Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na různé detektivní filmy. U nichž přesně jak bylo řečeno; pokud jste viděli jeden, tak je znáte všechny. Trefné, nicméně občas může svou důmyslností překvapit i parodie. Ta bezpochyby předčí i mnohé z těch nejslavnějších, které jsou natočeny se smrtelnou vážností. Mluvím konkrétně letošním zklamání z Vraždy na Nilu. To bych vystihl, již né tak doslova, další zapůjčenou frází z dnešního filmu ,,pokud nenastane násilná vražda do doseti minut, publikum naštvaně opouští sál". Každopádně zpět k hodnocení. Středem příběhu je samozřejmě vražda. Ta je od samého začátku důkladně vyšetřována nesourodou dvojicí vyšetřovatelů a je to nejen vcelku dobře promyšlené, ale překvapivě vkusné a velice vtipné. 74% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kristova boto, jak s tímhle mám ty vole naložit. Žánrově mi to celé tedy přišlo zpracované spíš až do takové lehčí parodie na klasické kriminálky, nicméně humor zde použitý si za vyloženě funkční označit rozhodně tedy nedovolím, a zápletka, respektive samotné vyšetřování, pak na mě působilo upozaděně, a to na úkor stylizace celého filmu, kde tvůrci očividně upřednostnili formu nad obsahem, takže se tu sice objevuje mnoho oživujících obrazových vychytávek a i působivého stylu odvyprávění především v podobě retrospektivního zpracování, na druhou stranu, ten samotný případ je prostě opravdu jen jedna velká nuda, celé to vyšetřování je nezáživné, bez koulí, bez energie a bez jakékoliv gradace a pointa, tedy odhalení pachatele v závěru, je upachtěná blamáž, kde k pachateli po celou dobu nevedou jakékoliv indicie a prostě je na konci filmu jen tak pomocí jakýchsi berliček najednou prostě odhalen, a nazdar, což se mi fakt nelíbilo. Abych ale jen nekritizoval, onen zmiňovaný styl, vizuál a atmosféra působí opravdu povedeně, veškeré zde přítomné postavy jsou výrazné a jejich herečtí představitelé pak patří k tomu nejlepšímu, co vůbec film nabízí, především Adrien Brody si tu svou roličku užíval a byl v ní fakt výborný. Celkově mám tak z Vraždy v Londýně docela rozporuplné dojmy, naštěstí to má každopádně alespoň ale adekvátní stopáž k tomu, aby během toho nestihl být případný divák zbytečně nevrlý, ovšem za nějaký fakt výraznější zážitek to nelze považovat též ani náhodou. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Téma na motivy Agathy Christie mám rád, o to víc, když se v nich samotná "Agatha" objeví. Tentokrát ale její ztvárnění není kdo ví jak zázračné a to bohužel ani další postavy, i když jsou hrány kvalitními herci (snad jen Adrien uspokojil). Když se k tomu ještě hodně táhne větší první polovina filmu, tak lehký drive závěru už ničemu nepomůže. Osobně nechápu, proč to šlo do kina. ... GA Cinema ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu se tvářit, že mě film ohromil, protože se to nestalo. Byla to pro mě taková tříhvězdičková záležitost, které jsem čtvrtou pěticípou přihodil za skvěle obsazenou ústřední dvojici. Na Sama Rockwella je prostě spoleh a snaživá konstábl Stalker v podání Saoirse Ronan mě mocně bavila. Zpočátku to vypadalo, že bych se mohl hodně dobře bavit, ale střed snímku pro mě tak trochu usnul, protože tvůrci nedokázali udržet potřebný tah na branku. Možná to bylo i tím, jak moc se snažili zavděčit hlídačům politické korektnosti, takže představili Londýn 53’ jako světové centrum tolerance. Na to, jak jsem se na film těšil, jsem byl nakonec vcelku zklamán, ale neberu to zas příliš tragicky, protože určitě nešlo o ztrátu času. / "Ze které části Francie jste, pane?" "Z Belgie." / Poučení: Do přestřelek si ber i kuši pro případ, že by ti selhal revolver. 4*- ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"Je to detektivka. Když jste viděli jednu, viděli jste všechny." Skvělý film, který si zároveň dělá z žánru legraci a zároveň ho oslavuje, ale zároveň sám za sebe funguje skvěle jako detektivka, když nenajdete odvahu (chuť, náladu...) hledat tu druhou vrstvu. Skvěle zahrané, natočené, vážné, vtipné. Prostě naprosto skvělé. PS: pokud někdo takový vážně je, D.Moore, ať mi neleze na oči  ;) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama