Reklama

Reklama

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

  • USA The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (více)
Trailer 16

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 16

Recenze (250)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Hunger Games tímto pokračováním stále drží laťku na stejné úrovni - tedy úplně na samém dně. Znovu nás s otevřenou náručí přivítala spousta absolutně ničím nezajímavých postav, které s námi rozehráli další dětské hry. Herecké výkony byly absolutně příšerné a zřejmě by tvůrci nic nepokazili a ještě ušetřili, kdyby do rolí obsadili kupříkladu neherce z TV Barrandov. Příběh byl snad vůbec doposud nejhorší. Neměl ani minimální potenciál mě nějakým způsobem vtáhnout do děje. Úplně jsem u toho trpěl. Romantická linka byla zcela nefunkční, nucená a samozřejmě černobílá, aby splňovala veškeré současné rasové kvóty. Žumpoidní zábava pro děti a nedorostlé dospělé. [8 %] ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

Zpočátku 1* chaos, ve kterém se těžko člověk vyzná. Nějací studenti nějaké školy vedené poťouchlým zhuleným Tyrionem Lannisterem bojující o stipendium. Kraje a splátci jsou jasní, ale jejich představení prakticky není, jsou do toho montovaná jména mentorů. Pár jich zemře nějakým teroristickým výbuchem. Do toho nějaká duševně chorá černoška se zálibou v akváriích plných hadů, chechtající se, každé oko jiné barvy, asi prezidentka. No všechny hlavní postavy jakoby divné, zblázněné, chaotické, ulítlé, postavy umírají jen tak divokým tempem ještě před arénou... No prakticky to vystihuje dnešní svět plný cvoků, hybridních válek, dezinformací a transgenderu, bez jasného ukotvení, kdy lidi neví, co je pravda a kde fyzikální zákony neplatí (protiinflační investice během inflace paradoxně ztratily na hodnotě nejvíc, hodnota zlata poprvé v historii spadla, my jako výrobci a vývozci elektřiny ji máme nejdražší...)... No a pak se to rozjede, dává to hlavu a patu, 10. hladové hry, district 12 a skvělé ukončení... Takže 2* navíc na celkové 3*... Btw. ta černoška je gamemaker... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po letech návrat do ságy, jejíž původní příběh jsem celý přečetl a filmy mám do posledního dost rád. Jsem dost potěšen, že se nejedná o žádné béčko a tvůrce původních Hladových her (kromě jedničky) i po té odmlce naprosto přesně věděl, jak to chce uchopit a čím mě fakt dostal, je ústřední dvojice. Rachel se už drápe na výsluní a ač by si nemusela tolik pouštět pusu na špacír, její krása a dechberoucí pěvecký um na mě fungují. Kdo mě ale skutečně rozzářil, je Tom Blyth. Týpek vzešel úplně z neznáma, zhostil se role, kterou už nikdo neodpáře někomu, jako je Donald Sutherland a stejně se mu dokázal vyrovnat. Až je škoda, že dle úplného konce se do prequelového Panemu už nejspíš nevrátíme. [viděno v Kino Šumava Klatovy 28.11.2023] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hunger Games got talent! Ano, vím. Mám dojem, že jsem se u posledního dílu zapřisáhl, že se už na další díly nebudu koukat. Ono to totiž vždycky skončí tak, aby mohly být natočeny další díly a tento díl z toho nevyjímaje. Je to pořád dokola to samé, mění se jen vylosované dětičky nových turnusů. Ba co hůř... Kamsi v propadlišti času zmizeli skvělí Tucci, Sutherland, Seymour-Hofman a samozřejmě vnadná Popelka  Jennifer bez klobouku s peřím, luk a kamizola ... Tedy jména, která z filmu dělala alespoň obhajitelně zabitý čas.   Přesto jsem se na tento díl podíval čistě ze zvědavosti. Trailer totiž naznačil, že se tam v aréně utká Chet Wilders s Kelly Family, odvážnou Vaianou za asistence Paklíče z pevnosti Boyard. A vůbec, že to bude celé tentokráte místo šedivého capitolského artdeca hozeno do zasluněného redneckovské folku a  kántry. Montérky, hadi, vidle a tak, prostě jak to mají posluchači rádia Blaník rádi... No a jsa člověk zvídavý, tohle jsem chtěl vidět! A jelikož jsem chtěl i vidět konečně nějaké snad solidní zakončení, zkusil jsem to. A zase jsem to neměl dělat. A ne,  a ne, další díl už fakt sledovat nebudu. Jen prozradím,  že na závěr Simon Cowell marně  kousal drsně ret, nakonec bulel jak želva a třesoucí se rukou zmáčkl po kytarovém sólíčku Rachel Zegler zlatý buzzer. Neměl jsem se na to dívat už jen kvůli Viole Davis. Jakoby mi nestačilo, že se mi o ní zdály noční můry jak si mně opéká na klacku kdesi v malebné domorodé vesničce uprostřed Afriky po nádherném progresivistickém protirasistickém snímku Válečnice... Teď ještě tohle a ta její nádherná procítěná role Dr. Volumnie Gaul... Ještě, že tam byla jako protiváha ta okatá kráska Tigris s tím mužným hlasem!  I po rasové stránce byl film na dekagram přesně vyvážený, takže není co vytnout. Jen tam bohužel opět chyběli Inuité. V podstatě se dá řící, že spíše než nějaké hodně zajímavé sci-fi byl film takovým možným náhledem jak bude vypadat západní společnost v možná ne zrovna daleké budoucnosti po nějaké středně velké válce a řeknu vám rovnou, že jsem sakra rád, že už u toho nebudu ať už budou nějaké hry nebo ne! Dávám tedy za 2 duhové užovky či co to bylo za potvory a tímto se definitivně s Hladovými hrami loučím sólíčkem na banjo --- Tak kopni do tý bedny, ať panstvo nečekááááá, sou dlouhý schody do nebe a cesta dalekáááá... Tam u nebeskýho báááááru.... . * * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Občas to hapruje v tempu, zejména závěr, ale jinak je to hodně příjemné prohloubení světa, který byl v původní trilogii vykreslen poměrně jednostranně a navíc jak byl děj vždycky hodně akční, nezbývalo na něj ani mnoho času. To tady neplatí a kromě charakterů postav tu scénář velice slušně buduje základy pro budoucí Panem tak, jak ho známe. Kapitol, který tak tak přežil rebélii, kterou rozpoutal 13. district ještě ani zdaleka není na vrcholu své slávy, technologicky se teprve rozvíjí, chová se daleko více neohrabaně a své nekalé úmysly ještě neumí pod pozlátkem luxusu tak důkladně schovávat. Je to celé pojato daleko více syrově a zejména vykreslení prapůvodního pojetí hladových her mě svou přímočarou brutalitou poměrně překvapilo. Tomu se poddává i celkový art design, který fušuje do jakéhosi futuristického retra s lehounkou příměsí dobové římské a zároveň kvazi-sovětské architektury. Vypadá to cool. A fajn je i obsazení. Tom Blyth jako budoucí prezident Snow je naprosto přesný, Rachel Zegler je taky super a celá ta lehounká, ne vyloženě muzikálová, ale na písničky orientovaná stylizace mi sedla. Koneckonců, ony písně hrají nemalou roli i původní trilogii. Za mě dobrá kombinace, která fanouškům neustále příjemně odkazuje na původní trilogii a zároveň dává najevo, že není jen zbytečným fanservisem. A že je to naopak universum, ač teda ne nějak přehnaně rozvětvené, které má stále co nabídnout. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (25)

  • Scéna, v níž trenéři diskutují se svými svěřenci strategii pro Hladové hry, se natáčela v kryptě lipského Památníku Bitvy národů. V pozměněné podobě šlo ve filmu tuto stavbu spatřit i zvenčí. Monumentální památník, tyčící se do výše 91 metrů, byl postaven ke 100. výročí bitvy u Lipska v roce 1813, v níž tehdy Napoleonova vojska utrpěla definitivní porážku. (Stanislaus)

Související novinky

Nové Hunger Games jsou v přípravách

Nové Hunger Games jsou v přípravách

10.06.2024

Čeká nás opětovný návrat do dystopického světa Panemu. Bylo to jasné už po úspěchu loňského snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, který měl premiéru v polovině listopadu a s rozpočtem 100… (více)

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno