Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Správne to vyhodnotil Carnifex, je to veľmi dobrý thriller. Dá človeku možnosť hádať, domnievať sa, tipovať. A ostane aj zmätený, pretože tých výkrutov je tu dosť. Čo mi vadilo boli príliš tmavé zábery. Tma určite môže urobiť atmosféru, ale niekedy keď je hovno vidieť, tak divák si to až tak neužije. Určite ignorovať trailer, lebo ten odhalí viac než je potrebné. Ale inak veľmi dobré dielo a ešte aj rasovo mimoriadne vyvážené, norma splnená. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ja som vcelku spokojný. Má to prostú zápletku, rýchly spád, zábavný vývin udalostí a adekvátnu stopáž (90 minút), takže to nestihne ani chvíľku nudiť. Niekoľko vecí by som tomu vedel vytknúť (ako napríklad nie veľmi vydarenú charakteristiku hlavného záporaka a jeho protivného hereckého predstaviteľa), ale taktiež by som vedel aj mnoho vecí pochváliť - menovite napríklad dobrý herecký výkon hlavnej hrdinky, ktorá je naviac sympatická a celý film tiahne dopredu. Dokonca aj ten scenár bol vcelku vynaliezavý, hoc (hlavne ku koncu) nebola núdza o patetické dialógy. Proste taká fajn jednohubka, na ktorú síce za dva-tri dni určite zabudnem, ale na druhej strane som sa bavil a nemôžem povedať, že by išlo o stratu času. ()

Reklama

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha od T. Adamse na mě už několik let vyčkává v šuplíku, a jelikož jsem líná negramotná sračička, kterou nebaví číst, rozhodl jsem se, že si textovou variantu nahradím letošní filmovou adaptací. Posoudit, jak moc se film drží předlohy, schopen nejsem. Zarazilo mě však, jak svižně se dostáváme k rozluštění zločincovi identity. Zabere to totiž zhruba třicet minut, přičemž nutno poznamenat, že než se hlavní hrdinka dostane mezi klub podezřelých, také to nějaký čas trvá. Rozhodně to ale nepovažuji za mínus, protože film fajnově graduje od začátku do konce a fakt, že krimi zápletka po půl hodince v podstatě vymizí, vůbec neuškodí finálnímu produktu. Moc hezky tu na mě působila místy až mrazivá atmosféra, která by se ve sněhem pokrytém prostředí dala krájet. Podstatnou část snímku jsem si opravdu užíval a dokonce jsem jej považoval i za chytře a rafinovaně napsaný. Jenže následně se zčistajasna vyroní naskrz absurdní subzápletka, která v ohledu logiky moc smysl nedává. No Exit je hodně uspokojující žánrovka, která lehce parafrázuje krimi thrillery z období devadesátek a jsem potěšen, že jsem se nenechal odradit chabými ohlasy. Jako jednohubka velmi funkční a na studené zimní večery ideální. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Darby je v léčebně pro závislé, a když zjistí, že její matka je ve vážném stavu v nemocnici, uteče v noci z léčebny, sedne do auta a vydá se za ní. Jenže sněhová bouře ji zastaví a ona na doporučení policie zajede do nedalekého střediska, aby ji přečkala. Když zjistí, že v dodávce je svázané děvče, začne si tipovat, kdo ze čtyř přítomných je únosce. To ještě netuší, že se při tom dopouští první chyby. Solidní thriller uprostřed sněhu jako dělaný na sledování v únoru. Nechybí krev, střelba, hřebíkovačka, drogy a blbej polda. Že za blbost se platí pozná více postav, ale pak už jim to může být jedno....napínavé, rychlé a nekompromisní. Nic, co by už v nějaké podobě člověk neviděl, ale kdo má rád napětí, film si užije. Tedy ta krvavá stopa byla téměř nekonečná.... 3,5* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Takovýchto filmu jsem již viděl spoustu. Tím pádem docela chápu, že film neměl šanci zaujmout na nejvyšších příčkách. Zázraky se ale občas dějí. No Exit však zázrakem nebylo, ale taky nebylo žádnou katastrofou. Jedná se o lehoučce nadprůměrný thriller, který přináší mrazivou atmosféru způsobenou sněhovou bouří. Příběh se odehrává převážně na jednom místě, ale to vůbec nevadí. Dokáže to zaujmout na celou hodinu a půl, takže film uteče jako voda. Co mě docela překvapilo, tak byla brutalita některých scén. Na druhou stranu jsem se musel u specifických scén smát na plné kolo, protože mi to přišlo naprosto komické. Jako poslední bych zmínil hudbu, která na mě fungovala ze všeho nejvíce. Dokreslila do filmu emoce a mohly ve mně krásně rezonovat. Takovýchto filmů se člověk nepřežere, takže je může hltat v podobě těchto jednohubek, které mi prozatím chutnají. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama