Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Necron 

všechny recenze uživatele

Však víte, jak to bývá. Sáhodlouhej úvod, kde se představí všechny klíčový postavy. Poznáte svět, kterej je jejich domovem... A tu nejneoblíbenější pak někdo oddělá. Ono došlo k vraždě? To je signál pro detektiva znavenýho životem. Přichází na scénu a do všeho strká nos. Mluví se svědky, párkrát šlápne vedle. A pak si všechny podezřelý svolá do salonku a ukáže na toho nejmíň pravděpodobnýho jen kvůli tomu, jak si... Nevím... Jak si zavazuje tkaničky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kdosi zavraždil slavného hollywoodského režiséra, který se chystal zadaptovat populární hru podle Agathy Christie. A motiv měl prakticky každý. Jak si poradí skutečný detektivové, když mají odhalit zločin, který jakoby vypadl z pera královny detektivek? Vražda v Londýně je hravá retro krimi komedie s dobrými herci, která chytře pracuje s klišé z románů Agathy Christie, ale občas jí chybí odvaha být skutečně inovativní nebo odvážná. Rozhodně ale potěší jak fandy žánru, tak i milovníky příběhů slavné spisovatelky. ()

Reklama

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Hravé a vtipné krimi. Někomu by mohlo chybět hlubší rozvinutí postav, ale já jsem ocenil kratší stopáž v porovnání s dalšími letošními krimi snímky: moderní "sci-fi" kriminálkou Na nože: Glass Onion a vážnější "retro" kriminálkou Smrt na Nilu. Příjemně jsem se bavil (70%) a jsem zvědav, co přinese v tomto žánru příští rok. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Docela fajn satira pro fanoušky detektivek, kterou stojí za to vidět hlavně kvůli hereckému obsazení a sympatické stopáži. V dnešní době se těžko hledá hodinu a půl dlouhý film, který navíc tak hezky odsýpá. Dokonce i to lehce bizarní finále mi sedlo. Díky příjemné atmosféře 50. let se na to pěkně dívá a najde se tu řada solidních vtipů, ale pokud Vraždu v Londýně vynecháte, o nic moc nepřijdete. 6/10. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Do you, um, want a cup of tea? / Listen to me, Stalker. No one is ever going to take you seriously as a police officer if you act like a tea-lady, do you hear me? ... Milk and two sugars.Film Wese Andersona bez Wese Andersona nevyrobíte, i když použijete jeho casting, humor a zkusíte to i s vizuální poetikou.A i když v posledních filmech Wese Andersona je Wese Andersona solipsisticky příliš, zde bez Wese Andresona je Wese Andersona prostě málo.Aby byl povrchní film dobrý, musí mít perfektní alespoň ten povrch.Třetí hvězdička za Agathu Christie a Richarda Attenborougha jakožto 'postavy'. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)

Reklama

Reklama