná,hlavně pak polonesmrtelná Noomi Rapace...70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tommy si u mě šplhnul Sedmi životama, a posunul se o dost vejš, než byl po Dead snow. A to na svým kontě filmů ještě tolik nemá. Sice Cesta....... nemá nijakou dynamiku, a příběh je jednoduchej jak prase, jatka jsou to ale slušný. Fakt už si ani nepamatuju na podobnej krvavej koncept filmu , jako tohle. V poslední době toho v podobný tónině příliš nevzniká. Ale je to pekelný, a slušný. 80%. P.S. Podobně nadšeně sem zprvu hodnotil i francouzský Uvnitř, a pak to vyprchalo. Snad se to tady taky nestane. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola řeší manželské krize jinak než Woody Allen. Stejně zábavně a kreativně, ale hooodně jinak. Což mi připomělo, proč mám tak rád povedené filmy šikovných tvůrců, kteří svoji práci dělají s radostí a myslí to s námi diváky dobře. Cesta za smířením je norskou verzí amerických žánrovek, kde se všechno nečekaně zkomplikuje a teče červená. Silně černohumorná i vážná, groteskně brutální i se srdcem. Ne úplně originální námětem, ale neokoukaná postavami a jejich svetry. Přes počáteční jednoduchost nakonec i výživně sestříhaná a vyhrocená přesně tak, jak si spokojený divák žádá. Herecká parta eňo-ňůňo! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama