Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá součást bondovské série, Brosnan prostě vrátil postavě agenta Jejího Veličenstva to, co jí sebral tragický Timothy Dalton. Ale Connery je zkrátka Connery, i když, ruku na srdce, staré bondovky jsou už přece jen trochu přešlé dobou, a tak je nám třeba "moderního" Bonda, nové krve. A tu představují především čím dál rovnocennější partnerky, ať už na té správné či špatné straně. Tou nejemancipovanější, nepočítám-li Jinx z Die Another Day, je bezpochyby Wai Lin, kterou hraje skvělá Michelle Yeoh. Jonathan Pryce jako Eliott Carver je ve své roli megalomanského mediálního magnáta přímo mistrovský, dočkáme se samozřejmě i super vychytaného BMW a konečně po půl století James Bond vymění věrného Walthera PPK za "zbraň 21. století" (jak tvrdí její výrobce) - Walther P99. A pokud nevíte jak se dá jet na motocyklu s partnerkou, se kterou vás spojuje opravdu silné pouto, mrkněte se na Tomorrow Never Dies. Nebudete litovat. A málem bych zapomněl - titulní píseň, která bohužel poněkud propadla, nazpívala Sheryl Crow. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Pro agenta 007 zítřek neumře nikdy. Sedl mi osobnější a pragmatičtější záporák a sedly mi Brosnanovy hlášky. Jeho úlohu Bonda ale vždycky budu brát s rezervou - ze stíhačky pokosí celou armádu, vymrdá MILFku Teri Hatcherovou, pohraje si s mobilem v bavoráku a zaskotačí si na motorce. Beru to a baví mě to, ale pouze v rámci možností jako nezávazná zábava. Za střílení si z Bondovy postavy v několika scénách mírně palec nahoru. [Přesná stopáž: 119 min] ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poté, co Zlatým okem chytil Bond druhý dech, ho zase rychle začíná ztrácet. Zítřek nikdy neumírá není apriori špatná bondovka, jen je to prostě jen další vyrobený sériový kus. Ve spoustě případech již jen vykrádá starší bondovky, nepřináší vůbec nic nového. Je to prostě bondovka, ale ničím extra zajímavá. Potěšující je akorát angažmá Michelle Yeoh, která to alespoň nějak zachraňuje a dělá tuto bondovku něčím zajímavou. NA její rychlé nohy se jen tak nezapomíná a navíc, docela to tady Brosnanovi nandává. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Novým Bondovým nepřítelem v globálně provázaném světě jsou masmédia. Kvůli nim dokonce poprvé ve své kariéře akceptuje osobu opačného pohlaví coby rovnocennou spoluhráčku (i když - je to stále Bond, kdo řídí). Inspirace hongkongskými akcemi se bohužel neprojevuje tolik, jak by si Michelle Yeoh zasloužila a během závěru jsem jenom nezaujatě vzpomínal, kolik předchozích filmů série končilo podobně (obrovský přepravní prostředek, voda, exploze), přesto jde o zábavu vyšší třídy pro diváky a úspěšné vypořádání se s moderními technologiemi a ženami pro Bonda. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, Gemini, choze, ScarPoul, PALINO, mortak ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

-- 18. -- V pořadí druhá bondovka s Piercem Brosnanem, kterého jsem si za tu dobu nedokázal oblíbit, i když v historii filmové postavy s názvem James Bond je zapsán písmem zlatým, stejně jako má barvu oko, které jeho život zasáhlo relativně nedávno a proto ho musím brát stejnou měrou jako ostatní představitelé. Ale zpět k příběhu. Osmnáctka je číslo, které se rozhodně neztratí i když...akce je požehnaně, prakticky od začátku až do konce. Nebýt, ale tak neuvěřitelných, splácaných a chvílemi až vtipných scén stálo by rozhodně za to, udržet se v křesle po celý příběh, ale není tomu tak. Nebo tedy, mně se ony akční scény příliš nelíbili. Originální jistě jsou, obrovské také, ale ta nesmyslnost, ta nesmyslnost, která k Bondovi v podání Pierce Brosnana prostě patří. Koneckonců dá se to vydržet a samotná bondgirl Michelle Yeoh příjemně potěší nejedno oko diváka, když už ne ty akčněji založené záběry, tak pohled na ní rozhodně. A proti komu, že to tentokrát Bond bojuje? No, proti muži, který chce vyhlásit válku kvůli sledovanosti, jak řiká samotný James? Sláva a bezmezná moc, to je oč tu běží. Jonathan Pryce ho zahrál relativně dobře, ale už jenom fakt koho hraje docela zarazí, stejně jako celý tento film. Koneckonců, ale také potěší chvilkovými záchvaty suchého humoru, který Pierce Brosnan umí podat s nádechem šarmu, který v sérii byl neméně potřeba a tak rozhodně stojí za to tento film vidět. -- Bonde, Vy jste jak dítě ! ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Aero Vodochody bylo začátkem roku 1997 produkční společnosti EON požádáno o pronájem dvou letounů L-39ZA (včetně pozemního personálu a pilotů) pro natáčení létání v horách, včetně imitace vzdušných soubojů a přistání na horském letišti. Bylo rozhodnuto, že Aero poskytne pro natáčení jeden letoun a potřebný tým mechaniků. Na natáčení byly použity celkem tři letouny L-39ZA: jeden z Aera (výrobní číslo 5321), se kterým se natáčely létací scény, a dva v minulosti používané letectvem NDR (výrobní čísla 1002 a 1013). Letouny z NDR posloužily jen k natočení záběrů, v nichž popojíždějí na letišti. Místo Pierce Brosnana (James Bond) létal ve filmu Ladislav Šnýdr, který v Aeru tehdy pracoval jako vedoucí zkušební pilot. Šnýdr s letounem přiletěl na letiště v Pyrenejích z ČR (zpět do ČR s ním letěl zkušební pilot Vladimír Kvarda). Na natáčení příslušných scén se ještě podíleli piloti Mark Hanna z Británie a Rolf Muem z Norska. Pro pořízení některých detailů používali filmaři i samotnou přední část trupu, jejíž fragment byl vybaven přípravkem, na který bylo možné v několika polohách upevnit kamery. Část stroje se objevuje i ve scéně, kdy radarem nezachytitelná loď nejprve v čínských vodách potopí britskou fregatu a poté sestřelí jeden ze dvou hlídkujících Migů. Není to ale celý L-39ZA - jen se na pár sekund ukáže horní okraj palubní desky zadní kabiny, doplněný o nesmyslnou červenou žárovku, která má imitovat zachycení letounu jako cíle pro raketu. (Rollo_Tomasi)
  • Scéna s motocyklovou naháňačkou v Bangkoku sa nakrúcala v anglických štúdiách Frogmore. (ash99)
  • Teri Hatcher (Paris Carver) musela své scény natočit co nejdříve, protože na začátku práce zjistila, že je těhotná. (becki_tu)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama