Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (334)

castor 

všechny recenze uživatele

Ukončit manželství se dá různě. Buď dvojice návrh podá písemně u okresního soudu, nebo třeba vyrazí na chatu kdesi v divočině a vezme do ruky kladivo a pilu. Tommy Wirkola je filmový nadšenec, který si doma v Norsku plnil jeden snem za druhým. Pak se v něm probudily jisté ambice a za oceánem natočil solidní sci-fi 7 životů, kterému přesto nechyběla milá béčkovost. Ale taky naneštěstí chřadnoucí tempo. S tím má problémy i tentokrát, kdy se vrátil domů do Skandinávie a vsadil na další ulítlou látku. Kromě zmiňovaného tempa, s tím související natahování některých scén a krapet přepáleného finále ale celkově baví. Prostě se drží toho, co umí a ho baví. Násilné a vtipné koniny má holt v malíku. Znuděnému páru do cesty připravil množství absurdních situací, ze kterých se nakonec stane boj o přežití. Wirkola prostě do světa vypustil zábavný a vizuálně poutavý kus, u kterého si měl ale ve střižně aspoň 15 minut odpustit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O čtvrt hodinky delší, než by mělo být, což má na svědomí především zbytečně natahovaný rozjezd. Ale ve chvíli, kdy vzal Hennie do ruky kladivo, už to byl přesně ten Wirkola, jakého chce člověk vidět. Jestliže se říká, že celý svět je otvírák, tak tady platí, že celý svět je zbraň a je jedno, jestli se jedná otradiční brokovnici či kladivo, či o poněkud méně obvyklé hrábě, sekačku či háčky na ryby. Tím vším se dá zranit, zabít a zmrzačit a Wirkola tohle všechno nabízí v míře vrchovaté. A samo sebou jsem se u toho řezal smíchy jak už dlouho ne. Herecky pecka a Noomi a Aksel Hennie by měli aspirovat na pár roku. 85% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Pořádně surové a brutální. Tak to mám rád. Ale musím uznat, že někdy ty scény byly fakt výživné. Skandinávci umí kromě mrazivých thrillerů i pořádnou řežbu hlava nehlava. Začne to docela nevinně, ale divákovi to hned smrdí průšvihem. Postupně to začíná nabírat na obrátkách a já jsem žasnul nad nápaditostí režiséra. Za mě byli nejlepší ti tři lesní trollové, kteří tam objeví z čista jasna. Některé scény a hlášky byly fakt legendární. "Larsi, jak to jde? Dobře tati. Právě jsem odpálil chlápkovi koule brokovnicí. Jsem na tebe pyšný" Je to skvělé, rychle to odsýpá a nestačíte se divit co se může stát na takovém výletu svou manželů. Herci naprosto výborní. Všichni do jednoho. Konec byl nápaditý, neobvyklý a docela obstojný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan a paní Smithsenovi potkávají (Not so much) Funny Games Norway. Tommy Cirkula Wirkola v jedné ze scén představí nástroje k budoucímu řezničení, ale postavy za celou dobu představit nedokázal. Anabáze Royovy nacistické stolice není zrovna výkvět humoru a po sérii zbytečně natahovaných scén bylo jen otázkou času, kdy vtipnost pojde na řídkost. Pokud to kvóty dovolí, český remake s plešatým Budařem, Kateřinou Hrachovcovou a Ondřejem Hejmou.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je celkom vtipnou variáciou na legendárnu Vojnu Roseovcov v severskom chladnom a drsnom štýle. Ale akonáhle sa do sporu "milujúcich" manželov pripletie trojica zločincov, tak sa to premení na absurdný úchylný gorefest v ktorom si logika zoberie dovolenku a hlavný záporák toho vydrží viac jak Arnie v druhom terminátorovi. Namiesto napätia z toho, kto prežije, sa všetko nadobro podriadi čo najokázalejšiemu predvádzaniu mučenia a vrážd na x spôsobov. Ja už na tieto bezdejové gorefesty nie som. Párkrát som sa zasmial, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. Precenená záležitosť. Čiernohumorné Coenovky sú oveľa lepšie. 5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama