Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a nejzábavnější disstrack na komunismus a kapitalismus zároveň v podobě přetahovaný o licenci na kultovní hru Tetris na pozadí vrcholu Studené války.... Geniální politická satira podle skutečný události s neskutečně zběsilým tempem, dynamickým vyprávěním, audiovizuálně pestrou škálou originálních nápadů, hravou herní stylizací a charismatickým castingem [sympaťák Taron Egerton je s každým novým filmem stále větší hvězda]. TETRIS je zkrátka skvělým feel-good filmovým překvápkem, u něhož nemáte sebemenší šanci se nudit. Víc takových "videoherních" adaptací prosím! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který nepojednává o vzniku legendární hry ale o boji o autorská práva mezi kapitalistickou Amerikou a komunistickým Ruskem. Až překvapivě svižné, řemeslně skvělé, vizuálně nápadité a bezchybně zahrané vyprávění, které je napínavější než by se mohlo zdát a v některých momentech skoro až přechází do regulérního špionážního thrilleru. Milé překvapení a ta nejlepší novinka, co najdete na VOD. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižně, napínavě a hravě podané dvouhodinové handrkování se o autorských smlouvách, které zasazením do komunistické Moskvy, zapojením KGB a závěrečnou honičkou nabývá až bondovských rozměrů. Trochu zadrhne jen ve třetí čtvrtině, kdy je toho handrkování už trochu moc. Osmibitové animace, osmdesátkové hity a Taron Egerton celou dobu zábavně imitující Leonarda DiCapria. Netflix se může od AppleTV učit, jak udělat dobrý film za rozumné peníze (80 mega). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama