Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

bourec 

všechny recenze uživatele

Film se mi doslova válel v kompu dva měsíce, a žádná chuť si ho přehrát nebyla. No a prosím! Nikdy by mě nenapadlo, že tomuhle dám pětku. Ale fakt víc poutavě natočit to nešlo. Hereckej koncert několika  protagonistů, napínavý jak špionážní thriller. Prostě Baird to zmáknul precizně. Pochvala. 100%. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy prohnaných podnikatelů jsou vždycky zajímavé, ale Tetris nemá to správné tempo. Celý příběh jeho distribuce do světa je pochopitelně zajímavý, ale některé pasáže podle mě celou zápletku brzdily, případně se daly odvyprávět jinak. Celkem klišovitá zápletka, kdy otec nestihne besídku své dcery, působí na sílu a i onen závěrečný únik z Ruska nebyl něčím, co bychom tu již 100x neviděli. Souboj jednotlivých politik, ať už firemních nebo mezistátních ale zpracován špatně nebyl a celé obsazení bylo taktéž povedené. Osobně bych to zkrátil o 15-20 minut, aby to bylo o trošku svižnější. Takhle tomu dávám 70 % ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tetris je výborným příběhem o fungování SSSR, Ruska a podobných totalitních zemí. Táhne hereckým výkonem Tarona Egertona, hravým art-stylem, kreativní režií, střihem a hravou tetrisem obohacenou hudbou. Ani nevím, kde je problém, proč tomu nedát plné hodnocení, ale asi to bude málo dořešených linek a málo prostoru. Upřímně nevím, tuhle recenzi píšu ve dvě ráno asi 14 hodin po tom, co jsem film viděl. Co vím je fakt, že tenhle film si zaslouží pozornost a nedivil bych se, kdyby skončil v mé topce na konci roku. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

A pritom taká blbosť, povedal by si nejeden. Z tetrisu sa stala súčasť studenej vojny. Človek by bol až zvedavý, koľko pravdy je vo filme prezentované, ale so zvedavosťou nemusí ísť ďaleko, pretože samotná hlavná postava, skutočný Henk Rogers uviedol, že je to na tom pravdy skoro nič. Trochu si filmári vypočuli jeho príbeh a ostatné si prikrášlili. Klasická hollywoodska biografia so stereotypnými Rusmi. Niektorí recenzenti tu ale vypisujú záhady, ktoré neodhalila žiadna dejepisná knižka. Napríklad, že dej filmu sa "presunul do Ruskej federácie", alebo že film perfektne ukazuje "sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine)". O Sovietskom zväze sa u nás asi už v školách neučí a ak áno, tak Ukrajina nebola jeho súčasťou. Alebo ide o recenzentov, na ktorých sedí rýmovačka: Adam v škole nesedel, abecedu nevedel. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Na tomto filmu se nijak nepodílel František Fuka, který naprogramoval pokračování hry „Tetris“ a složil k němu hudbu. (corydoras)
  • Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41. (Yorkcz)
  • V japonské centrále Nintenda Henk (Taron Egerton) použije výtah KONE, model MonoSpace. Řada MonoSpace byla představena až v roce 1996. (machonza)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama