Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (199)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reacher je za mě seriálové překvapení roku. Docela nenápadná osmidílná série, která ale většinu své konkurence nechává daleko za sebou. Já osobně jsem knížky nečetl, takže nemohu moc porovnávat, ale většina lidí tvrdí, že se kastingově tvůrci seriálu trefili na jedničku. I mě neznámý Alan Ritchson překvapil, není to jen dvoumetrová hora svalů, se kterou se nechcete vydat na pěstní souboj, ale především ukázal, že i herecky má co nabídnout, v emocionálně vypjatých scénách nepůsobil jako dřevo, ale věřil jsem mu absolutně vše. Líbilo se mi to zasazení na americký venkov do menšího městečka. Ostatní herecké osazenstvo též nezklamalo, přehršel vtipných situací potěšil a hlavně jsem si užil akci, ať už tu fyzickou nebo přestřelky. Mimo to vše se do toho Reacher nebál šlápnout a nabídl dosti brutální scény, což jsem ani v koutku duše nečekal. Na druhou sérii se těším jako malé děcko, tento projekt má totiž před sebou pouze a jen zářnou budoucnost. Za mě dávám 8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Konečně se Dítětův slavný hrdina a věhlasný čistič zapadlých prdelí amerického středozápadu dočkal adekvátního zobrazení. Tedy alespoň co se konstituce týká. Dvoumetrové nabušené hovado tentokrát nepředstírá stodemdesáticentimetrový sájentologický zachrap Tomík, ke kterému museli jako komparz složitě vybírat samé trpajzlíky, aby se necítil tolik méněcenný, a každou chvíli ho hledat někde hrdě stojícího pod stolem. Ovšem co do výrazové oduševnělosti, tak tam zvolený gorilí neherec kapku zaostává a spíše připomíná takový ten „hloubavý“ typ, co si pro pandementní jistotu udělá doma antigenní test, načež s hrůzou zjistí, že je těhotný, a co při jakékoliv konverzaci jednou za hodinu nakrčí čelo, prošťourá si rypák a řekne „gogo“, než toho Dítětem popisovaného pologeniálního analytika a detektiva. Ale jebat! Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „abstrahujme od paradigmatické interpretace fikčních charakterů“. Jedná se totiž o veskrze slastně brakovou staroškolskou zábavičku, svižnou, akční, přímočarou, brutální a se všemi těmi klišovitě roztomilými kudrlinkami přesně tak, jak to mají mazlíčci rádi. A vzali to kluci pěkně od Dětských začátků, tedy od Jatek, tudíž doufám, že máme před sebou dalších 24 sezón (pomineme-li už spatlaného Tomíka a povídky) vinného potěšení z dob, kdy byl svět i film ještě nebolševický a v pořádku. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher je neohroženým akčním hrdinou, který v sobě mixuje Jasona Bourna, MacGyvera, Sherlocka Holmese a kráčející skálu. Zní to skvěle, že? Bohužel stejně jako u filmů je i zde potenciál této postavy zoufale promrhán. Reacher sice dovede být vynalézavý a i z malinkatého detailu dovede poznat téměř vše, ale pouze v pár situacích. Ve zbytku série na tyhle schopnosti milerád zapomíná a chová se jako pobuda, který neumí do 5 napočítat. Na stejném principu zde funguje více věcí. Například Jackova nemluvnost, která se párkrát během série zmíní a Jack párkrát nemluví, aby pak vedl dlouhé monology při každé možné příležitosti. Ostatní postavy jsou co se charakteru týče trošičku konzistentnější. Navíc celkem slušně obsazené. Po akční stránce si také není moc na co stěžovat, snad jen, že akce mohlo být více a nemusela by často končit jen tím, že Jack někoho dvěmi efektními ranami vypne. Co však seriál sráží nejvíce dolů je obrovská umělost děje. Spoustu věcí se zde děje hrozně nahodile a tak nějak uměle.. Zkrátka moc nevěřím, že by se spoustu věcí událo tak jak se zde událo. Ono na stránkách knihy ty scény asi fungovat mohli, ale tady jsem tomu prostě nevěřil.  Taky bych seriál zkrátil tak na 6 epizod. Né že bych se vyloženě nudil, ale dost času sledujeme něco co vlastně nikam nevede, aby pak hlavní hrdina na řešení celého případu přišel jen tak mimochodem ve sprše. Celkově je to asi relativně fajn seriál na jedno podívání, ale nic víc, a pokud jej vynecháte tak o moc nepřijdete. 3* 55% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

S01: Nadšené ohlasy fanúšikov knižnej predlohy a údajná obhliadka hrudníka blonďavej Willy Fitzgerald (s/o TheSlezy) boli jasným ťahákom k zhliadnutiu. Po dvoch filmových stvárneniach Jacka Reachera kráľom akčného žánru musela byť na toho seriálového dozaista naložená väčšia váha na ustátie. Alan Ritchson sa jej zhostil schopne a hoci vyzerá, že mu robí problém malá násobilka, našťastie, len vyzerá a summa summarum je z neho alfa samec žrádlo najväčšieho kalibru, a to primárne nehovoriac len o množstve svalovej hmoty. Väčšina aspektov diela presahuje ďaleko za hranice autentickosti (či už samotná konšpirácia, alebo znalosti a zručnosti protagonistu), no dívať sa na ne je slastné potešenie. Toto všetko s veľmi jemným, ba až nepatrným nádychom južanskej atmosféry, ktorá je uchopená len v niekoľkých dialógoch a scénach a mať by ju pod palcom Jeff Nichols či stará verzia Davida Gordona Greena, Reacher by bol ešte väčším nebom. Seriálové spracovanie nielenže na rovnakej úrovni s filmovými, za mňa o triedu lepšie. Slabšie štyri hviezdy za zábavu, silnejšie tri za kvalitu a zopár vdiak za vždy iné skladby prichádzajúce so záverečnými titulkami každej epizódy... ♪♫ --- S02: O dosť slabšie, o dosť menej svojskejšie a viac generické, pripomínajúce štandardný triler o konšpiráciách na vysokých miestach. Pocitovo oproti prvej sérii značné sklamanie. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Trvalo jim jen čtyři epizody, než se spolu vyspali. Nečekané... Reacher na mě působí všemi dojmy. Jde vidět, že se jedná o vysoko-rozpočtový seriál, kde bylo investováno mnoho peněz do r-kové akce. Ale nějak moc jsem tu Reacherovo super-inteligenci vůbec nekoupil. Prostě na mě nemá charisma, i přesto, že v Titans byl dost super. Je tu pár slušných zvratů, smutných záležitostí, ale v podstatě se hlavním postavám nic závažného nestane. Taky mě štvalo, že kdykoliv je potřeba nějak vyvrcholit scénu, scénárista se chopil jediné věci, a to tak, že postava X dá někomu přes držku. Takže situace, které by šlo vyřešit mírumilovně jsou místo toho překonány bezmyšlenkovitým fackováním. Reacher na sebe nechce upozorňovat, a i přesto se v nějakém bistru popere s pěti namakanými burany. Takových ''řešení'' je tu spoustu. Takže jo, akce super, ale to ostatní, nic moc. Herecké obsazení je ale dost dobré, a jsem rád, že Malcolm Goodwin si po iZombie našel další byznys. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na konci epizody hraje píseň „Super Bon Bon“ od Soul Coughing. (Duoscop)
  • Dle prvního oficiálního traileru je zjevné, že děj první série přímo vychází z děje první knihy Lee Childa o postavě Jacka Reachera, a sice knihy „Jatka“ z roku 1997. (Thommy91)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama