Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (442)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím férově přiznat,že i když mi Piers Brosnan nijak nevadí,o jeho Bondovi se to říct nedá,pořád na mě působí spíše jako komik než jako agent a scénář mu bohužel vychází vstříc až příliš ochotně.Hlavního padoucha si zahrál Jonathan Pryce a musím říct,že i jeho si pamatuji v lepších rolích,například v Brazilu byl nezapomenutelný,ale to byla jiná liga. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

-- 18. -- V pořadí druhá bondovka s Piercem Brosnanem, kterého jsem si za tu dobu nedokázal oblíbit, i když v historii filmové postavy s názvem James Bond je zapsán písmem zlatým, stejně jako má barvu oko, které jeho život zasáhlo relativně nedávno a proto ho musím brát stejnou měrou jako ostatní představitelé. Ale zpět k příběhu. Osmnáctka je číslo, které se rozhodně neztratí i když...akce je požehnaně, prakticky od začátku až do konce. Nebýt, ale tak neuvěřitelných, splácaných a chvílemi až vtipných scén stálo by rozhodně za to, udržet se v křesle po celý příběh, ale není tomu tak. Nebo tedy, mně se ony akční scény příliš nelíbili. Originální jistě jsou, obrovské také, ale ta nesmyslnost, ta nesmyslnost, která k Bondovi v podání Pierce Brosnana prostě patří. Koneckonců dá se to vydržet a samotná bondgirl Michelle Yeoh příjemně potěší nejedno oko diváka, když už ne ty akčněji založené záběry, tak pohled na ní rozhodně. A proti komu, že to tentokrát Bond bojuje? No, proti muži, který chce vyhlásit válku kvůli sledovanosti, jak řiká samotný James? Sláva a bezmezná moc, to je oč tu běží. Jonathan Pryce ho zahrál relativně dobře, ale už jenom fakt koho hraje docela zarazí, stejně jako celý tento film. Koneckonců, ale také potěší chvilkovými záchvaty suchého humoru, který Pierce Brosnan umí podat s nádechem šarmu, který v sérii byl neméně potřeba a tak rozhodně stojí za to tento film vidět. -- Bonde, Vy jste jak dítě ! ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Pro agenta 007 zítřek neumře nikdy. Sedl mi osobnější a pragmatičtější záporák a sedly mi Brosnanovy hlášky. Jeho úlohu Bonda ale vždycky budu brát s rezervou - ze stíhačky pokosí celou armádu, vymrdá MILFku Teri Hatcherovou, pohraje si s mobilem v bavoráku a zaskotačí si na motorce. Beru to a baví mě to, ale pouze v rámci možností jako nezávazná zábava. Za střílení si z Bondovy postavy v několika scénách mírně palec nahoru. [Přesná stopáž: 119 min] ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Krasojízda pokračuje a tentokrát má i nadčasovou zápletku s mediálním magnátem. Hrátky s Moneypenny připomínají zlaté Conneryho období. Nová M je trefou do černého a zjednává si stále větší respekt. Těžké břímě v podobě životní lásky 007 se do filmu podařilo napasovat v moderním hávu a nezabírá zbytečně moc prostoru. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedoufal, že pořádnou bondovku uvidím tak brzy. Zítřek nikdy neumírá splňuje jasně všechny mé představy o povedeném akčním filmu. Charismatický hlavní hrdina dává pořádně zabrat nesympatickým záporákům, kteří jsou přiblblí asi jako oponenti v PC hrách. K tomu přidáme krásnou ženu, která je tentokrát důstojnou Bondovou partnerkou a plno efektních soubojů a napínavých scén. Zítřek nikdy neumírá se od ostatních ''bondovek'' - které jsem zatím viděl, samozřejmě - liší především svou náplní. Hluchá místa se ve filmu vyskytují jen ve velice malém počtu, díky čemuž převažuje důmyslná akce. Právě akce, která je hlavní náplní filmu by měla být natočena co nejcitlivěji, což se bohužel nepodařilo. Tedy abych to uvedl na pravou míru, dokud se jen střílí, je všechno v pořádku, ale zpomalené scény při výbuchu jsou jako vystřižené z béčkového seriálu. Seriálovost, to je přesně to co naplňuje začátek a konec filmu a strhává mu tak maximální možné hodnocení. Ono mi totiž celkem dlouho trvalo, než jsem si, hlavně v úvodu, na tu režii zvykl. Slušný záběr byl vždy pokažen nějakou dementností. Ale přeskočme začátek, vždyť film se rozjíždí teprve po něm, a tam rozhodně funguje. Zítřek nikdy neumírá neselhává kromě výbuchů snad nikde, zvláště podařenou částí jsou pak humorné pasáže, které se opravdu povedly. Fungují perfektně, neboť nejenže nerozptylují, ale ani přehnaně neuvolňují atmosféru. Narozdíl od Zlatého oka tu začal pořádně hrát i Pierce Brosnan, který konečně vypadá jako James Bond, v čemž mu samozřejmě hodně napomáhá kvalitní scénář. Herecké výkony v druhé ''brosnanovce'' jsou vůbec na lepší úrovni, než jak tomu bylo Campbellova filmu, za což může možná i režisér... Zítřek nikdy neumírá nabízí stabilní a kvalitní filmovou podívanou, která je rozrušena jen na pár místech. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Pierce Brosnan (James Bond) si v jednom rozhovoru postěžoval na Teri Hatcher (Paris Carver). Prý měla často zpoždění a nechávala ho na place čekat celé hodiny. (Duoscop)
  • James Bond (Pierce Brosnan) má novú zbraň Walther P99, ktorá nahradila tradičný Walther PPK. (ash99)
  • Děj druhé poloviny filmu byl umístěn do Vietnamu, ale tamní ministerstvo kultury natáčení nepovolilo. Produkce se tak rozhodla použít Thajsko a Saigon byl přepsán na Bangkok. (becki_tu)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama