Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Výborná nízkorozpočtová záležitost odehrávající se na pětníku, která má srdce, ale i koule pořádně přitvrdit v patřičných momentech. Kdo čekal rozmáchlý výpravný western s okázalou vyvražďovačkou, musí být zákonitě zklamán. Koho potěší minimalistické osobní drama s šikovně uchopeným twistem, bude si čvachtat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně špinavost, přímočarost a patřičně zkažený muž zločinu Dorff. Líbil se mi moment, jak Henry překročil podobně jako Llewelyn Moss v No Country for Old Men „point of no return“ a vlastním rozhodnutím, které rozhodně nebylo nevyhnutelné, nasměroval svůj osud k nevyhnutelnosti. A tady se dostáváme k těm „ale“, protože jak se ukázalo, Henry ta rozhodnutí činil už mnohem dřív. Nevím, jestli mi víc vadil ten lehce trapný twist, který byl geekům na Divoký západ velmi brzy dost natvrdo napovězen a do kterého jste si mohli myslet, že Tim Blake Nelson doslova klame tělem (a on neklamal), a nebo to špatně zahrané jinošské buřičství, které za dané situace otravně nahrazovalo posrání se až za ušima. V tomhle žánru je méně slov vždycky více.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námet, jemne líznutý dramatom okolo vzťahov “v domácnosti”, zasadený do “divokej doby”, a máte western, ktorý má nielen hĺbku, ale aj jasný smer. Záver je vďaka rozuzleniu čisto thrillerovský, akurát škoda, že sa človek musí občas za hlavu chytiť, nad akými nelogickými pasážami musí rukou mávnuť. Ľahký nadpriemer. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nič objavné, iba poctivý, neokázalý, zemitý western. Jedna farma, zopár chlapov, kolty, brokovnica, sekera, lovecký nôž... Ani náznak ženskej postavy či humoru. Pôsobí to dojmom, že niekto napísal pre Clinta pokračovanie Unforgiven, o jeho ďalších osudoch na farme s prascami trénovanými v kanibalizme, ale film v závere prekvapí zvratom, pri ktorom sa ukáže, že to naozaj bolo od začiatku cielené na skvelého Tima Blakea Nelsona a jeho úchvatnú "držku". 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama