Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 1

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (506)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jak Reacher se vrací. Bohužel už není sám a to přináší své problémy. Společnost mu dělá šikovná Cobie Smulders a Danika Yarosh, která je celou dobu jenom zdržuje. Opět se celý film utíká, protože nikomu nemohou věřit. Stanou se terčem armádního spiknutí. V patách je jim celou dobu jeden hitman. Škoda že Robert Knepper zde jako záporák neměl víc prostoru. I přes pár nelogičností film zachraňuje dobrá akce. Tom Cruise nám stále dokazuje, že tyhle akční hrdiny stále zvládá. Možná to celé mohlo být o něco kratší, aby bylo míň utíkání... "Jsi teplá?" :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobře poskládané jako první film, ta hra na tatínka a dcerku mi sem moc nesedí, a ostatně ani ženská hrdinka nic moc. Dokonce tentokrát - když vezmu v potaz knihy - nedošlo ani sex, zajímavé. Zpočátku zajímavé vyšetřování a zvraty, jež jsou postupně ubity nelogickým jednáním postav, jedním úředníčkem, který najednou prozře, a naprosto nijakým závěrem se zatčením šéfa zločinné firmy, tam jsem čekal větší nápad. Bitka na střechách hotelů během halloweenské parády, proč ne, ale ta paráda tam byla jen zoufale pro okrasu, neměla pro děj větší funkci. A Jack sice splnil zloduchovi, co mu slíbil, ale přece jen to nebylo až tak zajímavé, ten souboj, jak by člověk od finálovky čekal. Pořád ale nadstandard na poli filmů o tajných agentech nebo bývalých mariňácích. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Akcie mohlo byť viac a mohla byť bombastickejšia, lenže toto nie je Mission: Impossible. Toto je Jack Reacher. A Jack Reacher je buldozér, ktorý rieši akčnú scénu jedným úderom, dvoma výstrelmi a keď pri tom do vzduchu vyletí polka prístavu, moc ho to netrápi. A práve fakt, že ide o Jacka Reachera, ktorého ako literárnu postavu zbožňujem, má kľúčový vplyv na tom, že na Nevracaj sa nemienim nič kritizovať, hoci by bolo čo. Napríklad mizerný strih, kedy sa dve postavy rozprávajú, pričom jedna sa pozerá von oknom a o sekundu má hlavu otočenú úplne iným smerom. Alebo vizuálnu stránku – nielenže (inak môj vo filmoch veľmi obľúbený) New Orleans nevyzerá zaujímavo, CELÝ film pôsobí televízne. Alebo scenár. Je béčkarský, predvídateľný (každému divákovi bude pri „výučbe“ jasné, že dievča akčný fígeľ na konci využije), má flashbacky ako z JAGu, klišé ako z Komisára Rexa (použitie kreditky), jednu nelogickú hlúposť (jasné, puberťáčka sa pred špičkovým vojenským zabijakom schová v skrinke kuchynskej linky) strieda druhá (vojenské väzenie nemá plot) a bez vysvetlenia zostávajú zásadné veci (prečo preboha pokladali za otca dievčaťa práve Reachera?). Alebo typovo nie príliš vhodne obsadenú dcéru. Sami vidíte, že by rozhodne bolo ČO kritizovať, ale ako vravím – zbožňujem túto postavu, jej štýl, jej svet a osviežujúce drobnosti z toho vyplývajúce (nepriateľa nielen omráči, ale následne mu zlomí členok pre prípad predčasného prebudenia). A tak namiesto kritizovania radšej vyslovím ľútosť nad tým, že sa trojky zrejme v najbližších rokoch nedočkáme a nakoniec možno Tom Cruise predá autorské práva. A ozaj, Cobie Smulders je veľmi fajn. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Reacher je Tomova srdcovka to je poznat hned. Drsný jak šmirglák, trochu slon v porcelánu, ale chytrý mazák, který má situaci vždy pod kontrolou. Jednička mě přivedla ke knižní sérii, takže nepřznivě nenesu tolik propíraný výškový kontrast, ale zaráží mě, že točí filmy podle těch slabších kusů. Nevracej se mi přišla průměrná (strašně rychle se mi vytratila z hlavy) a zajímavá opravdu jen linkou s děckem. O to mě film mileji překvapil. Svižnější děj, hromada akce ze staré školy a fajn hlášky. I roadtrip momenty fungují výborně. Příjemná vzpomínka na devadesátky. Tom už začíná vypadat na svůj věk tak je po Menovi trochu napuchlý, ale v bitkách dává na prdel mladší konkurenci uvěřitelně a zcela s přehledem. Moc fajn konec. Herecky dobře zvládnutý. Doufám že si Reacher vydělá na ještě jedno pokračování. Tyhle filmy jsou totiž stálice, žádná velká bomba v kině, ale člověk si je za život pustí možná víckrát než kdejakou Oskarovku. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ono isteže faktor otec-dcéra filmu v očiach množstva divákov čosi ubral, s čím môžem viac menej súhlasiť, ale stále sa jednalo o pozerateľnú akciu. Nie je to síce Mission Impossible (hlavne nie v porovnaní s poslednou časťou, ktorej som s radosťou udelil plný počet), no i tak Reacherovi nemožno uprieť, že v správnych množstvách dávkuje kopu napätia a na jedno zhliadnutie určite nenarobí žiadnu škodu. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • Lokace filmu Jack Reacher 2: okolí New Orleans a Louisiany. (BloodMax)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama