Reklama

Reklama

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

kingik 

všechny recenze uživatele

Co je černějšího než pět černochů v tunelu? Deset černochů v noir gangsterce v rytmu rapu. Hodně tmavé drama. Město je zde nasnímané zásadně v noci, černé vozy, černí frajeři v černých kapucích. Jen zlaté řetězy na krku a červená zadní světla to trochu prosvítí. S neustále dunícím rapem máte pouze tři možnosti - bud se vám líbí, nebo ho vytěsníte, anebo vás bude vytrhovat z napínavé atmosféry hezky nasnímaného filmu o nehezkém drogovém podsvětí. Kraluje mu King David ztvárněný rapovou hvězdou DMX Earlem Simmonsem, který zlo seje, pleje i sklízí. K jeho vraždě se připlete novinář Paul ztvárněný Davidem Arquettem a vezme ho do nemocnice. David tam však umírá. Úředně Paulovi odkáže svoje auto a osobní věci. Paul v autě najde kazety a při jejich poslechu zjištuje s hrůzou, co byl David zač. Zajímavě vypjaté drama působí velmi nenápadně, ale o to silnějším příběhem disponuje. Mé hodnocení: 70% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na poměry černošskejch filmů slušnej biják, ale celkově spíš průměr. Vůbec mi nesedla divná hudba doprovázející většinu scén (když už tu hraje DMX, člověk by čekal nějakej rap, kterej však zazní asi dvakrát) a jako vždycky mě nenadchnul ani styl vyprávění alá vypravěč. Občas byl taky znát nízkej rozpočet (televizní look) a na muj vkus by mohlo být ve skromný osmdesáti minutový stopáži míň nudnejch pasáží. S vyššim rozpočtem a o něco záživnějšim scénářem moh vzniknout hodně zajímavej "gangsta" snímek, za slušnou pointu a herce třetí slabší hvězda. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice solidní černošské gangsterské drama, kde se blýskl známý raper DMX. Silný příběh rozjede osud jednoho charismatického drogového krále, jemuž se vlastní omšelý život poněkud vymkne kontrole. Atmosféra správně temná a ponurá. Místy je děj krapet předvídatelný, ale to je způsobeno pouze opakováním tématických motivů, jaké se používali v podobně zaměřených snímcích už dříve. Vše se odehrává v noci, takže to byla ohromná výzva pro kameru a světla. A nedá se říct, že by se to nepovedlo. Po obrazové stránce se vcelku jedná o překvapení. Protože se nejedná o drsný akční film, bude pro mnohé poněkud nudící. Tady jde převážně o děj a ten se povedl. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Začínalo to jako průměrné béčko a čekal jsem, že King David bude klasický ublížený klaďas s pohnutou minulostí, ale on byl normální svině, která uvěřila na karmu až příliš pozdě. Flashbacky minulosti z LA stály za to a parádně zpestřily příběh. Byla to černošká báje o fetu s jedním bělochem a stálo to za to. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama