Reklama

Reklama

Němá tajemství

  • angličtina Suppressed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Některé události vstupují do našich životů nezvány. A přesně taková potká i veterináře Martina (Marián Mitaš) a jeho ženu Eriku (Jana Plodková), jejichž životy obrátí naruby jediný okamžik. Okamžik, který odhalí škraloupy na zdánlivé rodinné idyle a vykreslí nejednoznačnou hranici mezi dobrými a sobeckými úmysly. Martinův úraz je navíc nejen vážný, ale i podezřelý, a tak se k rodinným trablům přidá ještě podezřívavost policie. Krimi vystavěné kolem vyšetřování případu postupně graduje do psychologického dramatu o vztazích, traumatech v nich a lžích. Jak to všechno bylo? Jak to skončí? A jaké šrámy to zanechá na rodině? (Donart Film)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z českej tvorby bo dlhom čase niečo veľmi dobré až vynikajúce, nie celkom predvídateľné, nápadité a s hercami tiež môžeme byť maximálne spokojní, hoci sa akosi zabúda na Mitaša. Chlapík schudne, hrá postihnutého priam excelentným spôsobom, no na Českých levoch na neho zabudli, pretože radšej nominácie dáme tým čo stvárňujú vrahov Mašínových. Za to jeho herecké kolegyne nominácie dostali, hoci ich určite prevýšil. Film výborne spája drámu po ťažkej životnej zmene s drámou vzťahovou, pričom vie prekvapiť a do toho dať aj isté posolstvo na zamyslenie a ešte to spojiť aj s krimi, takže diváka nezaujmú len korelácie medzi postavami a celkovo náročná životná situácia, ale dostáva aj možnosť hádať, že ako to celé vlastne bolo. Takýmto žánrom by sa páni od západného brehu rieky Moravy mali venovať viac, pretože tie komédie, čo sa dnes chrlia nestoja ani za zhnité fusakle. Film sa mi veľmi páčil napriek tomu, že s určitými vložkami, rozhodnutiami a pseudohumanistickými výkrikmi vôbec nesúhlasím. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, jak takhle těsně po projekci film vocejchovat. To, že se to takhle během půlhodiny vyvine, jsem tentokrát tušil po dvaceti minutách. Jak se ale film bude vyvíjet dál, mě už nenapadlo. Silnej příběh, silnej konec, depresivní hudba. Jako hodnotit bych mohl dvěma, ale taky čtyřma. Takže dám silný tři. Na to, jak byl film obsazenej, je dost zdařilej. Ne velká zábava, ale k zamyšlení je to kurva hodně. 70%. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Otázka kdo zabil hendikepovaného nemohoucího mladého veterináře, zda mnaželka, milenka, nebo matka není nakonec složitá, ale v tomhle komorním intenzivním psychologickém dramatu jsou na prvním místě famózní herecké výkony a technická stránka, kdy to vypadá jako evropský film na úrovni, a mne uchvátila ta kamera. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

První půlku to skvěle frčí, hlavně protože člověka baví snaha se zorientovat v tom, co se teda přesně stalo. V půlce filmu tomu ale dost spadne řetěz a už nepřichází nová odhalení, jen se přešlapuje na místě. Nějak to v duchu pořád srovnávám se starší Nevinností, kde ty twisty padaly až do konce - tady je ale druhá půlka jen taková statická pauza, kterou musíme jenom pročekat ke středně očekávatelné pointě. Na poměry českého filmu to ale skvěle vypadá a zní, herecky výborné a dialogy taky super odposlouchané, takže i přes drobné brblání dávám 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejzajímavějších a nejemotivnějších dramat, které v Česku za posledních několik let vzniklo. Realistické, herecky výborné (na Janičku Plodkovou prostě nedám dopustit, ta její uvěřitelnost je až hmatatelná), perfektně a hlavně uvěřitelně napsané. A především s tématem, které působí, jako by to mohlo potkat každého z nás. Tak uvěřitelné a dobře natočené české drama jsem opravdu dlouho neviděl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Jana Plodková kvůli roli chodila na běžecké tréninky a učila se jezdit na koni. (Donart Film)
  • Všichni hlavní herci se v rámci přípravy šli povídat a pobavit se s pacienty a terapeuty v rehabilitačním centru Ergo Aktiv, které se zabývá léčbou pacientů z afázií, což je nemoc, která má ve filmu velkou roli. (Donart Film)
  • U výslechu lékař říká, že Martin (Marián Mitaš) bere již několik týdnů antixiolytika. Správně je ale slovo anxiolytika, tedy léky „proti úzkosti“. (mkali)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama